Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Από τη Δύση στην Ανατολή: Η Γιούλα Ανδρέου Ζωγράφου και η Bahareh Komai στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Από τη Δύση στην Ανατολή: Η Γιούλα Ανδρέου Ζωγράφου και η Bahareh Komai στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Έργα σόλο και για δύο πιάνα, Ελληνικής και Περσικής Μουσικής. Δυο αρχαίοι πολιτισμοί μέσα από δυο γυναίκες ενώνονται με νότες . Η Γιούλα Ανδρέου Ζωγράφου (Ελλάδα) και η Bahareh Komai (Ιράν) διηγούνται την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους μέσα από τα μουσικά θέματα των έργων για δυο πιάνα που θα ερμηνεύσουν σε μια ιδιαίτερη, σπάνια συνεργασία, τη Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:

 

Γιούλα Ανδρέου-Ζωγράφου

Γεννήθηκε και μένει στον Πειραιά. Σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα (Εθνικό Ωδείο Αθηνών) και στη Γερμανία (Staetisches Konservatorium Koln). Την δίδαξαν η Alena Ciancova και o H. Goldmund. Έλαβε ενεργό μέρος σε Meisterclass ερμηνείας και τεχνικής από τους D.Kraus, U.Junge, A.Solymon, A.Brendel, B.Skoda, Vl.Eskenanzy στις Μουσικές Ακαδημίες Stuttgard, Weimar, Koeln, Salzburg, Bruno. Έλαβε διάκριση για την ερμηνεία της στον Chopin. Εκτός της σόλο καριέρας, συνεργάστηκε με τους Chris Jarrett (Suite Greque), Reiner & Ludimilla Witzel (Orfeus Trio), Σπύρο Μουρίκη, Νίνα Πατρικίδου κ.ά. Έδωσε συναυλίες στην Ελλάδα, σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, αλλά και στην Αίγυπτο, Ρωσία, Συρία, Τουρκία, Ιράν. Με τα παραπάνω σχήματα (Τρίο & Κουαρτέτο) παίζουν αυτοσχεδιάζοντας και κυρίως πάνω σε ελληνική παραδοσιακή μουσική). Έπαιξε έργα Ελλήνων συνθετών σε επίσημη πρώτη (Ν.Νικολαΐδη, Σ.Μπερδέλη, Σωτήρη Νικόλα Κάσσου και Ν.Σιφάκη).

 

Bahareh Komai

Ιρανή πιανίστα από την Τεχεράνη. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο και ιδιωτικά. Από 6 χρονών παίρνει μαθήματα πιάνου κοντά στον Δρ Ruhani και κατόπιν στη Βιέννη κοντά στον Καθηγητή Geretschlaege (Konservatorium Wienn). Έχει δώσει ρεσιτάλ στη χώρα της σόλο και για 2 πιάνα με τον συνθέτη Safa K. Shahidi. Είναι από τις ελάχιστες πιανίστες στο Ιράν. Έρχεται για πρώτη φορά στο εξωτερικό και επιλέγει να παίξει στην Ελλάδα μαζί με τη Γιούλα Ανδρέου-Ζωγράφου έργα ελληνικής και περσικής μουσικής για δυο πιάνα. Παράλληλα με τις μουσικές σπουδές της, η Bahareh Komai έχει σπουδάσει Ιατρική (Μικροβιολογία).

Σχετικές ειδήσεις
Μετασχηματισμοί 1: Bach, Mozart, Satie…ταξίδι στην Ανατολή στη Στέγη
24.10.2016 14:48
Τι συμβαίνει όταν ο Bach, o Mozart, o Satie, ή ίσως o Coltrane ... συναντούν τον Πάνο Δημητρακόπουλο, τον Θωμά Κωνσταντίνου, τον Δημήτρη Τσάκα σε μια φανταστική περιήγηση στην Πόλη, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα; Οι χρονικές στιγμές και οι πολιτισμοί διασταυρώνονται, μαζί και ηχοχρώματα και μουσικές πρακτικές, μουσικό υλικό, μελωδίες, εικόνες. Ένα ταξίδι από την δύση στην ανατολή και από την ανατολή στη δύση… και στη μέση η Ελλάδα του παρελθόντος και του παρόντος.
Requiem Aeternam: Εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
18.04.2016 14:03
Η Orion Productions παρουσιάζει την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 20:00, στην ιστορική κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός μια ξεχωριστή εκδήλωση θρησκευτικής μουσικής στο πνεύμα των ημερών με τίτλο “Requiem Aeternam”.
Οι Diotima live στο πλαίσιο του Ύπνος Project
13.04.2016 16:29
Το σπουδαίο γαλλικό κουαρτέτο Diotima επιστρέφει με ένα πρόγραμμα νυχτερινό, στο πλαίσιο του Hypnos Project, στις 20 Απριλίου, στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.
This is my life: Η Όλγα Βενέτη live στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
30.03.2016 12:06
Στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων "ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ", ενός φιλολογικού συλλόγου με θεμελιώδη ρόλο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου, η Όλγα Βενέτη θα μας ταξιδέψει την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στις 20:30 σε κοσμοπολίτικες μελωδίες των Bart Howard, Michel Legrand, Pink Martini καθώς και σε τραγούδια Ελλήνων συνθετών μιας άλλης νοσταλγικής εποχής.
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.