Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

For God’s sake, keep that sunlight out of sight: Έκθεση της Σταυρούλας Ζβε στον εικαστικό χώρο ρώ

For God’s sake, keep that sunlight out of sight: Έκθεση της Σταυρούλας Ζβε στον εικαστικό χώρο ρώ

Ο εικαστικός χώρος ρώ έχει τη χαρά να φιλοξενεί από τις 26 Μαρτίου 2015 την ατομική έκθεση της Σταυρούλας Ζβε με τίτλο “FOR GOD’S SAKE, KEEP THAT SUNLIGHT OUT OF SIGHT”.

 

Για την δουλειά της η Έλενα Ρόσιου, Ιστορικός της Τέχνης έχει γράψει « Η  ζωγραφική της Σταυρούλας Ζβε κινείται στο χώρο της αφαίρεσης και στη σφαίρα του ονείρου, αντιπαραβάλλοντας στην αντικειμενική και πιστή απεικόνιση της πραγματικότητας την πνευματικότητα και τη φαντασία, καθώς αποτελεί μείγμα ψυχικών αναφορών και καταστάσεων όπως και υπεραισθητών δυνάμεων μυστικισμού και αποκρυφισμού. Σύμφωνα με τον Albert Aurier άλλωστε, «ένα έργο πρέπει να είναι ιδεαλιστικό, συμβολιστικό, συνθετικό, υποκειμενικό, διακοσμητικό».

 

Η αδιαφορία για το φυσικό αντικείμενο υποδηλώνει στο θεατή ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα είδος «αρχέγονου συμβολισμού», όπου ο εικαστικός κόσμος παρουσιάζεται περισσότερο σαν ένα κατασκεύασμα του νου παρά σαν κάτι που γίνεται γνωστό μέσα από τις αισθήσεις. Άλλωστε ο Stéphane Mallarmé, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια μιας μοντέρνας θεώρησης των τεχνών, έγραφε: «Το να ορίσεις, να ονοματίσεις ένα αντικείμενο, σου στερεί τα ¾ της ευχαρίστησης που είναι η απόλαυση του να το ανακαλύπτεις λίγο-λίγο. Το να το υπονοείς, αυτό είναι το όνειρο»

 

Le suggérer, voilà le ve”

 

Σας περιμένουμε με χαρά να ταξιδέψουμε μαζί στον φανταστικό κόσμο της Σταυρούλας Ζβέ.

Σχετικές ειδήσεις
Heard, έκθεση του Θανάση Λάλα στον Εικαστικό Kύκλο Sianti
06.02.2017 11:36
«Πόσο σκληρή πρέπει να ’ναι μια καρδιά για να αντέξει την προδοσία;». Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο Θανάσης Λάλας μέσα από την ατομική του έκθεση με τίτλο Heard, η οποία θα φιλοξενηθεί στον Εικαστικό Kύκλο Sianti και θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 το απόγευμα.
Μικρά ζωγραφικά έργα, έκθεση στην γκαλερί Εικαστικό Κύκλο Sianti
02.12.2016 14:28
Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti, εγκαινιάζοντας το νέο του χώρο, σας προσκαλεί στην καθιερωμένη, ετήσια έκθεσή του «Μικρά ζωγραφικά έργα», αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο την τρέχουσα χρονιά και υποδεχόμενος τη νέα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.
Εικονόσημα: έκθεση του Μιχάλη Κεραμάρη στον Ιανό
01.07.2016 16:31
Ο IANOS φιλοξενεί την ατομική εικαστική έκθεση του Μιχάλη Κεραμάρη “Εικονόσημα” στον εκθεσιακό χώρο του IANOS CAFE.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
Με τον τρόπο του Γ. Σ.: εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη στην Ιανός Αίθουσα Τέχνης
16.03.2016 17:06
Στο πλαίσιο του Μαρτίου ως καθιερωμένου μήνα ποίησης στον Ιανό και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, εγκαινιάζεται στην ΙΑΝΟS Αίθουσα Τέχνης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στις 21:00 η ομαδική έκθεση "Με τον τρόπο του Γ.Σ.", ένα εικαστικό αφιέρωμα στον κορυφαίο έλληνα ποιητή, Γιώργο Σεφέρη.