Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Και μετά τίποτε…

Και μετά τίποτε…
Το Θέατρο Χωρίς Σύνορα παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στο Βooze Cooperativa το έργο Και μετά τίποτε, της Μαργκερίτ Ντυράς, με την Ολύνα Ξενοπούλου, για περιορισμένες παραστάσεις, μέχρι την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου.

Μια γυναίκα αντιμέτωπη με ένα μεγάλο έρωτα, την ώρα που ξέρει καλά ότι ο θάνατος πλησιάζει. Μια συγγραφέας με πλήρη συνείδηση του ταλέντου της ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί ανάμεσα στην υπαρξιακή της αγωνία, το πάθος της για τη ζωή, τη μοναξιά και συχνά την αδυναμία των άλλων να τη νιώσουν.

Η ηδονή, η χαρά της ζωής και το χιούμορ σε αντιπαράθεση με το πόνο της απώλειας και την αγωνία του θανάτου.

Ο έρωτας της Μαργκερίτ Ντυράς για το νεαρό Γιαν Αντρέα και οι σκέψεις της τους τελευταίους μήνες της ζωής της καταγράφονται στο έργο της Και μετά τίποτε….

Στο Και μετά τίποτε ο σκηνικός χώρος επεκτείνεται εικαστικά σε όλο το υπόγειο του Βooze Cooperativa και η θεατρική δράση προσδιορίζεται άλλοτε από την παρουσία και άλλοτε από την απουσία της γυναίκας του έργου.

Η μετάφραση είναι του Αλέξανδρου Θαλασσινού, η δραματουργική επεξεργασία και η σκηνοθεσία του Γιώργου Γιανναράκου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Στέλιου Ρουκουνάκη, η μουσική του Δημήτρη Μαυρομάτη, οι φωτισμοί και η φωτογραφία του Αντώνη Συμεωνάκη και η επιμέλεια ήχου του Αλέξανδρου Στρατή.

Ερμηνεύει η Ολύνα Ξενοπούλου, ενώ τη φωνή του Γιάν Αντρέα χαρίζει ο Γιώργος Γιανναράκος και την εικόνα ο Βαγγέλης Ζάχος.

Σχετικές ειδήσεις
Στέλλα Βιολάντη (Έρως Εσταυρωμένος), του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Θέατρο Χώρα
31.10.2016 16:25
Η θεατρική ομάδα "Μπουλούκι" παρουσιάζει στο Θέατρο Χώρα το έργο «Στέλλα Βιολάντη» (Έρως Εσταυρωμένος) του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα.
«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου για δεύτερη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
20.09.2016 11:12
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο.
Κλυταιμνήστρα ή Το Έγκλημα, της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ στο Studio Μαυρομιχάλη
01.04.2016 14:40
Το έργο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ «ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ Ή ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρώς Τριανταφύλλου από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στο Studio Μαυρομιχάλη.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.
Νεκρός Ταξιδιώτης, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για 2η χρονιά στο Skrow
09.03.2016 16:02
Η Δέσποινα Κούρτη και ο Άρης Τρουπάκης συναντούν για δεύτερη φορά με τη βοήθεια του μουσικού Αλέξη Κωτσόπουλου, τον «Νεκρό Ταξιδιώτη», το αριστουργηματικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από 23 Μαρτίου κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00 στo Skrow.