Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Σταγόνες πάνω σε καυτές πέτρες στο Baumstrasse

Σταγόνες πάνω σε καυτές πέτρες στο Baumstrasse

Το Baumstrasse παρουσιάζει το έργο του Reiner Werner Fassbinder, Σταγόνες πάνω σε καυτές πέτρες.

Οι «Σταγόνες πάνω σε καυτές πέτρες», μια κωμωδία με ψευτοτραγικό τέλος, είναι ένα πρώιμο αυτοβιογραφικό έργο του Φασμπίντερ. Όταν γράφτηκε, ήταν περίπου είκοσι χρονών, σε μια περίοδο προσωπικής και καλλιτεχνικής αβεβαιότητας, αφηγείται μια απλή ιστορία: δύο άνθρωποι γνωρίζονται, ερωτεύονται και χωρίζουν. Μέσα από το πρίσμα μιας προσωπικής σχέσης, εγγράφει πάνω της τη σχέση του με τη ζωή, σύμφωνα με τα κυρίαρχα θέματα που τον απασχόλησαν: την αγάπη, τη βία, τη σεξουαλικότητα, το χάος και τη διχόνοια.

Σ’ αυτό το έργο, παρακολουθείται η αγάπη ενός νέου και ενός μεγαλύτερου σε ηλικία άνδρα, στην οποία επεμβαίνουν δύο γυναίκες, μέσα από τα βασικά δίπολα του Φασμπίντερ: αγάπη και φρίκη, σεξ και θάνατος. Οι χαρακτήρες του έργου πολεμούν τη συναισθηματική εξάρτηση σαν να είναι αρρώστια, παλεύουν για την εξουσία στη δυαδική σχέση και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να είναι νικητές . Όσο τυραννικά λειτουργεί μια κοινωνία, τόσο τυραννικά λειτουργούν και οι σχέσεις από τις οποίες συγκροτείται. Δε μιλάμε για πόλεμο μεταξύ των φύλων, μιλάμε για μια αέναη μάχη μεταξύ εξουσιαζόμενων και εξουσιαστών, που καταλήγει στην ολοκληρωτική απώλεια, όχι ως τιμωρία, αλλά ως μια φευγαλέα αυτογνωσία. Μια στιγμιαία γνώση για μελλοντικές προβολές.


Απόδοση, σκηνοθεσία , σκηνικός χώρος: Μιχάλης Πανάδης
Πρωτότυπη μουσική: Μαρίζα Ρίζου
Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Πανάδης, Μαρίζα Ρίζου
Σχεδιασμός σκηνικού: Βασίλης Μαντζούκης
Κατασκευή σκηνικού: Γιάννης Μπρούζος
Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου
Φωτογραφίες: Ρού Ζάνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Παπουτσή
Παραγωγή: Baumstrasse/Δρόμος με Δέντρα, Μιχάλης Πανάδης
Παίζουν: Γιάννης Παπαϊωάννου , Γιώργος Σουλεϊμάν, Δανάη Παπουτσή, Νατάσα Παπανδρέου

Σχετικές ειδήσεις
Πέτρες στις τσέπες του, της Μαρί Τζόουνς στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
21.12.2016 16:16
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου φιλοξενεί από τις 19 Ιανουαρίου 2016 το έργο της Μαρί Τζόουνς, Πέτρες στις τσέπες του, σε σκηνοθεσία Γιώργου Χρυσοστόμου και Μάκη Παπαδημητρίου.
αμάραντα, μια κωμωδία της bijoux de kant στο Faust
25.11.2016 14:37
Η bijoux de kant παρουσιάζει στο Faust την κωμωδια α μ ά ρ α ν τ α, σε κείμενα Παύλου Μάτεσι και Γλυκερίας Μπασδέκη και παραγωγή του Faust.
Οι από πάνω στο Θέατρο Πειραιώς 131
14.10.2016 14:20
Το Θέατρο Πειραιώς 131 υποδέχεται από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 τους Από πάνω!
Το Baumstrasse στο 4ο Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις γραμμές»
21.09.2016 14:51
Το Baumstrasse συμμετέχει και φέτος στο 4ο Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις γραμμές» με τέσσερις παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο.
Η πόρνη από πάνω, με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο Ρεματιάς
30.08.2016 14:40
Την επιτυχημένη παράσταση Η πόρνη από πάνω του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016, Νύχτες Αλληλεγγύης, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου.