Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece (δημόσιος φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ανάπτυξης) στο πλαίσιο υλοποίησης του ολοκληρωμένου σχεδίου προώθησης ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσίπουρα - λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας), με τίτλο: "Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα" διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 18 Μαρτίου, εκπαιδευτική εκδήλωση για τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.


Ο αναγνωρισμένος Έλληνας σεφ Λευτέρης Λαζάρου μαγείρεψε λαχταριστές και πρωτότυπες συνταγές, με τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της κουζίνας επιδείξεων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του γνωστού σεφ και να δοκιμάσουν μοναδικές συνταγές με άρωμα θάλασσας, συνδυασμένες πάντα με πρώτες ύλες από την πλούσια Ελληνική γη.

 

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ χωρίστηκαν σε ομάδες και εκτέλεσαν με την σειρά τους τις συνταγές, υπό την καθοδήγηση του κου Λαζάρου.

 

Η επιτυχημένη αυτή συνεργασία έδωσε στους σπουδαστές μαγειρικής την μοναδική δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν σημαντικές τεχνικές προετοιμασίας και παρασκευής συνταγών με ψάρια, από τον καλύτερο του είδους.

 

Παράλληλα, η διατροφολόγος της εκδήλωσης, ενημέρωσε τους σπουδαστές για την υψηλή διατροφική αξία των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας και των ευρύαλων μεσογειακών ειδών και την προστατευτική τους δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Η επιτυχημένη εκδήλωση της 18ης Μαρτίου είναι το πρώτο βήμα μίας σειράς από εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα» της εταιρίας Enterprise Greece, η οποία θα προσεγγίσει σταδιακά πολλά και διαφορετικά κοινά από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας 2007 – 2013.Σχετικές ειδήσεις
Οι σπουδαστές Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας μαγείρεψαν για την «Κοινωνική Στήριξη»
22.12.2016 11:37
Οι ταλαντούχοι και άρτια καταρτισμένοι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας μετέτρεψαν για άλλη μια φορά την τέχνη της γαστρονομίας σε… Γεύμα Αγάπης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΜΚΟ «Κοινωνική Στήριξη», προκειμένου να προσφέρει και αυτά τα Χριστούγεννα μια ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά.
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ εισάγει στην εκπαίδευση την 3D τεχνολογία και την εικονική πραγματικότητα
16.09.2016 11:47
Η εισαγωγή του 3D printing, του 3D projector, της εικονικής πραγματικότητας και των σχετιζόμενων τεχνολογιών στα εκπαιδευτικά προγράμματα, προσφέρει στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη βελτίωση της δημιουργικότητάς και της φαντασίας τους.
Γίνε και εσύ κρίκος της μεγάλης αλυσίδας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ
29.08.2016 14:37
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο πλαίσιο των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί σταθερά επί σειρά ετών, θα προσφέρει για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017, 40 πλήρεις υποτροφίες σπουδών σε παιδιά και νέους που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα από όλη την Ελλάδα.
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ μας προσκαλεί στο Matala Festival 2016!
14.06.2016 13:36
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, θα είναι φέτος χορηγός, στο μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της νοτίου Ελλάδος.
Συνεργασία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ με τον ΕΣΑΚΕ
13.05.2016 10:28
Μια στρατηγική συνεργασία μεταξύ δύο ηγετών, αφετηρία της οποίας αποτελεί η προβολή του Eκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ στους αγώνες των Playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης και ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΚΜΗ, Κων/νος Ροδόπουλος.