Στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2008, παρουσιάζεται στην Diana Gallery Down Town η έκθεση της Noel Jabbour με τίτλο Palestinian Interiors.

Η Noel Jabbour είναι Παλαιστίνια φωτογράφος που γεννήθηκε στη Ναζαρέτ το 1970. Οι εικόνες της σειράς Παλαιστινιακά εσωτερικά πλάνα φωτογραφήθηκαν στον καταυλισμό προσφύγων Aqbat Jaber, κοντά στην Ιεριχώ, καθώς και στη Χεβρώνα και τα Ιεροσόλυμα.

Στη σειρά αυτή, η Jabbour επιλέγει τμήματα των ταπεινά διακοσμημένων τοίχων μέσα σε σπίτια Παλαιστινίων.  Απαθανατίζει εικόνες και υφές που υποκαθιστούν τους απόντες κατοίκους αυτών των οικημάτων, που επιμένουν στην έκφραση της προσωπικής και συλλογικής τους ταυτότητας, όπως και της διακριτής τους αισθητικής ευαισθησίας.

Η Jabbour αποκαλύπτει τον απόκρυφο χώρο Παλαιστινίων ατόμων, κάτι που σπάνια αντιμετωπίζουν μάτια δυτικών, που έχουν συνηθίσει στη θέαση σκονισμένων σκηνών σε δρόμους που συχνά σφύζουν από τη βία και τις συγκρούσεις.

Έτσι έρχεται να αντικρούσει τη συλλογική, στερεότυπη άποψη ότι οι Παλαιστίνιοι είναι ή τρομοκράτες ή θύματα και επιμένει στην ανάκτηση της ανθρώπινης ατομικότητάς τους.