Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακάτικα Πρωινά: Οι 3essence Ensemble στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ

Κυριακάτικα Πρωινά: Οι 3essence Ensemble στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ

Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε συνθέσεις μουσικής δωματίου, από την περίοδο του κλασικισμού μέχρι τον 20ο αιώνα, θα παρουσιάσει το σύνολο 3essence Ensemble στις 5 Απριλίου 2015, στα Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

 

Ο φλαουτίστας Νικολός Δημόπουλος, ο τσελίστας Δημήτρης Αλεξάνδρου και η πιανίστα Ιωάννα Πολυζωίδου θα παρουσιάσουν το γοητευτικό Τρίο για φλάουτο σε Ρε Μείζονα του Φραντς Γιόζεφ Χάυντν που γράφτηκε το 1790, το μελωδικό Πελλέας και Μελισάνθη του Κλωντ Ντεμπισί, σε ενορχήστρωση Ανρί Μουτόν, που βασίζεται στη αυθεντική μουσική της ομώνυμης όπερας, η οποία εξιστορεί τον τραγικό έρωτα του Πελλέα για την αινιγματική Μελισσάνθη, και στη συνέχεια οι 3essence Ensemble θα παίξουν την Ισπανική Ώρα του Μωρίς Ραβέλ, σε ενορχήστρωση Αν. Μουτόν, μια μονόπρακτη μουσική κωμωδία που πραγματεύεται την έννοια και τη σχετικότητα του χρόνου. Η συναυλία θα κλείσει με το έργο Vox Balaenae (Η Φωνή της Φάλαινας) του βραβευμένου με Γκράμι Τζορτζ Κραμπ, το οποίο εμπνεύστηκε ο συνθέτης από το γνωστό «τραγούδι της φάλαινας», τους πολύπλοκους ήχους που παράγουν τα εκπληκτικά αυτά θηλαστικά για τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Σχετικές ειδήσεις
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Βιεννέζικα βαλς από το Johann Strauss Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
09.11.2016 17:09
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη.
Κυριακάτικα Πρωινά: Κουαρτέτο εγχόρδων xPause & πιάνο στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
06.04.2016 13:25
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 με το γνωστό κουαρτέτο xPause, που θα ερμηνεύσει έργα Μπετόβεν και Μπραμς.
Κυριακάτικα Πρωινά: Το Κουαρτέτο Salonicco στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
30.03.2016 11:52
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 με το γνωστό κουαρτέτο Salonicco, που θα ερμηνεύσει έργα Μότσαρτ.
Κυριακάτικα Πρωινά: Κουαρτέτο Εγχόρδων και πιάνο στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
09.03.2016 13:04
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται στις 13 Μαρτίου 2016 με πέντε εξαίρετους Έλληνες μουσικούς, που ενώνουν τις δυνάμεις τους, με άξονα συνεργασίας την αγάπη τους για τη μουσική δωματίου.