Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η Vodafone στηρίζει τις γυναίκες

Η Vodafone στηρίζει τις γυναίκες

Η Vodafone στηρίζει τις γυναίκες μέσα από μία καινοτόμο πολιτική στήριξης της μητρότητας

 

Η Vodafone Ελλάδας θα εφαρμόσει την παροχή μίας καινοτόμου πολιτικής στήριξης της μητρότητας, από τον Απρίλιο του 2015, με στόχο την ουσιαστική βελτίωση της ζωής των εργαζομένων της. Συγκεκριμένα, ακολουθώντας την πολιτική μητρότητας που ανακοίνωσε ο Όμιλος Vodafone, η οποία θα εφαρμοστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, θεσπίζει την παροχή 16 εβδομάδων πλήρως αμειβόμενης άδειας, για όλες τις γυναίκες που εργάζονται στην εταιρεία. 

 

Στόχος της Vodafone είναι να διαθέτει ένα περιβάλλον εργασίας στο οποίο οι άνθρωποι θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια, ενώ θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες για όλους. Η υιοθέτηση της νέας πολιτικής μητρότητας ταυτίζεται πλήρως με την εταιρική φιλοσοφία της εταιρείας και θα δώσει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στις γυναίκες που εργάζονται στην εταιρεία για μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

 

Ο Όμιλος Vodafone αποτελεί μία από τις πρώτες εταιρίες παγκοσμίως που καθιερώνει  μία παγκόσμια πολιτική παροχών μητρότητας σε 30 εταιρείες του Ομίλου στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τη Ασία/Ειρηνικό, και την Ευρώπη.

 

Στην Vodafone Ελλάδας οι γυναίκες αποτελούν το 52% των εργαζομένων, στις οποίες παρέχεται ήδη από το 2003 ευνοϊκή πολιτική στήριξης μητρότητας με 8 εβδομάδες πλήρους αμειβόμενης αδείας, επιπλέον της άδειας και της χρήσης μειωμένου ωραρίου που προβλέπεται από το νόμο (πλήρη αμοιβή για 30 ώρες ανά εβδομάδα, κατά τους πρώτους 12 μήνες και 35 ώρες ανά εβδομάδα για επιπλέον 6 μήνες, μετά την επιστροφή τους στην εργασία). Η νέα πολιτική στήριξης της μητρότητας θα βελτιώσει περαιτέρω τη ζωή εκατοντάδων γυναικών που εργάζονται για τη Vodafone Ελλάδας,  αλλά και χιλιάδων παγκοσμίως που εργάζονται σε χώρες, όπου υπάρχει μικρή ή καμία νομοθετική στήριξης της μητρότητας.

 

Παράλληλα, η Vodafone θέλοντας να παρακινήσει και άλλες εταιρίες σε ανάλογες πρωτοβουλίες  ανακοίνωσε πρόσφατα το αποτέλεσμα της ανάλυσης που διενήργησε για λογαριασμό της η KPMG, το οποίο αναδεικνύει τα οφέλη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω της παροχής 16 εβδομάδων πλήρως αμειβόμενης άδειας μητρότητας. Τα αποτελέσματα της έρευνας απεικονίζονται δημιουργικά στο https://www.youtube.com/watch?v=FpxYpymkyt8

Σχετικές ειδήσεις
SafeBeep από τη Vodafone: Προστασία για όσους αγαπάμε
16.05.2016 10:42
H Vodafone σε συνεργασία με την Innovative Applications παρουσιάζουν το SafeBeep, μία πρωτοποριακή εφαρμογή για Android και iOS Smartphones, η οποία λειτουργεί σαν ένα έξυπνο εργαλείο προστασίας του κατόχου της.
Ανοιξιάτικες προσφορές από τη Vodafone
26.04.2016 16:43
Η Vodafone, συνεχίζει τις ανοιξιάτικες εκπλήξεις με μοναδικές προσφορές σε 4G Smartphones από 78€ και 3G με δυνατότητα WiFi Tablets από 69,90€, ώστε όλοι να απολαμβάνουν μοναδική εμπειρία mobile internet, μέσα από το γρήγορο και αξιόπιστο 4G δίκτυό της.
Συνεργασία Mediterranean College‬ και Ομίλου Orphee Beinoglou International Forwarders and Logistics‬
22.04.2016 10:33
Μια ακόμη κορυφαία συνεργασία στρατηγικής σημασίας για το 1ο Αγγλόφωνο Ιδιωτικό Κολλέγιο‬ της Ελλάδας. Στο πλαίσιο διεύρυνσης των συνεργασιών με πρωτοπόρες εταιρίες στον κλάδο τους, το Mediterranean College‬, ανακοινώνει τη συνεργασία με τον Όμιλο Orphee Beinoglou International Forwarders and Logistics, την κορυφαία εταιρεία logistics, μεταφορών, αποθηκεύσεων, μετακομίσεων & διανομών της Ελλάδας. ‬‬‬
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από το Δίκτυο Στήριξης παιδιών της Vodafone
14.04.2016 14:28
H Vodafone σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, ενισχύει το Δίκτυο Στήριξης που έχει δημιουργήσει για παιδιά που έχουν ανάγκη και κινητοποιεί εργαζόμενους, πελάτες και συνεργάτες της, να συμμετέχουν.
Η Vodafone διευρύνει το Δίκτυο Στήριξης για Παιδιά που έχουν Ανάγκη
07.04.2016 13:19
Η Vodafone διευρύνει το δίκτυο κοινωνικής στήριξης, που έχει δημιουργήσει τα τελευταία 23 χρόνια στην Ελλάδα, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς όπως οι Γιατροί του Κόσμου, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Χαμόγελο του Παιδιού κ.α. συνεισφέροντας σε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Τα τελευταία έξι χρόνια, η Vodafone Ελλάδας από κοινού με το Ίδρυμα Vodafone έχουν επενδύσει περισσότερα από €4.200.000 με στόχο τη στήριξη προγραμμάτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας.