Το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει ένα Ανοιξιάτικο MathemARTics Camp κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών σε δυο τριήμερους κύκλους. Ο Α΄ κύκλος θα πραγματοποιηθεί 6 – 8 Απριλίου 2015. Ο Β΄ κύκλος θα πραγματοποιηθεί τη βδομάδα μετά το Πάσχα, την 15 – 17 Απριλίου 2015.

Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στις Α΄-Β, Γ’-Δ΄ & Ε΄ – ΣΤ΄ τάξεις του δημοτικού, θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Ηρακλειδών, ενώ θα οργανωθούν τρία ολιγομελή τμήματα (12-14 παιδιά ανά τμήμα).

Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί στους μικρούς μας φίλους η ευκαιρία να αναπτύξουν διερευνητικές νοητικές ικανότητες σ’ ένα περιβάλλον ελεύθερης έκφρασης και άτυπης μάθησης. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, σ’ ένα ήρεμο και χαρούμενο χώρο, τα παιδιά θα ταξιδέψουν στο θαυμαστό κόσμο της επιστήμης και των μαθηματικών με όχημα την τέχνη, με την εμψύχωση μιας ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας μαθηματικών, φιλολόγων και εικαστικών, και με υπεύθυνο μουσειοπαιδαγωγό για κάθε τμήμα. Επιπλέον, έχουν προβλεφθεί και διαλείμματα για κολατσιό και γεύμα.*

Α΄-Β΄ δημοτικού | Γ΄-Δ΄ δημοτικού | Ε΄-ΣΤ΄ δημοτικού

8:00-9:00                                 Προσέλευση- καλωσόρισμα

9:00-10:30       Μαθηματικά σαν Παιχνίδι | Παιχνίδια Λόγου & Σκέψης | Εικαστικά

10:30-11:30                             Κολατσιό-ομαδικό παιχνίδι

11:30-13:00     Παιχνίδια Λόγου & Σκέψης | Εικαστικά | Μαθηματικά σαν Παιχνίδι

13:00-14:00                             Γεύμα-ομαδικό παιχνίδι

14:00-15:30     Εικαστικά | Μαθηματικά σαν Παιχνίδι | Παιχνίδια Λόγου & Σκέψης

15:30-16:00                             Αφήγηση παραμυθιού

* Όλα τα γεύματα (κολατσιό, μεσημεριανό) στέλνονται έτοιμα από τους γονείς, και το προσωπικό του μουσείου φροντίζει για το υγιεινό σερβίρισμά του στα παιδιά.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Μαθηματικά σαν Παιχνίδι

Αποστόλης Παπανικολάου, ερευνητής της Διδακτικής των Μαθηματικών.

Άρης Μαυρομμάτης, ερευνητής της Διδακτικής των Μαθηματικών.

Παιχνίδια Λόγου και Σκέψης

Βάλια Λουτριανάκη, κλασική φιλόλογος (DEA, Paris IV-Sorbonne) και υποψήφια διδάκτορας του τομέα Παιδαγωγικής με πεδίο έρευνας τη «Ρητορική και τη δημιουργική σκέψη ως αντικείμενα διδασκαλίας».

Εικαστικά

Ειρήνη Μπογδάνου, εικαστικός.