Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ευγενείς Αποδράσεις

Ευγενείς Αποδράσεις
Tο χοροθέατρο Νταλίκα παρουσιάζει το έργο Ευγενείς Αποδράσεις σε σκηνοθεσία Βάσως Γιαννακοπούλου, Τάσου Παλαιορούτα, Σίμου Πατιερίδη και  Φαίδρας Φουρούλη, στο θέατρο Δίπυλον.

Το έργο πραγματεύεται την ζωή  δύο  ανθρώπων  στο όριο της επιβίωσης και της εξαθλίωσης που αφήνουν τα λιγοστά αποθέματα ευαισθησίας τους να υπερκαλύψουν τελικά την όψη της πραγματικότητας και να τους οδηγήσουν σε τόπους που οι νορμάλ άνθρωποι σπάνια καταφέρνουν να ονειρευτούν στη σύγχρονη εποχή.

Το Χοροθέατρο Νταλίκα σχηματίστηκε το 2004 από τη χορεύτρια-χορογράφο Βάσω Γιαννακοπούλου και το φωτιστή Τάσο Παλαιορούτα.

Από την ίδρυση της μέχρι σήμερα η ομάδα έχει παρουσιάσει τρεις παραγωγές σε θέατρα και διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Tο έργο Δίγωνο έχει παρουσιαστεί στο 1ο Πανόραμα Σύγχρονου Χορού, στο 4ο Φεστιβάλ Χορού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, στο 3ο Creative Forum for Independent Theater Groups (Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας-Αίγυπτος), στη 2η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Αθήνας στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Informal European Theatre Meetings (Κωνσταντινούπολη, Τουρκία) και στο Madfestival της ομάδας Χορευτές στο ΙΜΕ. Το Φύλλο και Φτερό, η δεύτερη δουλειά της ομάδας παρουσιάστηκε στο θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες το 2005 και επαναλήφθηκε ανανεωμένη στον ίδιο χώρο την επόμενη χρονιά. Η Τρίτη παραγωγή της ομάδας με τίτλο Πουθενά πρωτοπαρουσιάστηκε στο 5ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο θέατρο Ροές το 2006 στο 4ο Creative Forum For Independent Theater Groups (Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, Αίγυπτος) ενώ παρουσιάστηκε ανανεωμένο στο 6ο Φεστιβάλ Χορού στο Θέατρο Θησείον το 2007 γνωρίζοντας θερμότατη υποδοχή από κοινό και κριτικούς.

Η τελευταία παραγωγή της ομάδας με τίτλο Ευγενείς αποδράσεις παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 7ο Φεστιβάλ Χορού (Σ.Ε.Χ) τον Ιούνιο του 2008 στο θέατρο Δίπυλον.

Χορογραφία/ Ερμηνεία: Βάσω Γιαννακοπούλου, Φαίδρα Φουρούλη


Σχετικές ειδήσεις
Ανεμοδαρμένα ύψη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο της ΕΜΣ
18.01.2017 15:53
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα «Ανεμοδαρμένα ύψη», το μοναδικό έργο της Έμιλυ Μπροντέ, μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης και εκδίκησης, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.
Κωμωδία μιας άλλης εποχής, του Αλεξέι Αρμπούζωφ, για 2η χρονιά στον Πολυχώρο Διέλευσις
29.09.2016 16:23
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, η παράσταση «Κωμωδία μιας άλλης εποχής» του Αλεξέι Αρμπούζωφ σε μετάφραση απ’ ευθείας από τη ρωσική γλώσσα της Λούλας Γιαννακοπούλου και του Γιούρι Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου.
Σίβυλλα η εν κουτουκίω, του Γιώργου Γιαννακόπουλου στο Θέατρο Βράχων
29.06.2016 14:43
Το Φεστιβάλ Στη σκιά των βράχων μας προσκαλεί στην παράσταση Σίβυλλα η εν κουτουκίω, του Γιώργου Γιαννακόπουλου, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2016.
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού σε περιοδεία
23.06.2016 14:34
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Το
18.05.2016 12:20
Η Φένια Αποστόλου συνεχίζει την καλλιτεχνική πορεία της στο εξωτερικό με την ομάδα της Χοροθέατρο Λυδία Λίθος και το «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski που θα παρουσιαστεί στις 26 Μαΐου 2016 στο πλαίσιο του TACT International Theatre Festival στο Teatro Stabile Sloveno στην Τεργέστη της Ιταλίας.