Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Διαδρομές σε ήχο ελληνικό

Διαδρομές σε ήχο ελληνικό
Μια βόλτα στο ελληνικό τραγούδι από το Βυζάντιο έως το Θεοδωράκη, το Χατζιδάκι, τον Καλδάρα, τον Πλέσσα, τον Μαρκόπουλο και τον Λοΐζο με οδηγό τον Δημήτρη Μπάση.

Μια βόλτα στο ελληνικό τραγούδι από το Βυζάντιο έως το Θεοδωράκη, το Χατζιδάκι, τον Καλδάρα, τον Πλέσσα, τον Μαρκόπουλο και τον Λοΐζο με οδηγό τον Δημήτρη Μπάση. Στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου στις 20 & 21 Ιουλίου.

Από το βυζαντινό μέλος στα ηχοχρώματα της παραδοσιακής μουσικής κι από τους δρόμους του λαϊκού τραγουδιού στο σήμερα.

Η μία μουσική εποχή διαδέχεται την άλλη. Σε ένα πρόγραμμα που ενσωματώνει βυζαντινούς ύμνους και δημοτικά τραγούδια, σμυρνέικα και ρεμπέτικα και καταλήγει στα σημαντικά τραγούδια των καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Ο οικοδεσπότης, Δημήτρης Μπάσης έχει αποδείξει, άλλωστε, ότι μπορεί να κινηθεί με ευκολία σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών ακουσμάτων.

Η ερμηνευτική του ικανότητα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι θα συνοδεύεται από ένα λιτό μουσικό σχήμα με πιάνο , παραδοσιακά έγχορδα και τσέλο από ταλαντούχους μουσικούς όπως ο Γιώργος Παπαχριστούδης, Θανάσης Βασιλάς και Μαριλίζα Παπαδούρη.

INFO
Δημήτρης Μπάσης, Από το Βυζάντιο στο σήμερα, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 20 & 21 Ιουλίου. Προπώληση εισιτηρίων από 29 Ιουνίου. Πληροφορίες κρατήσεις: http://www.greekfestival/

Σχετικές ειδήσεις
Συνάντηση: Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη στο Φεστιβάλ Λουτρακίου
14.07.2016 10:13
H συναυλία που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Λουτρακίου την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή.
Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
24.06.2016 13:53
Ο Σταμάτης Κραουνάκης, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα βρεθεί με την Ελένη Ουζουνίδου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου στις 15 και 16 Ιουλίου 2016, με την παράσταση «8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1838 - Ο Λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τα Ελληνόπουλα».
«Συνάντηση»: Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου
22.06.2016 16:35
Ο Στέφανος Κορκολής ανοίγει το φετινό πρόγραμμα στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, 1 & 2 Ιουλίου, με έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Βασισμένη στο ομώνυμο CD, η συναυλία είναι μία μοναδική μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές / διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη.
Η Τάνια Τσανακλίδου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
15.06.2016 11:29
Η Τάνια Τσανακλίδου θα εμφανιστεί στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, για μια μουσική παράσταση με τραγούδια από το θέατρο στις 8 & 9 Ιουλίου 2016.
Λαϊκή παραδοσιακή μουσική από το Ιράν με τους Saba στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.03.2016 10:25
Το βραβευμένο συγκρότημα Σαμπά [Saba] έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο φάσμα οργανικών και φωνητικών συνθέσεων της ιρανικής μουσικής.