Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Για το Θάνατο και την Επαναγέννηση - Λάμα Όλε Νύνταλ

Για το Θάνατο και την Επαναγέννηση - Λάμα Όλε Νύνταλ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Λάμα Όλε Νύνταλ  Για το Θάνατο και την Επαναγέννηση: Βουδιστική σοφία για την τέχνη του θνήσκειν  από τις εκδόσεις Διαμαντένιος Δρόμους σε μετάφραση του Στράτου Κεχαγιόγλου.

 

Τι συμβαίνει την ώρα που το σώμα και το πνεύμα διαχωρίζονται;

Τι ακολουθεί μετά το θάνατο;

Υπάρχει επαναγέννηση;

Τα ερωτήματα αυτά στριφογυρίζουν στο μυαλό του κάθε ανθρώπου, είτε το παραδέχεται είτε όχι.

Όμως ο θάνατος είναι η έσχατη πραγματικότητα κάθε έμβιου όντος. Ό, τι γεννιέται, μια μέρα πεθαίνει. Την απόλυτη αυτή αλήθεια οι περισσότεροι άνθρωποι την  απωθούν.

 

Ο Βουδισμός, στην ουσία ως μια επιστήμη του πνεύματος, αναλύει με σαφήνεια και δίνει απαντήσεις στους προβληματισμούς αυτούς. Οι μαρτυρίες βουδιστών δασκάλων και οι εμπειρίες τους ταιριάζουν απόλυτα με τις καταγραφές επιστημόνων-ερευνητών σε σχέση με τις επιθανάτιες εμπειρίες, ενώ οι μεταθανάτιες εμπειρίες πραγματωμένων δασκάλων του Βουδισμού επιβεβαιώνουν τη βουδιστική σοφία και πρακτική που αναβιβάζει το θάνατο σε «τέχνη του θνήσκειν». 

 

Ο συγγραφέας και δάσκαλος του Βουδισμού Όλε Νύνταλ αναπτύσσει και μεταφέρει τη πολύτιμη αυτή γνώση με πολλές λεπτομέρειες στο βιβλίο του «Για το Θάνατο και την Επαναγέννηση». Ο αναγνώστης μπορεί να βρει απαντήσεις στα ερωτήματά του και να δει το θάνατο ως το ενδιάμεσο στάδιο μετάβασης σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης. Με τη γνώση αυτή έχει τη δυνατότητα να προετοιμαστεί, με την κατάλληλη πρακτική, όχι  μόνο για να ξεπεράσει το φόβο του θανάτου αλλά και για να τον μετασχηματίσει σε μια γαλήνια κατάσταση πνεύματος, γνωρίζοντας ότι ακολουθεί μια πέρα από έννοιες εμπειρία απελευθέρωσης και χαράς.        

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο ερωτευμένος Δαλάι Λάμα - Αριάδνη Γερούκη
04.01.2017 13:29
Από τις εκδόσεις Αρχέτυπο κυκλοφορεί το βιβλίο, Ο Ερωτευμένος Δαλάι Λάμα της Αριάδνης Γερούκη.
Τo Koρίτσι που είπε όχι στον θάνατο - Dean Koontz
13.12.2016 13:08
Από τις εκδόσεις Bell κυκλοφορεί το βιβλίο, Άσλεϊ Μπελ. Τo Koρίτσι που είπε όχι στον θάνατο του Dean Koontz σε μετάφραση Ελένης Τουλούπη.
Δύναμη για το καλό - Daniel Goleman
29.09.2016 12:57
Από τις εκδόσεις Πεδίο κυκλοφορεί το βιβλίο, Δύναμη για το καλό. Από τα καταστροφικά συναισθήματα στην κουλτούρα της συμπόνιας. Το όραμα του Δαλάι Λάμα για τον 21ο αιώνα του Daniel Goleman
 Ξεγελώντας το θάνατο! - Γιώργος Αθανασιάδης: Παρουσίαση βιβλίου στον Ιανό
29.08.2016 10:32
O Γιώργος Αθανασιάδης έρχεται στον ΙΑΝΟ, την 13 Σεπτεμβρίου 2016, για να παρουσιάσει την πλούσια σε αναμνήσεις ζωή του, την οποία διηγείται μ’ ένα μοναδικό τρόπο, σε μια κατάθεση ψυχής, στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο με τίτλο Ξεγελώντας το θάνατο!
Διαθήκη -25 Μαρτίου 1616 - Διονύσης Καψάλης
26.04.2016 12:36
Από τις εκδοσεις Άγρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Διαθήκη 25. Μαρτίου 1616. Για τα 400 χρόνια από το θάνατο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ του Διονύση Καψάλη.