Το Σαββάτο 22 Νοεμβρίου, η μουσική ομάδα Funxion παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Drum&bass dj’s και παραγωγούς Noisia από την Ολλανδία.

Οι τρείς Ολλανδοί  εικοσάριδες Thijs, Martijn και Nik. μεγάλωσαν στο Groningen, μια φοιτητούπολη στην Ολλανδία και έχοντας ως κύριο χόμπυ το graffiti μαγνητίζονται από τον ήχο των πρωτοπόρων του tech step drum&bass και παίρνουν την απόφαση σε μια βραδιά να τα παρατήσουν όλα και να ασχοληθούν με την παραγωγή.

Αναποδογυρίζοντας 180 μοίρες μια βιντεοκασέτα της Vision, η ιδέα για το όνομα έρχεται. Noisia. Όντας φίλοι με τον Mayhem της Shadow Law, λαμβάνουν συνεχώς την υποστήριξή του για να συνεχίσουν να γράφουν, ώσπου κάνουν την πρώτη τους συνεργασία-κυκλοφορία, τα Silicon και Tomahawk που κυκλοφόρησαν την Nerve.

Αυτή είναι και η αρχή για το μεγαλύτερο ίσως όνομα αυτή τη στιγμή στη σκηνή, με κυκλοφορίες σε Metalheadz / Ram / Virus / Subtitles / SLR / Black Sun Empire recordings / Moving Shadow Recordings και σχεδόν όλες τις καταξιωμένες δισκογραφικές εταιρείες στο χώρο, συνεργασίες από τους Bad company έως τους BSE, remix στο Messiah του Kemal, στο Alice του Moby και στο Painkiller των Freestylers.

Παράλληλα κυκλοφορούν house / breaks σε διάφορες δισκογραφικές με άλλο όνομα και το 2006 τους βρίσκει με συμβόλαιο στην EMI να κάνουν μουσική για την Tasha Baxter, μια νοτιοαφρικανή συνθέτη/τραγουδίστρια. Αυτό που τους έφερε κοντά σε αυτή την καλλιτέχνη ήταν το myspace (myspace.com/denoisia). Σύντομα το βρετανικό τμήμα της ΕΜΙ τους ζήτησε να κάνουν το remix για το album του Robbie William\’s στο κομμάτι King of the bongos.

Το καλοκαίρι εκείνου του χρόνου μετακινούνται στην Ατλάντα για να δουλέψουν με τον αγαπημένο τους φίλο Mayhem σε ένα κομμάτι που είχαν ξεκινήσει ένα χρόνο νωρίτερα και ώς όνομα είχε το Exodus. Τότε λοιπόν τέθηκε στη διάθεσή τους και ο MC KRS One για το συγκεκριμένο τίτλο που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό στην εταιρεία τους.

Καταφέρνουν επίσης να συνεργαστούν με τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη στην ninja tune, Amon Tobin, του οποίου το set στο δικό μας Synch festival αποτελούνταν τουλάχιστον στο ήμισυ από δική τους μουσική.Τα επόμενα δύο χρόνια τους βρίσκουν κυριολεκτικά στο αεροπλάνο να γυρνάνε τον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ότι πέρυσι παίξανε σχεδόν σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ ως headliners στις drum&bass σκηνές, από το Creamfields έως το Exit και το Sonar.

Τέλος, ένα παλιό breaks’ με πολλά στοιχεία disco κομμάτι, που είχε κυκλοφορήσει στην εταιρεία του Aquasky – το Gutterpump – αγοράζετε από την Skint Records του Fatboy Slim και προστίθονται  φωνητικά. Αυτό το μείγμα house με τις μοναδικές μπασογραμμές των Noisia χρησιμοποιείτε στη διαφήμιση της Heineken, γυρίζετε video clip, χρησιμοποιείτε στο soundtrack του Grand Theft Auto και καταφέρνει να τους αναδείξει ως \”Artist of the Week\” στο ευρωπαϊκό MTV.

Τη βραδιά ανοίγουν οι Direct Connection με ένα live dubstep show και πλαισιώνουν οι Funxion DJ\’s Disphonia, Harris, Numark, Abend kai Baste με την οπτική σύνθεση του Vj Kinomatik και την φωνητική υποστήριξη του Elephanx Phinix.