Στην πέμπτη της παραγωγή, η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων, παρουσιάζει από τις 17 Απριλίου 2015 το εμβληματικό έργο του Φρήντριχ Ντύρρενματ ,«Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, στο Θέατρο Βρετάνια.

Οι κάτοικοι του Γκύλλεν ελπίζουν στη γενναιοδωρία της δισεκατομμυριούχου Κλαιρ Ζαχανασσιάν, η οποία επιστρέφει στη χρεοκοπημένη γενέτειρά της,  πρόθυμη να αναζωογονήσει την πόλη, προσφέροντας ένα δισεκατομμύριο – υπό τον όρο να δολοφονηθεί ο Άλφρεντ Ιλ, ο εραστής που την πρόδωσε και την ανάγκασε να οδηγηθεί στην πορνεία. Οι πένητες κάτοικοι, δια στόματος της δημάρχου, αρνούνται προσωρινά τη μακάβρια συμφωνία. Η Κλαιρ αναμένει σαδιστικά, σφίγγοντας τη θηλιά στο λαιμό της πόλης και προσφέροντάς τους ευζωία επί πιστώσει. «Ο κόσμος μ’ έκανε πόρνη, τώρα θα κάνω εγώ τον κόσμο πορνείο. Οικονομική ανάπτυξη για ένα πτώμα!»

Βαθιά επηρεασμένος από τις αρχαιοελληνικές τραγωδίες –και ειδικά από τη «Μήδεια» – ο Ντύρρενματ γράφει το 1955 μια μαύρη κωμωδία με σκοπό να διασκεδάσει τον θεατή. Βάζει στο μικροσκόπιο την Ευρώπη και ασκεί αυστηρή κριτική στις κοινωνικοπολιτικές της αξίες. Στον ασταθή κόσμο του παρόντος, ο άνθρωπος παρουσιάζεται ικανός για την απόλυτη καταστροφή.

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν

Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα

Κοστούμια: Celebrity Skin

Μουσική: Δημήτρης Μαραμής

Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Κινησιολογία: Φρόσω Κορρού

Δραματολόγος: Κατερίνα Διακουμοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Αλίκη Μπομποτά

Διεύθυνση παραγωγής: Λευτέρης Κώτσης

Προβολή – Επικοινωνία: BrainCo

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μίρκα Παπακωνσταντίνου – Δημήτρης Πιατάς

Υβόννη Μαλτέζου
και η Αιμιλία Υψηλάντη
Τζούλη Σούμα, Φαίδων Κεφαλέας, Άλεξ Κάβδας, Ιωάννα Αγγελίδη, Πέτρος Γούτης, Κυριάκος Μαρκάτος, Ρωμανός Μαρούδης, Εύη Νταλούκα, Δημήτρης Καστανιάς, Χαρά Αδαμίδου, Νίκος Ψημίτης