Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Τα Τζιμάνια 2: Υπόθεση μπλε και μπερδεμένη - Ντορίν Κρόνιν

Τα Τζιμάνια 2:  Υπόθεση μπλε και μπερδεμένη - Ντορίν Κρόνιν

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Τα Τζιμάνια 2: Υπόθεση μπλε και μπερδεμένη της Ντορίν Κρόνιν σε εικονογράφηση του Kevin Cornell και σε απόδοση του Φίλιππου Μανδηλαρά.

 

Τα κοτόπουλα... ντετέκτιβ επιστρέφουν και αναλαμβάνουν να λύσουν

τη δεύτερη υπόθεσή τους, η οποία είναι μπλε και μπερδεμένη...

 

Η ξεκαρδιστική σειρά Τα Τζιμάνια μας συστήνει μία απίθανη παρέα από μικρά κίτρινα κοτόπουλα! Τα ονόματά τους; Σβούρα, Ζαχαρένια, Ψύλλος και Γλύκα. Ζουν μαζί με τη μητέρα τους σε μία αυλή που φυλάει ένας έξυπνος συνταξιούχος αστυνομικός σκύλος. Αν και θα έπρεπε να περνάνε τη μέρα τους τσιμπολογώντας σπόρια και κυνηγώντας έντομα, τα Τζιμάνια είναι ανήσυχα και επιλέγουν να λύνουν μυστήρια και να πολεμούν το έγκλημα! Και φυσικά μπλέκουν σε απίστευτες, αστείες περιπέτειες!

 

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς ένα παράξενο μπλε πουλάκι κάνει την εμφάνισή του στο κοτέτσι και υποστηρίζει ότι κάποιος απήγαγε το… σπιτάκι του! Ταυτόχρονα, ο σκίουρος χρειάζεται επειγόντως ένα σφυρί για να σπάσει τα βελανίδια του. Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο γεγονότα και πού βρίσκεται ο Ψύλλος όση ώρα η Σβούρα, η Ζαχαρένια και η Γλύκα προσπαθούν να ρίξουν φως στο μυστήριο;

 

Με απίθανο χιούμορ και απλή γλώσσα, σε εξαιρετική απόδοση στα ελληνικά από το συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά, η σειρά Τα Τζιμάνια αναδεικνύει την αξία της συνεργασίας σε ομάδα αλλά και τη σημασία της οικογένειας στην καθημερινή ζωή


Η Ντορίν Κρόνιν μεγάλωσε στο Μέρικ της Νέας Υόρκης και σήμερα ζει στο Μπρούκλιν. Σπούδασε δικηγόρος και εξάσκησε το επάγγελμα για αρκετά χρόνια στο Μανχάταν. Όταν εκδόθηκε το πρώτο της εικονογραφημένο βιβλίο, το οποίο και βραβεύτηκε από την Ένωση Εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ, αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την συγγραφή παιδικών βιβλίων. Αρκετά βιβλία της έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες και έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των ευπώλητων της New York Times.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα και το έργο της θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.doreencronin.com

 

Κυκλοφορεί επίσης: Τα Τζιμάνια 1: Υπόθεση από άλλο πλανήτη       

 


Σχετικές ειδήσεις
Ένα σπίτι για όλους - Christopher Corr
02.11.2016 11:38
Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ένα σπίτι για όλους, του συγγραφέα Christopher Corr σε απόδοση Αντώνη Παπαθεοδούλου.
Η Ιδέα, του Γκούσταβ Χόλστ από την Καμεράτα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
31.10.2016 11:51
Η Καμεράτα, το πολυαγαπημένο και δραστήριο ορχηστρικό σύνολο με τη διεθνή λάμψη, έχει τη μεγάλη χαρά και τιμή να εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζοντας ένα από τα πιο ευφάνταστα έργα του παγκόσμιου μουσικού θεάτρου για παιδιά, με υπόθεση που μπορούν να απολαύσουν το ίδιο και οι ενήλικες.
Ντετέκτιβ Κλουζ και CSI Kids:   Η υπόθεση των χαμένων κόμικς
30.08.2016 12:03
Για εμάς τα παιδιά που θέλουμε να γίνουμε ντετέκτιβ για μια μέρα!
Το μπλε κοχύλι - Μαριβίτα Γραμματικάκη
14.04.2016 13:08
Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Το μπλε κοχύλι της Μαριβίτας Γραμματικάκη εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου.
Κεραυνοί, αστραπές και τρελά πουλιά - Γίργκεν Μπανσέρους
09.03.2016 13:02
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο του Γίργκεν Μπανσέρους, Κεραυνοί, αστραπές και τρελά πουλιά (Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ) σε εικονογράφηση του Ραλφ Μπούτσκοβ και σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου.