Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Μουσικό τριήμερο στην Αθήνα

Μουσικό τριήμερο στην Αθήνα

Τρεις εναλλακτικές μουσικές προτάσεις προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων για την ψυχαγωγία των Αθηναίων στις 28, 29 & 30 Μαρτίου 2015.

 

Σε μία βραδιά κλασικής μουσικής το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 8.30μ.μ. στην Τεχνόπολη, ο Οργανισμός παρουσιάζει τους φιναλίστ του Δ’ Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και τη Χορωδία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση/διδασκαλία του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου και τη διδασκαλία της Αθανασίας Κυριακίδου αντίστοιχα.

 

Οι οκτώ σπουδαστές από το τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας και οι δύο σπουδαστές από το τμήμα Διεύθυνσης Χορωδίας που επιλέχτηκαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των προβών, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας των μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διευθύνουν τη συναυλία και συστήνονται στο κοινό, βιώνοντας μία μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία.

 

Οι νέοι φιναλίστ μαέστροι από το τμήμα Διεύθυνσης Ορχήστρας είναι οι Στάθης Σούλης, Αλέξανδρος Καββαδάς, Βασιλική Βλέτση, Γιώργος Γαϊτάνος, Μαριάμ Χατζάκη, Χαρά Βλάχου, Αποστολία Νικούλη και Γιάννης Πρωτόπαπας, ενώ από το τμήμα Διεύθυνσης Χορωδίας είναι οι Ευδοξία Υψηλάντη και Κατερίνα Βασιλικού.

 

Στη συναυλία θα ακουστούν έργα των W.A. Mozart, A. Vivaldi, S. Barber και P. I.Tchaikovsky.

Σολίστ: Εβίτα Πετράκη, σοπράνο  και Φωτεινή Αθανασάκη, μέτζο-σοπράνο

 

Την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 7μ.μ. το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» φιλοξενεί τα μαθητικά συγκροτήματα του 7ου Athens School Festival σε μία unplugged συναυλία.

 

Στο μουσικό πλέον θεσμό της πόλης συμμετέχουν συγκροτήματα μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια της Αθήνας, που ανεβαίνουν στη σκηνή και εντυπωσιάζουν με το ταλέντο και τη ζωντάνια τους, ενώ εναλλάσσοντας διαφορετικά είδη μουσικής (έντεχνο, παραδοσιακό, rock, metal, garage, κ.α.) καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές.

 

Τα συγκροτήματα που θα παρουσιαστούν στο live ακουστικής μουσικής είναι τα εξής:

“The 8 ties”, “Midnight Notes”, “Ged”, “Orestis@ Ari”, «Κρυστάλλινες Σκιές» και «Περί Σκέψεων & Ασμάτων».

 

Οι λάτρεις της jazz μουσικής είναι καλεσμένοι τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 8.30μ.μ. στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά», όπου ο Οργανισμός θα παρουσιάσει τη Big Band του Δήμου Αθηναίων στη συναυλία “Groovin' Hard”. Στην ατμοσφαιρική μουσική βραδιά το κοινό θα απολαύσει ενορχηστρώσεις των κορυφαίων καλλιτεχνών John LaBarbera, Sammy Nestico, John Clayton, Michael Abene, Gordon Goodwin και Don Menza.

Σχετικές ειδήσεις
Kym, Wohlhuter, Μουράτογλου και φίλοι στο Γαλλικό Ινστιτούτο
31.01.2017 15:14
Μια μοναδική βραδιά με τέσσερις σολίστες διεθνούς φήμης: η Min-Jung Kym, ο Philippe Mouratoglou, η Ariane Wohlhuter και ο Γιάννης Γεωργιάδης, εξάρχων της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, συνοδευόμενοι από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
  Οι φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας σε μία συναυλία!
31.08.2016 12:57
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Κολωνού, τους φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου και τη συνδιδασκαλία της Αθανασίας Κυριακίδου.
Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος στο θέατρο Λιθογραφείον
30.05.2016 12:13
Ο ταλαντούχος πιανίστας και συνθέτης Ανδρέας Κατερινόπουλος συνεργάζεται με μουσικούς της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Πατρών και παρουσιάζει στα πλαίσια της πειραματικής πλατφόρμας maydayz ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Λιθογραφείον στην Πάτρα, σε μία και μοναδική συναυλία την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 21:30.
Ο Βαγγέλης Κώτσου και οι Ταξίμ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
08.03.2016 15:40
Ο Βαγγέλης Κώτσου σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα "Ταξίμ" θα παρουσιάσει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την Κυριακή 13 Μαρτίου ένα μουσικό ταξίδι στην λαϊκή παράδοση: "Εφ' Όλης της Ύλης στην Παράδοση".