Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Κατσαριδολογίες στην Παραμυθοχώρα!

Κατσαριδολογίες στην Παραμυθοχώρα!

Η Αστική Πολιτιστική Εταιρεία «la Melena del Huachinango» παρουσιάζει στην Παραμυθοχώρα, την θεατρική παράσταση «ΚΑΤΣΑΡΙΔΟΛΟΓΙΕΣ», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου και σε σκηνοθεσία του Luis Gómezbeck.

- μια παράσταση που σου διώχνει τον φόβο -
- γραμμένη σε δεκαπεντασύλλαβο για παιδιά από 4 έως και 104 ετών -

Τί συμβαίνει όταν ο Δήμαρχος της πόλης θέτει υπό διωγμόν το κατσαριδογένος;
Τί θα πράξει μια θαρραλέα εκπρόσωπος του είδους;
Θα αναζητήσει άσυλο σε ένα σπίτι όπου κατοικεί άνθρωπος… Θα το βρει;
Θα τη δεχθούν με ανοικτές αγκάλες ή με πόρτες κλειστές;
Θα νικήσει ο φόβος ή θα νικηθεί;

Η παράσταση πραγματεύεται τον φόβο και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τον νικήσουμε. Να τον αντιμετωπίσουμε. Πραγματεύεται επίσης και τη ξενιτιά, τον διωγμό, τη διαφορετικότητα. Αλίμονο: η πρωταγωνίστρια είναι μια… ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ!

Η παράσταση συνδυάζει το μαύρο θέατρο με το κουκλοθέατρο , την υποκριτική, την αφήγηση και τη ζωντανή μουσική .

ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑ

«Κάποτε διάβασα πως πίσω από τον φόβο μας για τις κατσαρίδες, κρύβονται άλλοι φόβοι, μεγαλύτεροι. Το επιβεβαίωσα μια μέρα που έπαψα να φοβάμαι εγώ κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους. Λίγα βράδια μετά, κατάφερα να παρακολουθήσω, παρέα με δυο κατσαρίδες ένα φιλμ-νουάρ σε θερινό σινεμά , φορώντας σαγιονάρες και βερμούδα… ».


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

κείμενο . αφήγηση . πιάνο: Κωνσταντίνα Τασσοπούλου
σκηνοθεσία . κουκλοθέατρο: Luis Gómezbeck
μουσική: Κώστας Δουμουλιάκας
εικόνες: Μελίτα Αντωνιάδου
ερμηνεία: Μυρτώ Πανάγου
οργάνωση . παραγωγή: la Melena del Huachinango

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΤΑΝΟΣ

Σχετικές ειδήσεις
Ιανουάριος στην Παραμυθοχώρα!
09.01.2017 11:06
Στην Παραμυθοχώρα καλωσορίζουμε το νέο χρόνο φτιάχνοντας το γούρι της νέας χρονιάς αλλά και με αγαπημένα παραμύθια και δημιουργικά εργαστήρια ολόκληρο τον Ιανουάριο!
12.12.2016 13:46
Μετρώντας δύο μήνες επιτυχίας με την παράσταση «Στην Κιβωτό στις οκτώ» στο θέατρο Κάππα, η παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά υποδέχεται τις ημέρες των εορτών με μία έκτακτη εορταστική παράσταση.
Ο Κουκουμπλής από την ομάδα Μικρός Νότος στο Tempus Verum Εν Αθήναις
12.10.2016 16:23
Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει 3 λαϊκά παραμύθια, σε διασκευή-σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου («Το πιο γλυκό ψωμί», «Ο Κουκουμπλής», «Η Βασιλοπούλα και το άλας» στην παράσταση «Ο Κουκουμπλής»!
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά στην Επίδαυρο!
02.08.2016 12:32
Το πιλοτικό πρόγραμμα της πρώτης δημιουργικής απασχόλησης στην Επίδαυρο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους. Οι θεματικές ενότητες των καλλιτεχνικών και παιδαγωγικών δράσεων εμπνεύστηκαν από την παράσταση Οιδίπους Τύραννος όπου τόσο τα θέματα του θεατρικού έργου, όσο και η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία και η μουσική της παράστασης αποτέλεσαν τα βασικά εργαλεία της δημιουργικής έκφρασης των νεαρών μας φίλων (παιδιά από 4 έως 12 ετών).
Πάσχα με παραστάσεις και εργαστήρια στην Παραμυθοχώρα!
12.04.2016 11:58
Η αγαπημένη μας Παραμυθοχώρα έχει ετοιμάσει για τους μικρούς της φίλους ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις ημέρες του Πάσχα, με υπέροχες παραστάσεις και ενδιαφέροντα εργαστήρια!