Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Preadexhibition: ομαδική έκθεση από την Αίθουσα Τέχνης Τεχνοχώρος

Preadexhibition: ομαδική έκθεση από την Αίθουσα Τέχνης Τεχνοχώρος

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος σε συνεργασία με τους φιλότεχνους ιδιοκτήτες του τυπογραφείου «Φωτόλιο & Τύπικον ΑΕ», μας προσκαλούν στην έκθεση “Preadexhibition”, μία εικαστική συνομιλία 39 καλλιτεχνών που θα γίνει στις καινούριες εγκαταστάσεις του τυπογραφείου.

Ο τίτλος της έκθεσης, εμπνευσμένος από τις λέξεις PRINT και READ, μας  αποκαλύπτει την κεντρική ιδέα της, πώς δηλαδή η τυπογραφία, η γραφή και η ανάγνωση λειτουργούν σε συνάρτηση με την τέχνη, πώς χρησιμοποιούνται από τους καλλιτέχνες και εντάσσονται μέσα στο εκάστοτε έργο τέχνης.  Στην έκθεση συμμετέχουν 39 εικαστικοί καλλιτέχνες με 50 συνολικά έργα, μεταξύ των οποίων ζωγραφικά, χαρακτικά, art-books, γλυπτά αλλά και εικαστικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν καθηγητές Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών και εικαστικοί καλλιτέχνες ξένοι και Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό (κυρίως Ευρώπη).

Συμμετέχουν οι: Δημοσθένης Αγραφιώτης, Γιάννης Αδαμάκης , Μανώλης Αναστασάκος, Νικόλας Αντωνίου , Νικολέττα Αντωνοπούλου, Απόστολος Γιαγιάννος, Μαρία Γιαννακάκη, Χρήστος Γιαννάκος, Γιώργος Γιώτσας, Σαράντης Γκάγκας, Γιάννης Γουρζής, Κρίστι Γρηγορίου, Ελισσάβετ Διονυσοπούλου, Franck Duval – FKDL, Δημήτρης Εφέογλου, Αποστόλης Ζολωτάκης, Ελωίζος Θεμιστοκλέους, Μιχάλης Κατζουράκης , Γεώργιος Κατσάγγελος, Δήμος Κηπουρός, Χάρης Κοντοσφύρης, Γιώργος Κορμπάκης, Αγγέλικα Κοροβέση, Ελένη Κρίκκη, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Κωστής (Τριανταφύλλου), Θοδωρής Λάλος, Αλέκος Λεβίδης, Έλενα Μαρίνου, Κωνσταντίνος Μάσσος, Κωνσταντίνος Ξενάκης, Αντώνης Παναγόπουλος, Έλενα Παπαδημητρίου , Άκης Πειρουνίδης, Ελένη Πλουμιστού, Μανόλης Ρωμαντζής, Χρήστος Σανταμούρης, Δήμητρα Σιατερλή, Παναγιώτης Φερεντίνος.

Η Φωτόλιο & Typicon ΑΕ, οργανισμός εκτυπώσεων, δημιουργήθηκε το 2004 από την συνένωση των Φωτόλιο Α.Ε. και Τυπικόν Α.Ε, δύο εταιρειών με ιστορία 30 χρόνων στον χώρο των Γραφικών Τεχνών.  Σήμερα, στις νέες, πολύ μεγαλύτερες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις περίπου 10.000 τ.μ. στην Λεωφόρο Κηφισού, η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο της εκτύπωσης - ψηφιακής και   αναλογικής - και του σχεδιασμού βιβλίων και εντύπων, κυρίως καλλιτεχνικού και εικαστικού περιεχομένου, καθώς επίσης και  στην τελειοποίηση και επεξεργασία των εκτυπώσεων όπως την βιβλιοδεσία,  την συσκευασία και τις ειδικές κατασκευές στην κυτιοποιία. Πρόσφατες επενδύσεις μάλιστα δίνουν την δυνατότητα ανάπτυξης και παροχής νέων συνδυαστικών εφαρμογών όπως μεταβλητές εκτυπώσεις, προσωποποίηση, εκτύπωση και συσκευασία κατά απαίτηση, εναλλασσόμενες εκτυπώσεις, παραγωγή πρωτοτύπων προϊόντων στο έντυπο και την κυτιοποιία κλπ. Το περιβάλλον , ιδανικό για να στεγάσει την έκθεση “Preadexhibition”,  παραπέμπει στον χώρο της γραφής και της αποτύπωσής της, του τρόπου και των μέσων που αυτή πραγματοποιείται  και δημιουργεί το κατάλληλο εννοιολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο τα έργα υπηρετούν πλήρως τον σκοπό τους.

Τη βραδιά των εγκαινίων θα συνοδέψουν τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος Σκούρα.

Χορηγοί  της έκθεσης είναι η εταιρίες 3 print Hellas ΑΕ, Hewlett Packard Indigo (HP) και το Φωτόλιο-Τύπικον ΑΕ.


Επιμέλεια έκθεσης: Λουΐζα Καραπιδάκη

Έργο: Ελένη Πλουμιστού

Σχετικές ειδήσεις
4+2: Ομαδική έκθεση στον Τεχνοχώρο
07.10.2016 11:49
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, παρουσιάζει την εικαστική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «4+2», που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Exclusives 2016: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος
02.09.2016 14:57
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή " εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν με την ομαδική έκθεση με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών "Exclusives 2016 ".
Σπόρος: ομαδική έκθεση από τον Τεχνοχώρο στο Varoulko Seaside
23.05.2016 13:10
Το εστιατόριο Varoulko Seaside και η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, συνεχίζοντας την κοινή εικαστική τους διαδρομή, υποδέχονται ξανά το φιλότεχνο -και όχι μόνο- κοινό, εγκαινιάζοντας τη δεύτερη έκθεση με τίτλο «Σπόρος», στο “Αrt Deck” (2ος όροφος) και στο lobby του εστιατορίου Varoulko Seaside.
«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση»: Ομαδική έκθεση στην IANOS Αίθουσα Τέχνης
12.05.2016 11:47
Η ομαδική εικαστική έκθεση «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση» που εγκαινιάζεται στην IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20.00, παρουσιάζει το έργο τεσσάρων νέων εικαστικών που "συγκατοίκησαν" στα εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και αποφοίτησαν το 2015.