Η γκαλερί Σκουφά εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Αμαλίας Σωτηροπούλου με τίτλο Missing Sister – Trilogy. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 11 Μαΐου.

Με αυτή την έκθεση ολοκληρώνεται η τελευταία ενότητα της τριλογίας με θέμα τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου που έχει απασχολήσει την φωτογράφο από το 2013. Στην πρώτη σειρά έργων ο σκοπός ήταν η τοποθέτηση των εικονικών γλυπτών στο αστικό τοπίο. Ένα χρόνο αργότερα το ταξίδι συνεχίστηκε με την επίσκεψη της φωτογράφου στο Βρετανικό Μουσείο για να απαθανατίσει τη χαμένη αδελφή, την Missing Sister.

H τριλογία ολοκληρώνεται με την παρούσα έκθεση, όπου η ξενιτεμένη Καρυάτιδα έρχεται εικονικά στη γενέτειρα της για να συναντήσει τις αδελφές της, να συνδεθεί με το παρελθόν της και να ενωθεί με την ιστορία της.

Η συμβολική αυτή κίνηση αποτελεί έναν υπαινιγμό για την ανάγκη επαναπατρισμού των γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο που γεννήθηκαν ως ένδειξη σεβασμού προς τον Ελληνικό Πολιτισμό και τη χώρα μας.