Η Φένια Χρήστου εμφανίζεται στο “Kελάρι” του ATHENAEUM τις Τετάρτες 25 Μαρτίου & 1 Απριλίου 2015 παρέα με τον Μάρκο Κώτσια και τον Σταύρο Παργινό.

Ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από την αυθεντική ελληνική κουλτούρα και την Μεσόγειο γεμάτο Jazz ηχοχρώματα και πρωτότυπες συνθέσεις της ίδιας, δίνοντας μας ένα μικρό δημιουργικό δείγμα σε σχέση με όσα σύντομα μας επιφυλάσσει.

Δυο βραδιές για να τραγουδήσουμε ψιθυριστά ή για να φωνάξουμε με φωνή ηλεκτρικού ινδιάνου την τρομερή μας την λαλιά… Γιατί όπως λέει κι ο Μάρκος… ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, μπλεγμένοι σε μια εμπόλεμη ζώνη μεταξύ θωρακισμένης & αθωράκιστης ζωής εντός κι εκτός – και το ΤΡΑΓΟΥΔΙ δίνει υπόσταση στα ρίγη μας..

Φένια Χρήστου : τραγούδι – πιάνο

Μάρκος Κώτσιας : πιάνο

Σταύρος Παργινός : τσέλο

ΦΕΝΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ (Σύντομο Βιογραφικό)

Η Φένια Χρήστου είναι μουσικός, τραγουδίστρια, συνθέτης και δημιουργός. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια.

Με υποτροφία του Ωδείου Αθηνών σπουδάζει στην τάξη της φυγής (fugue) δίπλα στον διακεκριμένο συνθέτη Νίκο Ξανθούλη ενώ παράλληλα μελετά κλασσικό τραγούδι κοντά στον καταξιωμένο βαθύφωνο Τάσο Αποστόλου.

Μία σημαντική στιγμή στην καριέρα της είναι το Α’ Βραβείο σύνθεσης τραγουδιού 2014 που έλαβε χώρα στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με το έργο “Μοίρα μου και πεπρωμένο” σε στίχους/μουσική/ενορχήστρωση και ερμηνεία της ίδιας. Την κριτική επιτροπή διετέλεσαν διακεκριμένες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών με επικεφαλής τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Το ίδιο διάστημα κυκλοφορεί από την δισκογραφική ΧΑΡΤΗΣ το πρώτο cd-single της, που περιέχει δύο τραγούδια και φέρει τον τίτλο ”Σήμερα φεύγεις”. Το δημιουργικό και ερμηνευτικό κομμάτι υπογράφει η ίδια ενώ την επιμέλεια – οργάνωση παραγωγής καθώς και τις ερμηνείες σε πιάνο & σαξόφωνο ο εξαιρετικός μουσικός Λευτέρης Πουλιού.

Η παρουσία της σε σκηνές της πόλης συνδέεται είτε με μουσικές παραστάσεις που έχει επιμεληθεί εξ ολοκλήρου η ίδια είτε με τη συμμετοχή της ως performer σε μουσικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται ως ενορχηστρωτής, συνθέτης θεατρικών και κινηματογραφικών παραγωγών καθώς και ως εκπαιδευτικός της μουσικής.