Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Λαϊκή Τέχνη - Σύγχρονη Ματιά: Δημιουργικός Διαγωνισμός Σχεδίου Κοσμήματος από την ΚΚ Jewelry Lab

Λαϊκή Τέχνη - Σύγχρονη Ματιά: Δημιουργικός Διαγωνισμός Σχεδίου Κοσμήματος από την ΚΚ Jewelry Lab

Η ΚΚ Jewelry Lab προκηρύσσει τον ανοιχτό διαγωνισμό σχεδίου κοσμήματος με τίτλο «Λαϊκή Τέχνη | Σύγχρονη Ματιά» και καλεί Έλληνες σχεδιαστές να αποδώσουν τη λαϊκή τέχνη με σύγχρονη αισθητική και αντίληψη σε μία σειρά κοσμημάτων, προσφέροντας τους παράλληλα την ευκαιρία να δουν τις δημιουργίες τους να μετατρέπονται από σχέδια σε αντικείμενα αλλά και χρηματικό έπαθλο ως επιβράβευση του ταλέντου τους. 

 

Οι συμμετέχοντες καλούνται να παραδώσουν τρία σχέδια εκ των οποίων, το ένα θα πρέπει να είναι μενταγιόν με δημιουργικό κούμπωμα και τα άλλα δύο μία επιλογή μεταξύ δαχτυλιδιού (1), βραχιολιού (1) και σκουλαρικιών (1 ζευγάρι).

 

Στόχος του διαγωνισμού σχεδίου κοσμήματος είναι να αναδειχθεί η ανεξάντλητη έμπνευση που προσφέρει η ελληνική λαϊκή τέχνη και παράδοση, μετουσιωμένη σε μία σύγχρονη απόδοση κοσμημάτων, εκκινώντας ένα διάλογο ανάμεσα στο χθες και το σήμερα και αναδεικνύοντας το πως η λαϊκή τέχνη παραμένει πάντα σύγχρονη.

 

Διαδικασία διαγωνισμού:

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν σχεδιαστές  και  σπουδαστές σχολών σχεδιασμού, που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με το σχέδιο, υποβάλλοντας τα σχέδιά τους στην τετραμελή επιτροπή, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που μπορούν να βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΚΚ Jewelry Lab. Η προθεσμία υποβολής των σχεδίων ορίζεται η 8 Μαΐου 2015.

 

Ο νικητής, που θα εκλεγεί από την κριτική επιτροπή, θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000€ ενώ επίσης τα σχέδιά του θα κατασκευαστούν και θα εκτίθενται στο showroom της εταιρείας.

  

Τεχνικά χαρακτηριστικά συμμετοχής:

 

 

•Το μενταγιόν θα πρέπει να παρουσιαστεί με αλυσίδα βάρους από 1gr έως 2gr και το μοτίφ [αντικείμενο] να ζυγίζει 2-3gr. Το κούμπωμα να ζυγίζει έως 1gr

•To  δαχτυλίδι θα πρέπει να ζυγίζει έως 5gr

•Το ζευγάρι των σκουλαρικιών  θα πρέπει να ζυγίζει έως 6gr

•Το βραχιόλι θα πρέπει να ζυγίζει έως 10gr

   

Όλα τα κοσμήματα θα πρέπει να είναι χρυσά 18kt με επιλογή ανάμεσα σε λευκόχρυσο, κίτρινο χρυσό, ροζ χρυσό ή συνδυασμό αυτών κι εφ΄ όσον το επιθυμεί ο διαγωνιζόμενος, με επεξεργασία μαύρου επιπλατινώματος ή καφέ χρυσώματος.

 

Για κάθε κόσμημα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν λευκά, μαύρα, καφέ μπριγιάν ή συνδυασμός αυτών, με μέγεθος από 1,00mm (0,005ct) έως 1,70mm (0,020ct) η κάθε πέτρα, με συνολικό βάρος έως 0,50ct.

 

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν, πάντα σε συνδυασμό με τα μπριγιάν, άλλοι πολύτιμοι λίθοι και συγκεκριμένα ρουμπίνια, ζαφείρια, σμαράγδια, σε στρογγυλό σχήμα [round cut], διαστάσεων από 1,50mm (στο σύνολό τους 30 τεμάχια) έως 3,00mm (στο σύνολό τους 5 τεμάχια).

