Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 θα βρίσκεται στο Άβατο για να παρουσιάσει όλα τα αγαπημένα του τραγούδια αλλά και την τελευταία δισκογραφική δουλειά του που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο, με τίτλο «Λιμάνια Ξένα».

Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, πρόκειται για ένα πρόγραμμα  που κατά ένα του μέρος βασίζεται σε διασκευές παλιών τραγουδιών. Τα πιο αγαπημένα του παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, σε νέες, σημερινές, τολμηρές και λίγο «αιρετικές»,  κιθαριστικές εκδοχές.

Το πρόγραμμα – αλλά και ο νέος δίσκος – έχει «γράψει τα πρώτα του χιλιόμετρα» στις ως τώρα εμφανίσεις του Νίκου και τώρα καταφθάνει ανανεωμένο στο ABATO, στην Πολίχνη, την Τετάρτη 1 Απριλίου, με νέες επιλογές τραγουδιών και διάθεση για  περισσότερο ρυθμό και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Θα ακουστούν για πρώτη φορά κάποιες από τις διασκευές που περιλαμβάνονται στον νέο δίσκο αλλά και προσωπικά τραγούδια του Νίκου, που, αν και ξεχωριστά κι αγαπημένα, δεν είχαν καταφέρει να χωρέσουν στον πρώτο κύκλο των εμφανίσεων.

Σε αυτές τις ζωντανές εμφανίσεις τον συνοδεύουν ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης από το συγκρότημα «Ανοιχτή Θάλασσα» και ο Χάρης Μιχαηλίδης από το συγκρότημα «Δραμαμίνη».

Το «φτερωτό» κιθαριστικό τρίο θα παρουσιάσει αυτές τις διασκευές χωρίς να παραλείψει φυσικά να τις αναμίξει με τα πιο αγαπημένα προσωπικά τραγούδια του Νίκου.

  

Βαγγέλης Μαρκαντώνης: μπάσο, κιθάρες, τραγούδι

Χάρης Μιχαηλίδης: κιθάρα, τραγούδι

Στην ηχοληψία  ο Άκης Πασχαλάκης.