Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Εκδήλωση «Η Παράσταση της Ζωής Σου» στην Τεχνόπολη

Εκδήλωση «Η Παράσταση της Ζωής Σου» στην Τεχνόπολη

Το θεατρικό έργο «Η Δημοκρατία με το μάτι του Λυγκέα» της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρβουντζή στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 (παγκόσμια ημέρα θεάτρου) στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η Παράσταση της Ζωής Σου» (Αίθουσα «Νέοι Φούρνοι», Τεχνόπολις).

 

…η Τέχνη μπορεί να αλλάξει, να ξαναγεννήσει, να «μεταμορφώσει» τον άνθρωπο…

 

Το τρίωρο καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Η Παράσταση της Ζωής Σου» περιλαμβάνει ΘΕΑΤΡΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ και ΧΟΡΟ, και έχει σα σκοπό αφ’ ενός να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, αφ’ ετέρου να ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ την ελληνική μη κερδοσκοπική εταιρεία υποστήριξης παιδιών με γενετικά προβλήματα «Το Μέλλον», η οποία έχει ως στόχους την κοινωνική και οικονομική υποστήριξη των γονέων και των παιδιών που πάσχουν από συγγενείς ανωμαλίες με ή χωρίς ψυχοκινητική καθυστέρηση, την ενημέρωση των οικογενειών με βάση τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, καθώς και τη διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων, διαλέξεων με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιστημόνων για την έγκυρη ενημέρωση των μελών του και της κοινής γνώμης.

 

Η εκδήλωση διοργανώνεται ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ με σκοπό να μοιράσει χαμόγελα, να εμπνεύσει, να συγκινήσει, να ψυχαγωγήσει και να ευαισθητοποιήσει, ενώ συνδιοργανώνεται από το Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων, την Εταιρεία Πολιτισμού CINE@ART και την καλλιτεχνική ομάδα «Μεταμόρφωση».

 

Πρόγραμμα :

Ώρα 7:30μμ: «Η Παράσταση της Ζωής Σου»

Ώρα 8.45μμ - 9:00μμ: Διάλειμμα

Ώρα 9:00μμ: «Η Δημοκρατία με το μάτι του Λυγκέα»

 

«Η Παράσταση της Ζωής Σου» (7:30μμ) είναι μια πολύπτυχη δυναμική μουσικοχορευτική εκδήλωση που σκηνοθετεί η Πέτρα Τερζή και παρουσιάζει το Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων και η οποία βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα να δοθούν ευκαιρίες σε νέους και ταλαντούχους ανθρώπους, εμψυχώνοντας συγχρόνως ευπαθείς ομάδες. Το μουσικό τρίο Συνδαιτημόνες θα παρουσιάσει κομμάτια αρχαιοελληνικής μουσικής, μεταξύ των οποίων το αρχαιότερο γνωστό τραγούδι, ο Επιτάφιος του Σείκιλου και -σε παγκόσμια πρώτη- Η Πατρίδα, ένα τραγούδι που δημιούργησαν συμμετέχοντες του Α΄ Κύκλου του Φεστιβάλ Νέων Ταλέντων. Νέοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το διεθνές και ελληνικό μουσικό ρεπερτόριο.  Στο χορευτικό πρόγραμμα εντάσσεται μια χορογραφία του Πάνου Μεταξόπουλου, την οποία ερμηνεύει ο ίδιος με τη Νανά Τζαβάρα. Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση πραγματοποιείται και με τη συμμετοχή ΑΜΕΑ.

 

Στη συνέχεια (9:00μμ) θα παιχτεί η παράσταση «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΥΓΚΕΑ» της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρβουντζή, η οποία παρουσιάζεται από την καλλιτεχνική ομάδα «Μεταμόρφωση» και τους Φίλους Γραμμάτων και Τεχνών «Ο Λύσιππος», με έδρα το Κιάτο Κορινθίας.  Ένα θεατρικό έργο ανατρεπτικό, σουρεαλιστικό, κοινωνικοπολιτικό, όπου οι ηθοποιοί, σμίγοντας το ΚΩΜΙΚΟ με το ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ στοιχείο, θα μεταδώσουν το μήνυμα του έργου, ότι ζωή δεν είναι μόνο ένας αγώνας για χρήματα και επιβίωση, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: ΕΝΑ ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ, ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ… Η παράσταση δίνει, μεταξύ άλλων, έμφαση στην προγεννητική αγωγή, στη δημιουργία ανθρώπων με αξίες, ικανούς να αντιστέκονται σε κάθε τι που διαταράσσει την αρμονία του κόσμου.

 

Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καρβουντζής

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

Σκηνικά–κοστούμια: Σωτηρία Ζήση

Σχεδιασμός Φωτισμού: Κώστας Μπεφάνης

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Καρβουντζής

Μακιγιάζ: Λίζα Αναγνωστοπούλου

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Λίζα Αναγνωστοπούλου, Μαρία-Νεκταρία Λίγκα, Γιώτα Παππά, Λευτέρης Αχμέτης, 'Ελενα Καρακούση, Γεωργία Παπακωνσταντίνου , Μάριος Στεφανιδέλης, Μάριος Αθανασόπουλος.

Παραγωγή: Φίλοι Γραμμάτων και Τεχνών «Ο Λύσιππος»

Οργάνωση - Εκτέλεση Παραγωγής: Μεταμόρφωση

 

Μήνυμα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου θα αναγνωσθεί από την ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ, ηθοποιό-σκηνοθέτη-συγγραφέα.

Σχετικές ειδήσεις
Η μαγεία των ονείρων, με την ομάδα Cirque Musical στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
16.01.2017 14:47
Η ομάδα «Cirque Musical», μετά την επιτυχημένη παράσταση «Το Ταξίδι της Ζωής», έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, με την ολοκαίνουργια θεαματική παράσταση σύγχρονου τσίρκο, «Η Μαγεία των Ονείρων».
02.01.2017 15:53
Η ομάδα «Cirque Musical», μετά την επιτυχημένη παράσταση «Το Ταξίδι της Ζωής», έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, με την ολοκαίνουργια θεαματική παράσταση σύγχρονου τσίρκο, «Η Μαγεία των Ονείρων».
Οι «Γυναίκες» συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
17.11.2016 14:02
Οι «Γυναίκες», Φωτεινή Βελεσιώτου – Αναστασία Μουτσάτσου - Μυρτώ Αλικάκη, συνεχίζουν να μας ταξιδεύουν όλο τον χειμώνα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, και να εξομολογούνται ιστορίες, μελωδίες και πάθη μιας ζωής. Μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου ο λόγος πλέκεται μαγικά με τη μουσική και τα τραγούδια, με σκοπό την κάθαρση μέσω της εξομολόγησης, σκηνοθετημένη από την Ελένη Γκασούκα.
Αλληλεγγύη: Η εκδίκηση του καλού: 24 ηθοποιοί και 14 ποιητές ενώνουν τη φωνή τους για τους πρόσφυγες
23.03.2016 10:27
Αθήνα και Θεσσαλονίκη συντονίζονται στην ίδια εκδήλωση με το κοινό σύνθημα: «Η Αλληλεγγύη είναι η εκδίκηση του καλού». 14 ποιητές, 24 ηθοποιοί και 3 μουσικοί ενώνουν τη φωνή τους σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου, 16.00-18.00.
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
18.03.2016 10:20
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, Κυριακή 27 Μαρτίου, αφιερώνει την παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στους νέους ηλικίας 18 έως 28 ετών και τους προσκαλεί να την απολαύσουν με ελεύθερη είσοδο.