Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Wonderfall Quartet: η ελληνική συμμετοχή στο 15ο Athens Technopolis Jazz Festival

Wonderfall Quartet: η ελληνική συμμετοχή στο 15ο Athens Technopolis Jazz Festival

Το Wonderfall Quartet επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Athens Technopolis Jazz Festival, που συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια, και τα γιορτάζει από τις 4 έως 7 Ιουνίου 2015.

Η Επιτροπή του Athens Technopolis Jazz Festival, o Γιώργος Μουχταρίδης (δημοσιογράφος – ραδιοφωνικός παραγωγός στο “Pepper 96.6”), ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος (δημοσιογράφος – ραδιοφωνικός παραγωγός στο “Kosmos”) και ο Γιώργος Χαρωνίτης (δημοσιογράφος στο «Αθηνόραμα», εκδότης του ιστορικού περιοδικού “Jazz & Τζαζ» επί μία 20ετία) το ξεχώρισαν ανάμεσα σε πολλές άλλες υποψηφιότητες.

Το Wonderfall Quartet είναι ένα γκρουπ «σύγχρονης vocal jazz» από την Αθήνα, που αποτελούν οι Ειρήνη Κωνσταντινίδη (φωνή, στίχοι), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο) Κωνσταντίνος Μάνος (κοντραμπάσο) και Θάνος Χατζηαναγνώστου (τύμπανα, συνθέσεις).

Δημιουργήθηκε το Φθινόπωρο του 2010, και ήδη κλείνει περισσότερα από τέσσερα χρόνια ενεργής παρουσίας στη νέα ελληνική τζαζ σκηνή . Το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ του κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2011, και ακολούθησε στις 15 Απριλίου 2014 το άλμπουμ με τίτλο “HORIZON” αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Η ατμοσφαιρικότητα και η μελωδικότητα των συνθέσεων, η αέρινη και συνάμα βαθειά ερμηνεία των στίχων, το απόλυτα δεμένο interaction όλων των μελών μεταξύ τους σε συνδυασμό με το έντονο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και τα ξεσπάσματα ενέργειας, διαμορφώνουν ένα ηχητικό περιβάλλον εσωτερικότητας, λυρισμού, εκφραστικότητας και ταυτόχρονα μια αίσθηση ελευθερίας, δυναμισμού και εξάρσεων!

Το μινιμαλιστικό αλλά ταυτόχρονα δυναμικό στυλ παιξίματος, το συνεχές interplay και η διάθεση των μουσικών  να κινούνται ανάμεσα σε διαφορετικά περιβάλλοντα, διαφορετικές ατμόσφαιρες και δυναμικές, καθιστά κάθε συναυλία τους μια μυσταγωγική εμπειρία για κάθε ακροατή.

Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2015, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων γίνεται το επίκεντρο του κόσμου, φιλοξενώντας jazz τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη, με μουσικά συγκροτήματα που θα μας ταξιδέψουν σε απρόσμενα μελωδικά μονοπάτια, ενώ παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους  χώρους της.


https://www.facebook.com/AthensTechnopolisJazzFestival?fref=ts
www.thewonderfallquartet.com
https://www.facebook.com/The.Wonderfall.Quartet

Σχετικές ειδήσεις
17ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ελληνική συμμετοχή
07.02.2017 10:02
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.
16 Λόγοι για να πας στο 16ο Athens Technopolis Jazz Festival!
24.05.2016 12:39
Το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival ξεκινά στην Τεχνόπολη την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 και μας προσκαλεί να απολαύσουμε ένα πενθήμερο με jazz μουσικές από όλο τον κόσμο.
16th Athens Technopolis Jazz Festival: Το πρόγραμμα
12.05.2016 11:32
H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival, από τις 25 έως τις 29 Μαΐου, έπειτα από την επιτυχημένη περσινή επετειακή διοργάνωσή του.
Το Momo Trio θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο 16ο Athens Technopolis Jazz Festival
20.04.2016 17:06
Το Momo trio επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Athens Technopolis Jazz Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 29 Μαΐου 2016.
16ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ανάδειξη ελληνικής συμμετοχής
07.03.2016 13:38
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, μετά από την επιτυχημένη επετειακή διοργάνωση της προηγούμενης χρονιάς, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.