Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΟΤΕ TV στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο

Ο ΟΤΕ TV στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο

Ο ΟΤΕ TV, ενεργός υποστηρικτής του ελληνικού κινηματογράφου και των Ελλήνων δημιουργών, ενισχύει το πρόγραμμα συμπαραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, επεκτείνοντας τη συμμετοχή του στο σύνολο της δημιουργικής διαδικασίας, από την αξιολόγηση και την επιλογή των προτάσεων, την ανάπτυξη σεναρίων, τη χρηματοδότηση έως την οργάνωση και την εκτέλεση παραγωγής.


Στο πλαίσιο αυτό, ο OTE TV καλεί Έλληνες σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς να καταθέσουν προτάσεις σεναρίων (treatments ή και ολοκληρωμένα σενάρια) για ταινίες μεγάλου μήκους, αναλαμβάνοντας να υποστηρίξει ενεργά ολόκληρο τον κύκλο παραγωγής των ταινιών που θα επιλεγούν, ως κύριος παραγωγός ή συμπαραγωγός.

 

«Στόχος μας, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, είναι να συνδεθούμε ακόμη περισσότερο με τον ελληνικό κινηματογράφο. Μας ενδιαφέρουν οι ιστορίες που εμπνέονται από την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας ή που βασίζονται σε έργα, κλασικά και νέα, της ελληνικής λογοτεχνίας με αντίστοιχη θεματολογία. Ζητούμενο είναι οι ταινίες αυτές να έχουν ευρεία απήχηση στο κοινό», δήλωσε σχετικά ο Διευθυντής του ΟΤΕ TV, Δημήτρης Μιχαλάκης και προσέθεσε: «Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους όσοι έχουν σχετικές προτάσεις για ταινίες και χρειάζονται υποστήριξη για να τις υλοποιήσουν», προσέθεσε ο κ. Μιχαλάκης.


Με αφορμή την ενίσχυση από τον ΟΤΕ TV του προγράμματος παραγωγής ελληνικών ταινιών, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, είπε: «Δεν υπάρχει καλύτερη πηγή έμπνευσης από την Ελλάδα, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Θέλουμε αυτή η έμπνευση να γίνει κινούμενη εικόνα που μπορεί να μιλήσει και να ακουστεί εντός και εκτός συνόρων. Με πλατφόρμα τον OTE ΤV και με τη δύναμη του Ομίλου ΟΤΕ δίνουμε βήμα στην ελληνική δημιουργία».

 

Ο ΟΤΕ TV στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο μέσα από σειρά προγραμμάτων και ενεργειών, όπως οι συμπαραγωγές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους αλλά και ντοκιμαντέρ , η στήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η συμμετοχή σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, η αποκατάσταση ιστορικών ταινιών σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας κα. Επίσης, το μπουκέτο καναλιών του ΟΤΕ TV περιλαμβάνει το OTE CINEMA 3, το μοναδικό κανάλι αποκλειστικά αφιερωμένο στον ελληνικό κινηματογράφο.

 

Για τη φετινή χρονιά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους στο otetvcoproduction@ote.gr έως τις 30 Ιουνίου 2015. Η αξιολόγηση των προτεινόμενων σεναρίων θα ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα, με στόχο η τελική επιλογή των ταινιών τις οποίες θα στηρίξει ο ΟΤΕ TV να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.


Σχετικές ειδήσεις
Η COSMOTE TV μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
13.02.2017 10:57
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στηρίζει, από φέτος, ως Μεγάλος Χορηγός η COSMOTE TV, σταθερός αρωγός του ελληνικού πολιτισμού και κινηματογράφου.
Καλοκαιρινά φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη στήριξη της Cosmote
26.07.2016 10:28
Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην ελληνική περιφέρεια στηρίζει, για άλλη μια χρονιά, η COSMOTE, ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα, ενισχύοντας τις τοπικές κοινωνίες και προβάλλοντας τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Ο ΟΤΕ TV στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
28.03.2016 15:57
Τη στήριξή του στο έργο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ανάδειξη της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής συνεχίζει ο ΟΤΕ TV που δίνει και φέτος το ‘παρών’ στα βραβεία της Ακαδημίας ως Μέγας Χορηγός.
Οινόραμα 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο
04.03.2016 10:18
Με περισσότερα από 200 οινοποιεία και περίπου 1.500 κρασιά, το Οινόραμα 2016 αποδεικνύει πως δεν φέρει τυχαία τον τίτλο της μεγαλύτερης έκθεσης ελληνικών κρασιών στον κόσμο και σίγουρα της πιο σημαντικής στην Ελλάδα. Λέγοντας «Οινόραμα» εννοούμε όλον τον ελληνικό αμπελώνα στο κέντρο της Αθήνας, στις 5, 6 και 7 Μαρτίου 2016 (10:00-19:00), στο Ζάππειο Μέγαρο.
Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ σάρωσαν τα μετάλλια στην 3η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016
02.03.2016 16:02
Με 33 μετάλλια από τη φετινή μόνο συμμετοχή των ΙΕΚ ΞΥΝΗ στην έκθεση «3η ΕΞΠΟΤΡΟΦ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ 2016», η οποία πραγματοποιήθηκε 29 Ιανουαρίου-1η Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη της αποτελεσματικότητας μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας, επιβεβαιώνοντας πως η πρωτιά στις ποιοτικές σπουδές ενός εκπαιδευτικού ομίλου θεμελιώνεται μόνο μέσα από τις διακρίσεις και τις επιτυχίες των ίδιων των σπουδαστών του.