Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Αστέρω του Δημήτρη Γαζιάδη στο 16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Αστέρω του Δημήτρη Γαζιάδη στο 16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Στα πλαίσια του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί η προβολή της βωβής ελληνικής ταινίας "Αστέρω"
του Δημήτρη Γαζιάδη (1929) σε μουσική της Μαριλένας Ορφανού (aka Loo/Berlin Brides) που θα εκτελεστεί ζωντανά από τη νέα
της μπάντα S.W.I.M. που αποτελείται από τη Τζίνα Δημακοπούλου (κιθάρες) και τη Μαρία Χατζάκου (τύμπανα).
 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η βοσκοπούλα Αστέρω χάνει τα λογικά της από αγάπη για έναν πλούσιο πλην όμως καλό βοσκό. Συνέρχεται ωστόσο, μόλις ο αγαπημένος της αποφασίζει να ακούσει τη φωνή της καρδιάς του και όχι τις προκαταλήψεις της οικογένειάς του.

 

ΣΙΝΕ-ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ / CINÉ-CONCERT : S.W.I.M. ΑΣΤΕΡΩ / ASTERO

Ελλάς | Grèce, 1929

 

Σκηνοθεσία / Réalisation : Δημήτρης Γαζιάδης / Dimitris Gaziadis

Σενάριο / Scénario : Ορέστης Λάσκος, Δημήτρης Γαζιάδης / Orestis Laskos, Dimitris Gaziadis

Φωτογραφία / Photographie : Μιχάλης Γαζιάδης / Michalis Gaziadis

Hθοποιοί / Avec : Αλίκη Θεοδωρίδου, Αιμίλιος Βεάκης, Κώστας Μουσούρης, Δημήτρης Τσακίρης / Aliki Thedoridou, Emilios Veakis, Costas Moussouris, Dimitris Tsakiris

Παραγωγή / Production: DAG Film

Αποκατάσταση κόπιας / Restauration de copie : Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Γαλλική Ταινιοθήκη / Cinémathèque de Grèce, Cinémathèque française 

Προέλευση κόπιας / Source de copie : Ταινιοθήκη της Ελλάδας / Cinémathèque de Grèce

Α/Μ / N&B, Βωβή / Muet, DCP, 57’.

 

Σύνθεση: Μαριλένα Ορφανού

Ενορχήστρωση και εκτέλεση: S.W.I.M.

Τραγούδι: Νατάσα ΓιανναράκηΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

Δημήτρης Γαζιάδης 

Ο Δημήτρης Γαζιάδης σπουδάζει στη Φωτογραφική Ακαδημία του Μονάχου και εργάζεται στη Γερμανία ως οπερατέρ και βοηθός σκηνοθέτη πλάι στους Lubitsch, Pabst, Lang και Korda. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ιδρύει μαζί με τα αδέλφια του την DAG Film, στην οποία σκηνοθετεί επτά ταινίες. Την περίοδο 1919-1923 γύρισε ταινίες επικαίρων από τη Μικρασιατική εκστρατεία και το 1928 ίδρυσε σχολή κινηματογράφου (με καθηγητές μεταξύ άλλων των Δ. Ροντήρη και τον Αιμίλιο Βεάκη). 

 

Μαριλένα Ορφανού 

Η Μαριλένα Ορφανού (aka Loo), ιδρυτικό μέλος της electropop μπάντας Berlin Brides, συνεργάζεται με διάφορους μουσικούς όπως οι Tax Collectors, Mikael Delta, Etten κ.α.. Γράφει μουσική για τον κινηματογράφο (τις ταινίες μικρού μήκους Pic Nic Days, Sealed, τα Tungsten και The Outcasts του Γιώργου Γεωργόπουλου και τα Attenberg, The Benaki Museum της Αθηνάς Τσαγγάρη), και το θέατρο. Στο ciné-concert, εμφανίζεται με τη νέα της μπάντα S.W.I.M. που αποτελείται από τις Μαρία Χατζάκου (τύμπανα, drum pad) και Τζίνα Δημακοπούλου (κιθάρες).

 

Σχετικές ειδήσεις
Τα βραβεία του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
14.04.2016 09:57
Τη Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 έγινε στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ η απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.
17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Η πρεμιέρα, η λήξη και οι παράλληλες εκδηλώσεις
05.04.2016 17:06
Το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με την ταινία Mon Roi (Ο Βασιλιάς μου), της Maiwenn.
Οι προσκεκλημένοι του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
05.04.2016 10:18
Στην 17η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου προσεγγίζει μέσα από 14 ημέρες γεμάτες προβολές, όλα τα συστατικά στοιχεία της ποικιλομορφίας, των ειδών, των στυλ και της θεματολογίας του γαλλόφωνου κόσμου. Και όπως κάθε χρόνο οι προσκεκλημένοι του φεστιβάλ απότελούν ένα σημαντικό παράγοντα για να πραγματοποιηθεί αυτή η προσέγγιση.
17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Πρόγραμμα προβολών Αθήνας
31.03.2016 15:51
Η 17η διοργάνωσή του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 7 έως τις 13 Απρίλίου 2016.
17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
28.03.2016 15:14
Ο πλούτος του κινηματογράφου πρέπει να μοιράζεται και το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου προσφέρει για 17η χρονιά στο κοινό του την ευκαιρία να απολαύσει την μεγάλη ποικιλία της γαλλικής και γαλλόφωνης κινηματογραφικής παραγωγής.