Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ολοκλήρωση Mixed Media Arts της Medea Electronique, στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Ολοκλήρωση Mixed Media Arts της Medea Electronique, στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique σε συνεργασία με το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Κυριακή 29 Μαρτίου (στις 19:00) παρουσιάζει, μέσα από μια ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση , το συλλογικό έργο τέχνης – installation που προέκυψε σε συνέχεια των καλλιτεχνικών εργαστηρίων που πραγματοποίησε η κολεκτίβα στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015, η Medea Electronique πραγματοποίησε, με τη μεγάλη συμμετοχή του κοινού, καλλιτεχνικά εργαστήρια, τα οποία χωρίστηκαν σε πέντε θεματικές ενότητες:

τις ηχητικές/μουσικές κατασκευές,
το video art,
το soundscapes/sound art (ηχογράφηση-ηχοτοπία),
την κατασκευή κούκλας & animation,
το Arduino- physical computing

Αποτέλεσμα των καλλιτεχνικών εργαστηρίων ήταν έργα mixed media art, δηλαδή έργα που συνδυάζουν πολλές διαφορετικές τεχνικές και εκφάνσεις των λεγόμενων οπτικών και ηχητικών τεχνών (video art, animation που έχουν βασιστεί σε πλαστελίνες και κούκλες και κατασκευές που έφτιαξαν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, video mapping, arduino, sound art), ενώ το συλλογικό έργο τέχνης-installation που θα παρουσιαστεί στις 29 Μαρτίου, στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, συντίθεται από την παραγωγή και των 5 εργαστηρίων.

Μέσα από τον πειραματισμό και τον αυτοσχεδιασμό, κι έχοντας ως βασικό κανόνα ότι στην Τέχνη δεν υπάρχουν όρια, οι συμμετέχοντες στα καλλιτεχνικά εργαστήρια συνεργάστηκαν και έφτιαξαν σύγχρονα έργα τέχνης. Κεντρικός πυλώνας στην όλη δημιουργική διαδικασία υπήρξε το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, καθώς τα υπό κατασκευή κτήρια, οι σκαλωσιές και ο περιβάλλων χώρος αποτέλεσαν τον «καμβά» για το συλλογικό έργο τέχνης- installation που μοιράζεται στοιχεία τόσο από την οπτική (video art), όσο και την ηχητική τέχνη (sound art).

Εισηγητές των εργαστηρίων ήταν τα μέλη της Medea Electronique,  Παναγιώτης Γουμπούρος, Μανώλης Μανουσάκης, Timothy Ward, Αλέξανδρος Δρυμωνίτης και Κλεοπάτρα Κοραή, οι οποίοι συντόνισαν ξεχωριστά την κάθε θεματική ενότητα των εργαστηρίων.

Σχετικές ειδήσεις
«Code Red»: Εικαστική έκθεση του Χρήστου Προσύλη
01.11.2016 11:47
Η νέα εικαστική έκθεση του σκηνοθέτη, συγγραφέα, performer και new media artist Χρήστου Προσύλη με τίτλο «Code Red» που περιλαμβάνει digital art, ζωγραφική, video art installation, sound art και performance, πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», στο διάστημα 1-11 Νοεμβρίου 2016.
Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μια φιλία ζωής και τέχνης: έκθεση στο ΚΠΙΣΝ
23.09.2016 13:45
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, διοργανώνει την έκθεση “Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης”, η οποία θα φιλοξενείται στον χώρο του Φάρου στο ΚΠΙΣΝ. Η έκθεση πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο των ανοιχτών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται καθημερινά στο ΚΠΙΣΝ.
Fireflies in the Night Take Wing: Βραδινές προβολές video art στο ΚΠΙΣΝ
17.06.2016 11:35
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο, από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φιλοξενεί το βραδινό πρόγραμμα video art προβολών με τον τίτλο Fireflies in the Night Take Wing, σε επιμέλεια των Barbara London, Kαλλιόπης Μηνιουδάκη και Fransesca Pietropaolo και με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον διεθνώς αναγνωρισμένο επιμελητή Robert Storr, Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Yale.
CGS Visual Arts Exhibition 2016 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
30.03.2016 15:34
Οι τελειόφοιτοι μαθητές του International Baccalaureate Diploma Programme των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα - Γείτονα και οι καθηγητές Κωνσταντίνος Παπαδούκας και Μαρία Ζαχαριάδου, μας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης CGS Visual Arts Exhibition 2016, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.
7 Μαρτίου 1948: η ολοκλήρωση μιας πορείας: έκθεση στο Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κω
07.03.2016 12:28
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με τον Δήμο Κω, με αφορμή την επέτειο της Ένωσης της Δωδεκανήσου εγκαινιάζουν την έκθεση «7 Μαρτίου 1948: η ολοκλήρωση μιας πορείας» στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κω (Χάνι), τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:45.