 

Λίγα λόγια για την KK Jewelry Lab

 

Στην ΚΚ Jewelry Lab όλα τα κοσμήματα είναι χειροποίητα, με πιστοποιημένα υλικά, ενώ η κατασκευή τους επιβλέπεται από έμπειρους, εξειδικευμένους τεχνίτες, σε όλα τα στάδια της παραγωγής τους∙ από τη στιγμή της επιλογής των πρώτων υλών, μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

 

ΠΑΡΑΔΟΣΗ - Η ΚΚ Jewelry Lab είναι μία επιχείρηση με 35 χρόνια ιστορίας στο χώρο της υψηλής κοσμηματοποιίας. Όραμα της ΚΚ είναι να δημιουργεί αντικείμενα που τιμούν την έννοια του design και της αξίας στο κόσμημα. Το brand άλλωστε, χτίζεται πάνω στην πεποίθηση ότι ο καθένας μας θα πρέπει να νιώθει πολύτιμος και ξεχωριστός, κάθε μέρα.

 

Η ΚΚ - Η Κατερίνα Κουλουμπούρου, η νέα γενιά της οικογένειας Κουλουμπούρου, είναι η Creative Director της KK Jewelry Lab. Με σπουδές στο Gemological Institute of America (GIA) και εμπειρία στην πώληση διαμαντιών στο χρηματιστήριο διαμαντιών στην Αμβέρσα του Βελγίου, συντονίζει σήμερα κάθε πτυχή της νέας παρουσίας της ΚΚ, συνδράμοντας ενεργά με την αισιοδοξία και τις γνώσεις της τη λειτουργία της ομάδας και δημιουργώντας την επόμενη μέρα σε αυτό το ταξίδι.

 

ΤΟ LAB- Ο χώρος που στεγάζεται σήμερα η ΚΚ Jewelry Lab πρωτολειτούργησε το 1990 ως εργαστήριο χρυσοχοΐας, με ειδίκευση στην κατασκευή και πώληση χρυσών κοσμημάτων με διαμάντια κοπής μπριγιάν. Ανακατασκευάστηκε εκ βάθρων το 2011, με όραμα τη δημιουργία ενός χώρου που θα απέπνεε ηρεμία και θα τροφοδοτούσε τη δημιουργικότητα των ανθρώπων που θα στέγαζε και των πελατών που θα φιλοξενούσε. Οι ιαπωνικός κήπος-αίθριο στην καρδιά του κτιρίου, το ζεστό φως και η αρμονία των χώρων, τελικά αντιπροσωπεύουν τη φιλοσοφία και την κουλτούρα των ανθρώπων της ΚΚ Jewelry Lab. 

Σχετικές ειδήσεις
Τρίτη Πλατφόρμα Παραστατικών Έργων Meta: Κάλεσμα δημιουργών
08.11.2016 17:20
Η méta απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε δημιουργούς νέων έργων στο πλαίσιο της Τρίτης Πλατφόρμας που πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απριλίο του 2017. Η πρόσκληση απευθύνεται σε καλλιτέχνες που εμπλέκονται με τη σύγχρονη παραστατική τέχνη και ενδιαφέρονται στη διεύρυνση του πεδίου δημιουργίας τους μέσω της αλληλεπίδρασης.
Φεστιβάλ Αθηνών - Νέες δραματουργίες: Πόσο πολιτική είναι η σύγχρονη ελληνική σκηνή;
12.07.2016 15:56
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τίτλο «Νέες δραματουργίες: Πόσο πολιτική είναι η σύγχρονη ελληνική σκηνή;», την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 στην Αίθουσα Διδακτική της τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Η Laurie Anderson στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
22.06.2016 10:43
Η ανατρεπτική, πρωτοπόρος και πολυτάλαντη Laurie Anderson, με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά και την ενεργή συμβολή της στη σύγχρονη μουσική και την τέχνη της performance, έρχεται στην Αθήνα ως προσκεκλημένη Καλλιτεχνική Διευθύντρια του προγράμματος Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από τις 23 έως και τις 26 Ιουνίου.
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φλάουτου ‘Νέοι Καλλιτέχνες 2016’
23.05.2016 12:40
Ο καθιερωμένος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νέων Καλλιτεχνών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης φέτος αφορά στο φλάουτο και διεξάγεται με τη συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το θέατρο και η πόλη: Η δεύτερη συνάντηση με τον Αλέξανδρο Μιστριώτη στο ΚΕΤ
02.02.2016 17:03
Η Δήμητρα Κονδυλάκη συνομιλεί με συγγραφείς και καλλιτέχνες του θεάτρου για τη σύγχρονη δραματουργία και για τη θέση της πόλης στο σημερινό θέατρο. Στη δεύτερη συζήτηση, συνομιλητής της θα είναι ο εικαστικός και συγγραφέας, Αλέξανδρος Μιστριώτης.