Η Feelgood παρουσιάζει στους κινηματογράφους την ταινία “Με Σειρά Εξαφάνισης”, μία καταπληκτική μαύρη κωμωδία που διαδραματίζεται στο παγωμένο τοπίο της Νορβηγίας, και διαθέτει όλα τα φόντα μιας απολαυστικής και ανατρεπτικής χολιγουντιανής περιπέτειας. Σκηνοθετημένη από τον Hans Petter Moland («A Somewhat Gentle Man»-Επίσημο Διαγωνιστικό Βερολίνου 2010) και με πρωταγωνιστή τον απολαυστικό Stellan Skarsgard (Nymphomaniac) πρόκειται για την τέταρτη συνεργασία του δημιουργού με τον διάσημο ηθοποιό.

Η ταινία παρακολουθεί τη συναρπαστική πορεία ενός αφανή ήρωα που καταφεύγει στην αυτοδικία, πυροδοτώντας έναν πόλεμο ανάμεσα σε έναν χορτοφάγο γκάνγκστερ και έναν Σέρβο αρχιμαφιόζο. Μοναδικά όπλα του ο βαρύς εξοπλισμός και η τύχη του πρωτάρη.

Μία διασκεδαστική ιστορία εκδίκησης που συνδυάζει τη βία με το χιούμορ, τις αστείες σκηνές με την καταιγιστική και αιματοβαμμένη δράση.

Σύνοψη

Χειμώνας στη Νορβηγία. Ο εσωστρεφής και εργατικός Nils (Stellan Skarsgard) οδηγεί το εκχιονιστικό του διατηρώντας τους δρόμους καθαρούς και τα βουνά προσβάσιμα στo αφιλόξενο παγωμένο τοπίο, όπου ζει. Έχει μόλις ανακηρυχθεί ο πολίτης της χρονιάς για τον ζήλο του, όταν ενημερώνεται ότι ο γιος του πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης. Αρνείται όμως να αποδεχτεί την επίσημη εκδοχή του θανάτου του γιου του και ξεκινά μια μυστική έρευνα που τον οδηγεί στους δολοφόνους του παιδιού του. Μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα τον μετατρέπουν σε αδίστακτο ήρωα του υποκόσμου, ενώ η ταυτότητα του παραμένει άγνωστη…

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

Ήθελα να κάνω μία ιστορία εκδίκησης για πολύ καιρό. Η εκδίκηση είναι μια πρωτόγονη και μαζί ανθρώπινη υπόθεση. Ως παιδί επιθυμούσα την εκδίκηση: πολεμούσα ανθρώπους που με είχαν αδικήσει, ταπεινώσει, κλέψει ή προδώσει. Μέσα από την εκδίκηση έλπιζα ότι θα αποδιδόταν η δικαιοσύνη. Φανταζόμουν ότι έβαζα τα πράγματα σε τάξη. Φανταζόμουν ότι ένας τραμπούκος θα αναγνώριζε το λάθος του, όταν θα βρισκόταν και αυτός ταπεινωμένος. Όπως ξέρουμε όλοι, αυτό δεν συμβαίνει. Αντί να αποδοθεί η δικαιοσύνη, η βία κλιμακώνεται. Οπότε αν δεν μπορείς να επανορθώσεις την αδικία, τουλάχιστον ας περάσεις καλά.

Δύο από τις κινητήριες δυνάμεις της ταινίας, ο Count και ο Papa, αντιμετωπίζουν τους εχθρούς τους απάνθρωπα. Είναι φανατισμένοι. Οι συμμορίες απαιτούν αυστηρούς κανόνες εσωτερικού δικαίου, ωμότητα, φόβο και αφοσίωση που αποκλείουν κάθε μοντέρνα προσέγγιση της διοίκησης. Απειλούν τη σύγχρονη κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα είναι δεινόσαυροι.

Οι γκάνγκστερ ζουν σε έναν φιλελεύθερο κόσμο γεμάτο πειρασμούς που τους απειλούν περισσότερο  απ’ ό,τι η ζωώδης συμπεριφορά τους απειλεί τον φιλελεύθερο κόσμο γύρω τους. Είναι απίστευτα παρωχημένοι. Αλλά κανείς δεν τολμάει να τους το πει. Οπότε συνεχίζουν να είναι επικίνδυνοι.

Οι περισσότεροι χαρακτήρες της ιστορίας αγνοούν την έννοια της αυτογνωσίας. Αποτελούν πηγή γέλιου και έχουν παρανοϊκά ακραίες πεποιθήσεις και παιδαριώδεις κοσμοθεωρίες σαν παιδιά με όπλα στα χέρια. Που συναντούν άλλα παιδιά με μεγαλύτερα όπλα. Μέχρι που συναντούν κάποιον με δίψα για εκδίκηση που ξεπερνάει ό,τι έχουν υπόψη τους μέχρι τότε. Ο Nils είναι ερασιτέχνης, κινείται εκτός του αναμενόμενου πλαισίου της εγκληματικής συμπεριφοράς. Χωρίς να το ξέρει, παρασύρει τους γκάνγκστερ σε έναν κόσμο που δεν γνωρίζουν, έναν παιχνιδιάρη, αγαθό κόσμο άγνοιας. Αυτός ο κόσμος γίνεται η μεγαλύτερη απειλή. Η ασφαλής και τακτοποιημένη ζωή είναι πολύ ελκυστική όταν είσαι ένας δουλευταράς γκάνγκστερ.

Hans Petter Moland

  

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Hans Petter Moland

Σενάριο: Kim Fupz Aakeson

Παίζουν: Stellan Skarsgard, Pal Sverre Hagen, Bruno Ganz, Hildegun Riise, Peter Andersson, Birgitte Hjort Sorensen, Jakob Oftebro, Anders Baasmo Christiansen

Διευθυντής Φωτογραφίας: Philip Ogaard

Μοντάζ: Jorgen Stangebye Larsen

Διάρκεια: 116’

Visit
www.feelgoodentertainment.gr 
www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr