Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Συνέχεια στην Αυλαία

Συνέχεια στην Αυλαία
Τι έχουμε να δούμε και να ακούσουμε μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου στη νέα μουσική σκηνή Αυλαία; Μία επιλογή από τις καλύτερες μουσικές σε ζωντανές εμφανίσεις βεβαίως…

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου ακούμε Ιστορίες για Κρουστά, με τον Βασίλη Βασιλάτο, ενώ το Σάββατο 15 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου οι Haig Yazdjian, Χρίστος Τσιαμούλης, Βαγγέλης Καρίπης, Σωκράτης Σινόπουλος γίνονται συνεργοί για μερικές παραστάσεις γεμάτες αυτοσχεδιασμό, όπου οι παραδόσεις της Ελλάδας της Μικρασίας και της Ανατολής είναι η αφετηρία για ένα μουσικό ταξίδι χωρίς όρια.

Συνεχίζουμε με τις Κυριακές 16, 23 και 30 και τους Ειρήσθω εν Παρόδω, ένα νέο μουσικό σχήμα, που αναμιγνύει παραδοσιακούς σκοπούς της μεσογείου, τζαζ στάνταρντς, προσωπικές συνθέσεις του σχήματος αλλά και νεώτερες συνθέσεις σύγχρονων δημιουργών, με πολύπλευρες επιρροές  αλλά και έντονη αυτοσχεδιαστική διάθεση!

Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου για μία μόνο ζωντανή εμφάνιση ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης μας καλεί στης μουσικής το ταξίδι, όπου ροκάρει και εκφράζεται, σ’ ένα πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο ίδιος και στις 18 και 25 Νοεμβρίου και στις 2 Δεκεμβρίου για τρεις εμφανίσεις ανεβαίνουν στη σκηνή οιΨαρογιώργης (Γιώργης Ξυλούρης), Αχιλλέας Περσίδης και Ζαχαρίας Σπυριδάκης.

Στις 19 και 26 Νοεμβρίου και στις 3 Δεκεμβρίου θα ακούσουμε Σμυρναίικο Ρεμπέτικο και Τango: Βίοι παράλληλοι, ενώ την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου γνωρίζουμε το νέο project Gaia της Γεωργίας Βεληβασάκη.

Μην ξεχνάμε φυσικά τους Χειμερινούς Κολυμβητές, που θα εμφανιστούν στις 21, 22, 28 και 29 Νοεμβρίου.

Ανάμεσα στο πρόγραμμα υπάρχει και μια ζεστή βραδιά Flamenco, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, και τέλος ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου και ο Γιάννης Μήτσης, εμφανίζονται την 1η Δεκεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις
Τα «Βρανδεμβούργια» του Μπαχ, από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής
07.02.2017 14:20
Διευρύνοντας τον Κύκλο Παλαιά Μουσική, το Μέγαρο διοργανώνει φέτος ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Η αυλαία ανοίγει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ με τη συναυλία των Μουσικών της Καμεράτα–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, που θα ερμηνεύσουν σε όργανα εποχής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου ένα από τα πιο αγαπημένα έργα όλων των εποχών, τα Βρανδεμβούργια κοντσέρτα.
Κάθε ευχή και ένα τραγούδι, με την Χορωδία Rosarte στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
16.12.2016 12:39
Με αγαπημένα κάλαντα, γιορτινά τραγούδια και μουσικές ευχές από όλο τον κόσμο υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα η Παιδική και Νεανική Χορωδία ROSARTE την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η (διπλή) Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κ.Ο.Α.
08.12.2016 11:48
Δύο από τα απαραίτητα «συστατικά» της παραδοσιακής χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας συνδυάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για τη (διπλή) Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της που γίνεται, με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Τα παραμύθια και τις ιστορίες. Και φυσικά τη μουσική.
Ο Ψαραντώνης για δύο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
21.11.2016 11:27
Ο Ψαραντώνης θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου για δυο βραδιές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Μία μουσική παράσταση, που θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία του Ψαραντώνη, καθώς και ανέκδοτα αποσπάσματα από το δίσκο που ηχογραφεί με τίτλο, «Ο Ερωτόκριτος».
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.