Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Τριημερία και άλλα διηγήματα – Πέτρος Μάρκαρης

Τριημερία και άλλα διηγήματα – Πέτρος Μάρκαρης

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης το νέο βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη με τίτλο Τριημερία και άλλα διηγήματα.

 

20 Χρόνια από την πρώτη του υπόθεση και ο αστυνόμος Χαρίτος συνεχίζει να λύνει μυστήρια με φόντο την Αθήνα.

20 χρόνια μετά, συνεχίζει να αποτυπώνει την καθημερινότητα βαδίζοντας ή και οδηγώντας στους δρόμους της ιστορικής μνήμης και να αφηγείται την πόλη… το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον της.

 

“Ο αστυνόμος κοίταξε γύρω του, για να βεβαιωθεί καλού κακού ότι ήταν ακόμα μόνοι και συνέχισε. «Οι ηλίθιοι, οι δικοί σας πήγανε και έβαλαν βόμβα στο σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη.» Ο Βασίλης εξακολουθούσε να μην μπορεί να μιλήσει. Περιορίστηκε στο να κουνήσει το κεφάλι του, κάτι μεταξύ αγανάκτησης και συφοράς. «Δεν ξέρω με τι θυμώνω περισσότερο,» συνέχισε ο αστυνόμος. «Με τη βόμβα που έβαλαν στο πατρικό του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, ή γιατί θα πρέπει να φάω τη νύχτα μου στους δρόμους προσπαθώντας να σταματήσω το αγανακτισμένο πλήθος. Βρες, λοιπόν, μια πρόφαση για να διώξεις τον υπάλληλο σου και μετά κλείσε, αλλά πρόσεξε, δε θα πεις λέξη σε κανέναν.» Κοίταξε το ρολόι του. «Η ώρα είναι τώρα δύο. Στις τέσσερις θα κυκλοφορήσει η Istanbul Ekspres με την είδηση. Από εκεί και πέρα, ο Θεός να βάλει το χέρι του.» “ 

Σχετικές ειδήσεις
Δεν θα ξαναγράψω ποτέ πια άλλα διηγήματα και άλλα διηγήματα - Π. Ένιγουεϊ
04.01.2017 12:30
Από τις εκδόσεις Θράκα κυκλοφορεί το βιβλίο, Δεν θα ξαναγράψω ποτέ πια άλλα διηγήματα και άλλα διηγήματα του Π. Ένιγουεϊ.
Η ιστορία μιας ώρας και άλλα διηγήματα - Κέιτ Σοπέν
30.12.2016 14:00
Από τις εκδόσεις Ροές, και στη σειρά «MicroMEGA / Λογοτεχνία», κυκλοφόρησε το βιβλίο Η ιστορία μιας ώρας και άλλα διηγήματα της Κέιτ Σοπέν, σε μετάφραση της Δέσποινας Σαραφείδου.
Το βιβλίο Offshore του Πέτρου Μάρκαρη στον Ιανό
31.08.2016 12:35
Οι εκδόσεις Γαβριηλίδη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο Offshore του Πέτρου Μάρκαρη την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016.
Ο Πέτρος Μάρκαρης στο Poems and Crimes
01.07.2016 09:25
Το αναγνωστικό κοινό υποδέχτηκε με θέρμη το τελευταίο αστυνομικό μυθιστόρημα του Πέτρου Μάρκαρη, Offshore.
Offshore - Πέτρος Μάρκαρης
13.06.2016 10:05
Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί το βιβλίο, Offshore του Πέτρου Μάρκαρη.