Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Be there! Corfu Αnimation Festival: Ταινίες από την 4η έκδοση στο Πολύτεχνο στην Κέρκυρα

Be there! Corfu Αnimation Festival: Ταινίες από την 4η έκδοση στο Πολύτεχνο στην Κέρκυρα

Ανήμερα την πρωταπριλιά, την Τετάρτη 1 Απριλίου, το Be there! 4 και οι 12 καλύτερες ταινίες animation του καλωσορίζουν το Be there! 5, εγκαινιάζοντας τις εκδηλώσεις για το 2015, μόλις έξι μήνες πριν το επόμενο Φεστιβάλ (15-18 Οκτωβρίου 2015).

Πρόκειται για 12 βραβευμένες ταινίες από την 4η έκδοση του Be there!

Ανάμεσά τους, η ταινία για τη νοηματική γλώσσα και επικοινωνία, «Η αίσθηση της επαφής» του Jean-Charles Mbotti Malolo (Τhe Sense of Touch, Γαλλία/Ελβετία, 2014), που κέρδισε το Μέγα Βραβείο του Φεστιβάλ, καθώς και η φοιτητική ταινία «Ο Μαύρος Κανούκ» της Rebecca Archer (Black Canuck, Ην. Βασίλειο, 2014), που απέσπασε το βραβείο καλύτερης φοιτητικής ταινίας, ένα αστυνομικό θρίλερ , αλλά και ταινίες μικρού μήκους από την Ιταλία, τον Καναδά, το Μεξικό, την Τσεχία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Σιγκαπούρη.

Ιδιαίτερη θέση κατέχουν 2 ελληνικές ταινίες.

Η πολυβραβευμένη ταινία «Δείπνο δια Ολίγους» του Νάσου Βακάλη (Dinner For Few) νικήτρια του βραβείου της κριτικής επιτροπής του Be there! 4, που αναφέρεται με διεισδυτικό τρόπο στην ελληνική οικονομική κρίση και η ταινία με κούκλες «Η Γιαγιά μου είναι πάντα γεμάτη» της Έφης Παππά (My Stuffed Granny) κάτοχο του βραβείου καλύτερης ελληνικής φοιτητικής ταινίας στο Be there! 4, που αντιμετωπίζει με χιούμορ και τρυφερότητα μια ελληνική οικογένεια και τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει.

Η Έφη Παππά έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία της ταινίας animation, που το Be there! Corfu Animation Festival (σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας) ετοιμάζει για την Κέρκυρα, την ιστορία και τον πολιτισμό της με διεθνή πρεμιέρα την 15η Οκτωβρίου 2015 στο πλαίσιο των προβολών του be there! 5.

Η εκδήλωση για την προβολή των Καλύτερων Ταινιών του Be there! 4 θα λάβει χώρα στον πολυχώρο Πολύτεχνο την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

Αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με το Be there! Corfu Animation Festival 5, καθώς και τον πλήρη κατάλογο των ταινιών, που θα προβληθούν την 1η Απριλίου στο Πολύτεχνο, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του φεστιβάλ www.betherefest.gr

Διοργάνωση: Great Events

Παραγωγή: ANIMATE CORFU

To Be there! Corfu Animation Festival είναι διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ animation το οποίο διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 2011 στην πόλη της Κέρκυρας από την μη κερδοσκοπική εταιρεία ANIMATE CORFU. Έχει μια σταθερή συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, ενώ έχει συνεργαστεί με την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, τον Δήμο Κέρκυρας και θεσμικούς φορείς όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, την Πρεσβεία της Τσεχίας, την Πρεσβεία της Πολωνίας, την Πρεσβεία του Ισραήλ και την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα. Έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες βραβευμένους με βραβείο Oscar και Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών, ενώ έχει φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης και τον χώρο εκδηλώσεων Ιανός στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
57ο ΦΚΘ: Τρεις ταινίες διεκδικούν το βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
08.11.2016 12:51
Για πέμπτη συνεχή χρονιά, οι θεατές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις τρεις ταινίες που διαγωνίζονται για το βραβείο LUX, το οποίο απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Φεστιβάλ Αγών: 10η Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
07.10.2016 14:34
Φέτος ο ΑΓΩΝΑΣ κλείνει τα 20 του χρόνια. Ελάτε να τα γιορτάσουμε μαζί! Θα προβληθούν 103 ταινίες από 17 χώρες (Ελλάδα, Αυστραλία, Αίγυπτος, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιράν, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Λετονία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία), στο Διεθνές Διαγωνιστικό και στο Πληροφοριακό Τμήμα του φεστιβάλ με παράλληλες προβολές και στις δύο αίθουσες της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Όλες οι ταινίες προβάλλονται υποτιτλισμένες στα ελληνικά.
6o Micro μ Festival: Δεκαπέντε ταινίες ετοιμάζουν βαλίτσες
09.08.2016 16:18
Τα 15 πολυπόθητα «εισιτήρια» του 6oυ Micro μ Festival βρήκαν εδώ και λίγες ώρες τους αποδέκτες τους καθώς η προκριματική επιτροπή του φεστιβάλ ψήφισε τις δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους που θα διαγωνιστούν στη φετινή διοργάνωση.
Οι ταινίες του εθνικού διαγωνιστικού τμήματος του SeaNema Open Air Film Festival 2016
06.07.2016 13:44
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η διαδικασία επιλογής για το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του 2ου SeaNema Open Air Film Festival ολοκληρώθηκε και 8 υπέροχες ταινίες μικρού μήκους από ανερχόμενους Έλληνες σκηνοθέτες θα ταξιδέψουν στην Κεφαλονιά για να διεκδικήσουν τα μεγάλα βραβεία του φεστιβάλ!
Οι 65 ταινίες που προκρίνονται στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
16.06.2016 17:09
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Από τις συνολικά 211 αιτήσεις που τελικά κατατέθηκαν (αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο), επιλέχθηκαν 65 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 39ης διοργάνωσης. Από αυτές οι 8 είναι ντοκιμαντέρ και οι 3 animation.