Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά

Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γεμίζει τα Κυριακάτικα πρωινά μας με μουσική και καλεί τον Δημήτρη Τουφεξή για ένα ρεσιτάλ πιάνου ανοίγοντας έτσι τον φετινό κύκλο την Κυριακή 14 Δεκμβρίου..

Τα Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά του ΜΜΣΤ διοργανώνονται φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά. Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα δυο προηγούμενα χρόνια τα καθιέρωσαν πλέον ως θεσμό, και μάλιστα πρωτοποριακό, για τα μουσικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης. Τα Μουσικά Πρωινά λαμβάνουν χώρα στο αμφιθέατρο του ΜΜΣΤ μια Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 11.30.

Για την τρέχουσα περίοδο έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:


Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008
Ο διεθνούς φήμης πιανίστας Δημήτρης Τουφεξής ερμηνεύει στο πιάνο έργα των Scarlatti, Brahms, Beethoven, Gershwin-Τουφεξή και Chopin.

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου.2009
Το Τρίο ΙΑΜΑ (Γιάννης Ανισέγκος-φλάουτο, Μαρία Ανισέγκου-τσέλο και Αντώνης Ανισέγκος-πιάνο) θα παρουσιάσει 5 καινούργιες συνθέσεις, που γράφηκαν ειδικά για το σχήμα αυτό. Θα ακουστούν έργα των συνθετών Δημήτρη Παπαγεωργίου, Δημήτρη Οικονόμου , Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, Παναγιώτη Κόκορα και Παύλου Μιχαηλίδη.

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2009
Φοιτητές του τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (επιμέλεια: καθηγητής Δημ. Χανδράκης) θα ερμηνεύσουν έργα των  Ν. Σκαλκώτα (Οκτέτο για έγχορδα και ξύλινα πνευστά), Μ. Θεοδωράκη (σεξτέτο εγχόρδων, πιάνου και φλάουτου), Μ. Καλομοίρη (τραγούδια) και Ι. Ξενάκη.

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009
Η σοπράνο Μαρίνα ΒΟΥΛΟΓΙΑΝΝΗ  και ο πιανίστας Νίκος ΖΑΦΡΑΝΑΣ θα ερμηνεύσουν τραγούδια του K. Weill (από την περίοδο του Βερολίνου και την περίοδο του Hollywood).
στο αμφιθέατρο του ΜΜΣΤ (εντός ΔΕΘ).

 

Σχετικές ειδήσεις
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Κυριακάτικα Πρωινά: Κουαρτέτο εγχόρδων xPause & πιάνο στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
06.04.2016 13:25
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 με το γνωστό κουαρτέτο xPause, που θα ερμηνεύσει έργα Μπετόβεν και Μπραμς.
Κυριακάτικα Πρωινά: Το Κουαρτέτο Salonicco στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
30.03.2016 11:52
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 με το γνωστό κουαρτέτο Salonicco, που θα ερμηνεύσει έργα Μότσαρτ.
Κυριακάτικα Πρωινά: Κουαρτέτο Εγχόρδων και πιάνο στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
09.03.2016 13:04
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται στις 13 Μαρτίου 2016 με πέντε εξαίρετους Έλληνες μουσικούς, που ενώνουν τις δυνάμεις τους, με άξονα συνεργασίας την αγάπη τους για τη μουσική δωματίου.
Κυριακάτικα Πρωινά: Το Trio IAMA στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
23.02.2016 12:11
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 με τρία ταλαντούχα αδέρφια που σχημάτισαν το 2004 το τρίο ΙΑΜΑ, με σκοπό την παρουσίαση νέων συνθέσεων για το συνδυασμό του τσέλου, του φλάουτου και του πιάνου, έχοντας ένα ευρύτατο ρεπερτόριο που ξεκινά από τη μουσική μπαρόκ και φτάνει ως τη σύγχρονη του 21ου αιώνα.