Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ζωγραφική και Γλυπτική από την Α. Μαράτη

Ζωγραφική και Γλυπτική από την Α. Μαράτη
Η γκαλερί artis causa παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής εγκατάστασης της Αλεξάνδρας Μαρατη με τίτλο La Guerrilla Of The Ecotypes.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα διαφορετικών διαστάσεων της χρονικής περιόδου 2008 και μια in situ γλυπτική εγκατάσταση. H Δρ.Σάνια Παπά που έχει επιμεληθεί την έκθεση χαρακτηριστικά αναφέρει:

Σε μια εποχή διακύβευσης, τρόμου, ανισορροπίας και ανασφάλειας , η Αλεξάνδρα καταθέτει ένα έργο επίκαιρο και αποκαλυπτικό. Αιωρούμενο μεταξύ αφαίρεσης και πλασματικής απεικόνισης αυτό το ιδιόμορφο και απόλυτα προσωπικό έργο έλκεται από κάτι διαφεύγον και μεταφυσικό , από την κρυφή και χθόνια δομή του νοήματος και των συμβόλων .Η διαμάχη ανάμεσα στο επιθετικό και το εύθραυστο ,ανάμεσα στο φως και το σκότος, την αποκάλυψη  και την απόκρυψη, καταγράφει ακραία φαινόμενα και καταστάσεις σε επίπεδο κοινωνικοπολιτικό ,βιωματικό, ψυχολογικό ( υπερθέρμανση του πλανήτη ,οικολογικά ατυχήματα, μεταλλαγμένα προϊόντα ,καταστάσεις διαμαρτυρίας.)
Η καλλιτέχνης  δεν τακτοποιεί τα μορφολογικά της στοιχεία καθαρά και λογικά αλλά προκαλεί σε πολλαπλά επίπεδα εσωτερικές συγκρουσιακές καταστάσεις μέσω της ιδιότυπης χρήσης των περασμάτων του φωτός με spray ,μια διασάλευση της τάξης στο επίπεδο του φαντασιακού, της εμμονής, αλλά και της κοινωνικής πραγματικότητας.

Η Αλεξάνδρα Μαράτη σπούδασε καλές τέχνες στο πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης ,με καθηγητή τον διάσημο αυστριακό ζωγράφο  Ch. Ludwig Attersee .Έζησε για δύο χρόνια στο Buenos Aires  όπου ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της  κοντά στον ζωγράφο Carlos Bissolino,και ένα χρόνο στη Μαδρίτη .Έχει εκθέσει στην Ελλάδα ,Αργεντινή και Αυστρία .Σήμερα ζει μεταξύ Θεσσαλονίκης και Βιέννης.

Σχετικές ειδήσεις
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
Εσύ τι θα έπαιρνες μαζί σου; Ξεριζωμός | Borders: Έκθεση της Μαρίας Μπελιβάνη στον Τεχνοχώρο
07.06.2016 14:11
Μία πολύ διαφορετική εικαστική έκθεση, ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκατάστασης και γραφής με τίτλο «Εσύ τι θα έπαιρνες μαζί σου; Ξεριζωμός | Borders» της Μαρίας Μπελιβάνη θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στην Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
Ροές: έκθεση της Άννας - Μαρίας Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Φαζού στη γκαλερί CAN
09.05.2016 11:45
Η έκθεση στη γκαλερί CAN με τίτλο Ροές φέρνει κοντά τη δουλειά δύο εικαστικών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, εργάζονται σε διαφορετικά μέσα (το σχέδιο και τη γλυπτική) παρ’ ολ’ αυτά μοιράζονται σκέψεις, ιδέες και κυρίως το ενδιαφέρον για τα μορφοπλαστικά χαρακτηριστικά της γραμμής που στο έργο τους μέσα από την επανάληψη μετουσιώνεται σε σχήμα, σώμα, ύλη και εν τέλει δημιουργεί ενωμένη μία ενιαία οντότητα στο χώρο.
Αθύρματα Εικόνων: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
13.04.2016 13:43
Η Γκαλερί Έρση την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 7.00 μμ εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Ζωγραφικής - Γλυπτικής με τίτλο Αθύρματα Εικόνων.