Η Αγέλαστος Πέτρα, η θρυλική ταινία του Φίλιππου Κουτσαφτή θα προβληθεί, με ελεύθερη είσοδο και συζήτηση στη Λέσχη «Δρόμοι Φιλίας και Πολιτισμού» το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 στις 20.00.

Θα προηγηθεί σύντομη εισήγηση για την ταινία του Γιάννη Καραμπίτσου (σκηνοθέτη, κριτικού κινηματογράφου και μοντέρ), που θα συντονίσει και την συζήτηση μετά το τέλος της προβολής.  

Η εκδήλωση θα λαμπρυνθεί με την παρουσία του Φίλιππου Κουτσαφτή, που θα συνομιλήσει μετά το τέλος της ταινίας με τους παρευρισκομένους για την Αγέλαστο Πέτρα, αλλά με την ευκαιρία θα κομίσει ενημέρωση για την νέα του ταινία «Αρκαδία, Χαίρε» που έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Την Ανοιχτή Ομάδα Συντονισμού της Κινηματογραφικής Λέσχης αποτελούν (έως τώρα) οι Γιάννης Ζήβας, Δημήτρης Ζεβόλης, Γιάννης Καραμπίτσος. Στόχευση της συντονιστικής ομάδας είναι να διευρύνεται συνεχώς με μέλη που αγαπούν τον κινηματογράφο, επιθυμούν την βαθύτερη προσέγγισή του και τίθενται στη διάθεση της συλλογικότητας για όλο και αποτελεσματικότερη οργάνωση και συντονισμό της κινηματογραφικής λέσχης.  

Αγέλαστος Πέτρα: Σύνοψη της υπόθεσης


Ντοκιμαντέρ για την Ελευσίνα. Το παρελθόν και το παρόν σε πλήρη αντίθεση, συνυπάρχουν σε έναν τόπο μολυσμένο από την σύγχρονη βιομηχανία και ο οποίος φιλοξενούσε τα Ελευσίνια Μυστήρια, τις τελετές που μυούσαν τους αρχαίους έλληνες στο θαύμα της ζωής και της εναλλαγής με τον θάνατο.

Στην αγέλαστο πέτρα κάθησε η θεά Δήμητρα όταν έψαχνε την Περσεφόνη. Στην Ελευσίνα, την πόλη των αρχαίων Μυστών. Μια ταινία χωρίς αγγεία, ανασκαφές, αρχαιολόγους, και βρώμικα επαρχιακά δρομάκια.