Το “Taratsa film Festival” επιστρέφει μετά την επιτυχημένη πρώτη του διοργάνωση! Από τις 19 έως τις 23 Αυγούστου 2015 η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει ένα διαφορετικό διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Ταράτσες του κέντρου θα μετατραπούν σε θερινούς κινηματογράφους, με σκοπό να φιλοξενήσουν προβολές ταινιών και το διαγωνισμό “360° Taratsa film Festival” με μικρού μήκους ταινίες.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν καλλιτέχνες ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας (18 και άνω).

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι ανοιχτές από την 1η Απριλίου μέχρι και την 1η Ιουλίου 2015. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση συμμετοχής για το διαγωνισμό στην ιστοσελίδα.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι “360°”. Ένα θέμα, το ίδιο ανοιχτό όπως και ο τίτλος του, ελεύθερο. Ελεύθερο να αφήσει τον κάθε ένα να σκεφτεί, αλλά και να δημιουργήσει μια ταινία μικρού μήκους με βάση τις σκέψεις του, τα όνειρά του, τις φιλοδοξίες του, τις φοβίες του, αλλά και τα συναισθήματά του. Ελεύθερο να εκφράσει μα και να εκφραστεί, όπως ακριβώς θέλει, σκέφτεται και γνωρίζει• με την αυθεντικότητα και τον αυθορμητισμό του καθενός.

Στόχος του Φεστιβάλ, να αξιοποιηθεί το κινηματογραφικό δυναμικό, να δοθεί ένα βήμα στους δημιουργούς να επικοινωνήσουν την τέχνη τους και να δημιουργηθεί μια παγκόσμια πλατφόρμα συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών και καλλιτεχνών από διάφορες χώρες.

Οι κατηγορίες στις οποίες θα βραβευθούν οι ταινίες φέτος είναι έξι και η απονομή θα γίνει από την κριτική επιτροπή κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του διαγωνιστικού κομματιού:

«Βραβείο Καλύτερης Ταινίας»

«Βραβείο Σκηνοθεσίας» 

«Βραβείο Σεναρίου»

«Βραβείο Φωτογραφίας»

«Βραβείο Μοντάζ»

«Βραβείο Κοινού»