Ο εικαστικός χώρος ρώ έχει τη χαρά να φιλοξενεί από τις 26 Μαρτίου 2015 την ατομική έκθεση της Σταυρούλας Ζβε με τίτλο “FOR GOD’S SAKE, KEEP THAT SUNLIGHT OUT OF SIGHT”.

Για την δουλειά της η Έλενα Ρόσιου, Ιστορικός της Τέχνης έχει γράψει « Η  ζωγραφική της Σταυρούλας Ζβε κινείται στο χώρο της αφαίρεσης και στη σφαίρα του ονείρου, αντιπαραβάλλοντας στην αντικειμενική και πιστή απεικόνιση της πραγματικότητας την πνευματικότητα και τη φαντασία, καθώς αποτελεί μείγμα ψυχικών αναφορών και καταστάσεων όπως και υπεραισθητών δυνάμεων μυστικισμού και αποκρυφισμού. Σύμφωνα με τον Albert Aurier άλλωστε, «ένα έργο πρέπει να είναι ιδεαλιστικό, συμβολιστικό, συνθετικό, υποκειμενικό, διακοσμητικό».

 

Η αδιαφορία για το φυσικό αντικείμενο υποδηλώνει στο θεατή ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα είδος «αρχέγονου συμβολισμού», όπου ο εικαστικός κόσμος παρουσιάζεται περισσότερο σαν ένα κατασκεύασμα του νου παρά σαν κάτι που γίνεται γνωστό μέσα από τις αισθήσεις. Άλλωστε ο Stéphane Mallarmé, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια μιας μοντέρνας θεώρησης των τεχνών, έγραφε: «Το να ορίσεις, να ονοματίσεις ένα αντικείμενο, σου στερεί τα ¾ της ευχαρίστησης που είναι η απόλαυση του να το ανακαλύπτεις λίγο-λίγο. Το να το υπονοείς, αυτό είναι το όνειρο»

Le suggérer, voilà le ve”

Σας περιμένουμε με χαρά να ταξιδέψουμε μαζί στον φανταστικό κόσμο της Σταυρούλας Ζβέ.