Το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, Αρτούρο Ούι, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κανελλόπουλου ανεβαίνει φέτος στη σκηνή του Θέατρου Σχεδία.

Το έργο πραγματεύεται την έννοια της Δημοκρατίας, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος λήψης αποφάσεων. Για τον Μπρεχτ κανένα σύστημα δεν είναι αδιάβλητο, όλα είναι επιρρεπή στη χειραγώγηση. Όλα έχουν αδυναμίες, μόνο η ενεργή συμμετοχή μας τα προστατεύει.

Μια εφημερίδα, ένα κανάλι, αποκαλύπτει την αλήθεια; Η απάντηση της εμπειρίας είναι ίσως ή μερικές φορές. Ποιος ελέγχει τον ελεγκτή; Ποια είναι τα κριτήρια της δίκαιης ή άδικης κρίσης; Μπορεί κάποιος να συμμετέχει στις συζητήσεις για τη λήψη αποφάσεων χωρίς να έχει εκλεγεί; Τι βαθμό συνενοχής πρέπει να έχει κάποιος για να συμμετέχει στα κοινά και να λέγεται πολί-της; Οι εποικοδομητικές συζητήσεις στη δημοκρατία είναι ένα σημαντικό εργαλείο λήψης α-ποφάσεων, όχι για το τι είναι σωστό ή λάθος, ούτε για να καταγραφεί το τι πιστεύει η πλειονό-τητα, αλλά για τη ροή της κίνησης μας για ζωή.

Η γυναίκα Αρτούρο Ούι σαν επινόηση -όχι για πρόκληση- συμβάλλει στην ανάδειξη μιας ε-ξουσίας ανεξαρτήτως φύλου. Δημιουργεί πρόκληση για μια διαφορετική διαμεσολάβηση όταν αμφισβητεί το κέντρο βάρους του κέρδους.

Παίζουν: Ελένη Μακρή (Αρτούρο Ούι), Ντίνος Ποντικόπουλος (Ρόμα), Χάικ Κασαρτζιάν (Ντόξμπορο), Κώστας Γεραντώνης (Ντάλφιτ, ηθοποιός), Ανδρονίκη Αβδελιώτη (Ντοκ Νταί-ζη), Κωνσταντίνα Μάρα (εικονολήπτης) Τζίνα Αποστολοπούλου (παρουσιάστρια) και Μαρίνα Νατιώτη.