Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Αναζητώντας το Θαυμαστό στο Θέατρο Άλμα

Αναζητώντας το Θαυμαστό στο Θέατρο Άλμα

Μια μοναδική συνάντηση δυο ξεχωριστών ανθρώπων, του Γ. Γκουρτζίεφ και του Πήτερ Ουσπένσκι, ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου ΑΛΜΑ στην Αθήνα στις 28 και 29 Μαρτίου 2015, με την παράσταση Αναζητώντας το Θαυμαστό.
 
"Οι επτά «ηθοποιοί» που γίνονται ταυτόχρονα όλοι το πρόσωπο του αφηγητή Ουσπένσκι, είναι άνθρωποι που εργάζονται πρακτικά πάνω στη διδασκαλία του Γκουρτζίεφ. Αυτό αυτόματα δίνει μια άλλη ποιότητα στο πως μεταφέρουν την αναζήτηση του Ουσπένσκι και την επαφή του με τις ιδέες του Γκουρτζίεφ, πως το προσωπικό τους βίωμα μεταφέρεται έμμεσα (μέσα από τη σύμβαση ενός άλλου προσώπου) και άμεσα, πως επικοινωνείτε  από την θεατρική σκηνή στους θεατές" λέει η σκηνοθέτης του έργου Αλέκα Θεολόγου και συμπληρώνει: "Αυτό που θα θέλαμε να πάρει μαζί του ο θεατής είναι η επαφή-συνάντηση με μια διδασκαλία που εν δυνάμει ανοίγει δρόμους για το ΘΑΥΜΑΣΤΟ".

Σχετικές ειδήσεις
Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή στο Θέατρο Σημείο
23.01.2017 14:21
Το αριστούργημα του Μαρσελ Προυστ, Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο, στην ιστορική διασκευή του Χάρολντ Πίντερ, θα παρουσιάσει το Θέατρο Σημείο από τον Φεβρουάριο του 2017.
Επικίνδυνες σχέσεις, του Σοντερλό ντε Λακλό στο θέατρο Άλμα
17.11.2016 15:00
Το επιστολικό έργο του Λακλό, Επικίνδυνες σχέσεις, ανεβαίνει στο θέατρο Άλμα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βαλμόν.
Σίρλεϋ Βαλεντάιν, με την Ελένη Καστάνη στο Θέατρο Άλμα
07.10.2016 11:56
Οι «Θεατρικές Σκηνές» παρουσιάζουν στην Β΄ Σκηνή του Θεάτρου ΆΛΜΑ τον γλυκόπικρο μονόλογο του Willy Russell, «Σίρλεϋ Βαλεντάιν».
Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
03.10.2016 15:50
Με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου» αποτελεί το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του προγράμματος «Thucydides Dramaticus: The Theater of War» που διοργανώνει το Hellenic Education & Research Center, με σκοπό την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική συνάντηση ανθρώπων από τρεις ηπείρους.
Σαιξπηρ Express από την ομάδα +αίσθημα στο θέατρο Άλμα
30.06.2016 14:00
Η Συναισθηματική Διαλεκτική και ο Στέλιος Καλαθάς σας προσκαλούν στην παράσταση της θεατρικής ομάδας +αίσθημα με τίτλο «Σαιξπηρ Express» στο θέατρο Άλμα στις 1, 2 & 3 Ιουλίου 2016 και ώρα 21.00.