H Evacuate prods παρουσιάζει τους VIBRATORS, ένα από τα πρωτοπόρα σχήματα της μεγάλης έκρηξης του punk, στα μέσα των 70’s και ένα από τα σημαντικότερα punk group του 1ου κύματος της Βρετανίας, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 στο An Club.

Ίσως για πολλούς το άκουσμα και μόνο του ονόματος των VIBRATORS να προκαλέσει ρίγος, αφού υπήρξαν από τα πρωτοπόρα σχήματα της μεγάλης έκρηξης του punk, στα μέσα των 70’s.

Γέννημα-θρέμμα της λονδρέζικης punk σχολής, οι Vibrators είναι ένα από τα ιστορικότερα συγκροτήματα της punk σκηνής με σαράντα αισίως χρόνια ιστορία. Παιδιά της εργατικής τάξης από το βόρειο Λονδίνο, δημιουργήθηκαν το 1976 από τον Ian Carnochan (KNOX) γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς από gigs που κάνουν σε clubs του Camden Town.

Στην πρώτη τους συναυλία ήταν support των Stranglers ενώ το ξέσπασμα έρχεται με τη συμμετοχή τους στο ιστορικό “The 100 Club Punk Rock Festival” με συγκροτήματα όπως οι Sex Pistols, οι Clash, οι Buzzcocks, οι Siouxsie & the Banshees.

Το 1977 κυκλοφορεί τo πρώτο τους album Pure Mania, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα punk albums όλων των εποχών και με μερικά από τα πιο δημοφιλή punk rock singles, όπως το “Automatic Lover”, “Judy Says (Knock You In The Head)” και το “Baby Baby” να δονεί την punk κοινότητα της Αγγλίας”, . Έπαιξαν ένα εκρηκτικό live την ίδια χρονιά στο Oxford Street 100 Club το ιστορικότερο live place του Λονδίνου με session τον μεγάλο Chris Spedding!

Γρήγορα οι Vibrators γίνονται ένα από τα σημαντικότερα punk group του 1ου κύματος της Βρετανίας. Το “V2” LP του 1978 αναδεικνύει το συνθετικό τους ταλέντο μιας και το Automatic Lover σκαρφαλώνει αν και punk στα 30 πρώτα των Αγγλικών chart!! Περιοδεύουν σ’όλη την Ευρώπη ενώ τις συναυλίες τους ανοίγουν οι Stiff Little Fingers! Ο KNOX κρατά την μπάντα σε ενέργεια βγάζοντας ανά δύο χρόνια punk album δυναμίτες όπως τα Guilty, Recharged, Haunting for You, Unpunked, Energize κτλ για να φτάσουμε το 2002 στο “Energize” με ήχο αλά Buzzcocks και Ramones, καθώς και στο φετεινό ολοκαίνουργιο DVD “The Vibrators 1976-2004”

Τη δεκαετία του ’90 περιόδευσαν με τον Johnny Thunders και τους UK Subs και GBH

Special acts: ANFO / THE VAGABONDS 77