Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Fischer Χορηγός του Βραβείου Κοινού στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας

Η Fischer Χορηγός του Βραβείου Κοινού στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας συμπληρώνει 16 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, με την μπίρα Fischer να χορηγεί το Βραβείο Κοινού για 5η συνεχή χρονιά, δίνοντας «φωνή» στους θεατές να αναδείξουν οι ίδιοι την καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ. Η πιο κινηματογραφική μπίρα παραμένει πιστή στο ραντεβού της με την 7η τέχνη και πρωταγωνιστεί για μια ακόμη φορά στα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

 

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαρτίου, παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας, κ. Jean Loup Kuhn-Delforge, του Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Olivier Desotes, της γαλλίδας ηθοποιού Karin Viard, πρωταγωνίστρια της ταινίας έναρξης «Οικογένεια Μπελιέ». Σε αυτή την τόσο ξεχωριστή βραδιά, παρευρέθησαν επίσης προσωπικότητες όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Γιώργος Κοτανίδης και ο Christian Karembeu. Η βραδιά συνεχίστηκε στη Γαλλική Πρεσβεία, όπου στην καθιερωμένη δεξίωση οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας την αγαπημένη μπίρα Fischer.

 

Οι προβολές των ταινιών του 16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 25 Μαρτίου, με τις σαράντα τρεις γαλλόφωνες ταινίες να παρουσιάζονται στις αίθουσες Δαναός, Embassy Odeon και στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου. Από την Πέμπτη 26 Μαρτίου έως την Τετάρτη 1η Απριλίου, το Φεστιβάλ θα «μετακομίσει» στη Θεσσαλονίκη, στον κινηματογράφο Ολύμπιον, όπου οι θεατές που αγαπούν τον σινεμά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξεχωριστές γαλλικές ταινίες.

 

Οι σινεφίλ μπορούν στο www.festivalfilmfrancophone.gr να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ταινίες του Φεστιβάλ, αλλά και να κερδίσουν διπλές προσκλήσεις, μπαίνοντας στη Facebook σελίδα της Fischer www.facebook.com/FischerBeerGreece.

Σχετικές ειδήσεις
Η COSMOTE TV μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
13.02.2017 10:57
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στηρίζει, από φέτος, ως Μεγάλος Χορηγός η COSMOTE TV, σταθερός αρωγός του ελληνικού πολιτισμού και κινηματογράφου.
Η Fischer απένειμε για 10η χρονιά τα Βραβεία Κοινού του 57ου ΦΚΘ
17.11.2016 13:42
Η αυλαία για το κορυφαίο πολιτιστικό δρώμενο της πρωτεύουσας του Βορρά, το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έπεσε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, με μία άκρως κινηματογραφική βραδιά που σήμανε τη λήξη της 10ήμερης καλλιτεχνικής γιορτής. Η Fischer, ήταν εκεί για να «γιορτάσει» 10 χρόνια παρουσίας στο Φεστιβάλ και απέμεινε τα Βραβεία Κοινού Fischer, δίνοντας για 10η φορά «φωνή» στο θερμό κοινό του θεσμού.
Η Fischer για 6η χρονιά στο 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
15.04.2016 11:31
Η μπίρα Fischer, πιστή στο ραντεβού της με την έβδομη τέχνη, βράβευσε για 6η συνεχή χρονιά με το «Βραβείο Κοινού Fischer», την ταινία «Ο Βασιλιάς μου» («Mon Roi») της σκηνοθέτριας και ηθοποιού Μαϊουέν («Polisse»), στο πλαίσιο της τελετής λήξης του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.
Η Fischer απονέμει τα Βραβεία Κοινού στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
22.03.2016 16:55
Φεστιβαλική διάθεση, συναρπαστικές εικόνες του 21ου αιώνα και το πιο σινεφίλ κοινό πλαισίωσαν το φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, μαζί με τη Fischer, την μπίρα που για 4η συνεχή χρονιά απένειμε τα Βραβεία Κοινού.
Η Fischer και φέτος στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα
09.03.2016 13:31
Η αντίστροφη μέτρηση για το πολυαναμενόμενο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει. Πιστή στο ραντεβού της, η αγαπημένη μπίρα Fischer ξεκινάει το «κινηματογραφικό της ταξίδι» στην συμπρωτεύουσα και απονέμει για 4η συνεχή χρονιά τα Βραβεία Κοινού Fischer!