Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Αφιέρωμα στον Eυρωπαϊκό του Μεσοπολέμου

Αφιέρωμα στον Eυρωπαϊκό του Μεσοπολέμου
Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης  διοργανώνουν Αφιέρωμα στον Eυρωπαϊκό Kινηματογράφο του Μεσοπολέμου.

Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει την έκθεση σχεδίων του Sergei Eisenstein  από τις ταινίες Viva Mexico & Ιβάν ο Τρομερός, καθώς και κινηματογραφικών περιοδικών της Ρωσικής Πρωτοπορίας από ιδιωτική συλλογή στο Βιβλιοπωλείο ΜΙΕΤ . Παράλληλα θα προβληθούν ταινίες που εντάσσονται στο κλίμα του γαλλικού Σουρεαλισμού, του γερμανικού Εξπρεσιονισμού και του σοβιετικού Ρεαλισμού στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, (Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Οι ταινίες που θα προβληθούν:

Δόκτωρ Καλιγκάρι
Μετρόπολις
Ο Δράκος του Ντύσελντορφ
Νοσφεράτου
Οκτώβρης
Ο Ανδαλουσιανός Σκύλος
Η Χρυσή Εποχή
Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή 
Η Μεγάλη Χίμαιρα
ΤοπάθοςτηςΖανΝτ’Αρκ

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Αντρέι Βάιντα από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
13.12.2016 15:17
Με ένα αφιέρωμα στον πολυβραβευμένο μετρ του ευρωπαϊκού σινεμά Αντρέι Βάιντα, που έφυγε από την ζωή τον περασμένο Οκτώβριο, αποχαιρετά το 2016 η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Το αφιέρωμα με τίτλο «Early Wajda» παρουσιάζει τέσσερις ταινίες από την πρώτη περίοδο δημιουργίας του πολωνού σκηνοθέτη και συγκεκριμένα τα φιλμ Κανάλ, Στάχτες και διαμάντια, Το δάσος με τις σημύδες και Η γη της Επαγγελίας.
Αφιέρωμα στον Νίκο Γραμματικό από το Cinemarian
30.11.2016 13:55
Το Cinemarian παρουσιάζει ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Νίκο Γραμματικό, προβάλλοντας χαρακτηριστικές ταινίες του από τις 4 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2016.
Αφιέρωμα στον Βιμ Βέντερς από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
29.11.2016 12:29
Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης αναζητά τις κινηματογραφικές περιπλανήσεις του Βιμ Βέντερς στο νέο της αφιέρωμα με τίτλο «Wenders in Town», και προσκαλεί να τον ανακαλύψουμε ξανά μέσα από 4 αριστουργηματικά φιλμ.
Αφιέρωμα στον Μάρλον Μπράντο από την Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
21.11.2016 14:55
Το αφιέρωμα, με τίτλο «Marlon Brando: Reflection in a wild eye» πραγματοποιείται από τις 24 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016 στο αγαπημένο στέκι της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, την αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι.
Αφιέρωμα στον Πιερ Πάολο Παζολίνι από την Αλκυονίδα
02.11.2016 13:45
Με αφορμή την επέτειο θανάτου του Παζολίνι, η Αλκυονίδα παρουσιάζει ένα αφιερώμα με τρεις σημαντικές ταινίες του σπουδαίου κινηματογραφιστή.