Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

1ο βραβείο στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ταινιών Δράμας σε απόφοιτο του ομίλου ΑΚΜΗ

1ο βραβείο στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ταινιών Δράμας σε απόφοιτο του ομίλου ΑΚΜΗ

Οι πτυχιακές ταινίες των αποφοίτων του Τμήματος Σκηνοθεσίας του Ομίλου ΑΚΜΗ συνεχίζουν να κερδίζουν πρώτα βραβεία και διακρίσεις στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ της Ελλάδας. Μετά τον περσινό θρίαμβο της Ασημίνας Προέδρου, ήρθε και η φετινή μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Προσευχή» του αποφοίτου Θανάση Νεοφώτιστου. Η ταινία κέρδισε τη διάκριση Χρυσός Διόνυσος, το 1ο βραβείο στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ταινιών Δράμας προκαλώντας τη συγκίνηση και το θαυμασμό σύσσωμης της οπτικοακουστικής ελληνικής κοινότητας.

 

Η ταινία προβλήθηκε και στην καθιερωμένη ετήσια προβολή των ταινιών των αποφοίτων του Προγράμματος Σπουδών BA in Media Production/FILM Directing,  το οποίο υλοποιείται από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο του Ομίλου ΑΚΜΗ σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University. Η «Προσευχή», μαζί και με όλες τις πτυχιακές ταινίες των αποφοίτων, προκάλεσαν τις επευφημίες του κοινού που παρακολούθησε  έκπληκτο, επαγγελματικού επιπέδου και υψηλών απαιτήσεων, ταινίες από τους φοιτητές του προγράμματος σπουδών BA in Media Production/FILM Directing.

 

Η προβολή πραγματοποιήθηκε στον ανανεωμένο κινηματογράφο Τριανόν, που γέμισε ασφυκτικά.  Ανάμεσα στο κοινό ήταν μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, οι οποίοι συμμετείχαν ως ηθοποιοί στα γυρίσματα της βραβευμένης ταινίας Προσευχή,  καθηγητές του καλλιτεχνικού σχολείου, φίλοι και συγγενείς των αποφοίτων, καθηγητές του προγράμματος σπουδών, ο υπεύθυνος του μαθήματος Applied Filmmaking Project (Module Co-ordinator) Applied Filmmaking Project, Σκηνοθέτης Ευθύμης Χατζής , η υπεύθυνη του προγράμματος σπουδών (Programme Leader) Μαγδαληνή  Ρεμούνδου, εκπρόσωποι του Βρετανικού Πανεπιστήμιου, καθώς και ο επικεφαλής του Τομέα Dr Mark Gilliham, Head of the Division Media Communication & Performing Arts του Queen Margaret University. Στο πέρας της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Κολλεγίου, Δημήτρης Διαμαντής απένειμε τιμητική διάκριση ακαδημαϊκού επιτεύγματος στον Θανάση Νεοφώτιστο, ενώ ο Dr Mark Gilliham ανακοίνωσε ότι οι διακεκριμένες ταινίες των αποφοίτων του προγράμματος σπουδών θα προβληθούν σε ειδική, πανηγυρική προβολή που θα πραγματοποιηθεί στο Εδιμβούργο, έδρα του Queen Margaret University, τον Ιούλιο του 2015.

 

Οι απόφοιτοι του BA FILM  Directing  τα τελευταία τέσσερα, συνεχόμενα, ακαδημαϊκά έτη κερδίζουν πρώτα βραβεία Σκηνοθεσίας, τόσο στο Φεστιβάλ της Δράμας, όσο και στο Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Επίσης οι πτυχιακές ταινίες επιλέγονται και συμμετέχουν σε Διεθνή Φεστιβάλ του Εξωτερικού, όπως Los Angeles, International Film School Festival in Munich, Festival De Cannes, International Festival Clermont Ferrand, κ.α.

Σχετικές ειδήσεις
39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Τα βραβεία
26.09.2016 12:59
Το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ολοκληρώθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2016.
39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
06.09.2016 13:11
Το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2016 στα «Ολύμπια» και το Δημοτικό Ωδείο.
Οι νέες αποχρώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου 2016
22.07.2016 12:09
Το 4ο φεστιβάλ κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) ξεκινά σε λίγες μέρες δίνοντας την ευκαιρία σε όσους αγαπούν τον κινηματογράφο και το καλοκαίρι να παρακολουθήσουν μια μοναδική επιλογή ταινιών και κινηματογραφικών δρώμενων.
Οι 65 ταινίες που προκρίνονται στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
16.06.2016 17:09
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Από τις συνολικά 211 αιτήσεις που τελικά κατατέθηκαν (αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο), επιλέχθηκαν 65 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 39ης διοργάνωσης. Από αυτές οι 8 είναι ντοκιμαντέρ και οι 3 animation.
Το βραβείο ΚΙΝΗΤΡΑ από το ΕΚΚ επιστρέφει στο Φεστιβάλ Δράμας
19.05.2016 12:45
Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) θέτει εκ νέου σε ισχύ το θεσμό του βραβείου ΚΙΝΗΤΡΑ στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, στο πλαίσιο διαμόρφωσης πολιτικής υποστήριξης νέων κινηματογραφιστών.