Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Τα φονικά: Συναυλία με την Θεοδώρα Αθανασίου και τον Μπάμπη Πολιτόπουλο στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσων

Τα φονικά: Συναυλία με την Θεοδώρα Αθανασίου και τον Μπάμπη Πολιτόπουλο στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσων

Το μουσικό ντουέτο Απ’ Αλλού (Θεοδώρα Αθανασίου & Μπάμπης Πολιτόπουλος) καταπιάνεται στη συναυλία του στο ΚΕΤ με το θέμα του εγκλήματος και του φονικού, όπως αυτό παρουσιάζεται μέσα στα τραγούδια της αστικής λαϊκής παράδοσης, του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Δράση-αντίδραση, πρόθεση-πράξη, έρωτας, κλεψιά, αδικία, καταπίεση αδυνάτου από δυνατό, οριακές συνθήκες που οδηγούν στην αυτοδικία του ατόμου με απαράβατη αφοσίωση στον κώδικα τιμής του. Αυτό το μοτίβο συνθέτει τη φιγούρα που συναντάμε στα κομμάτια που θα ακουστούν.

Λίγα λόγια για το ντουέτο «Απ’ Αλλού»

H Θεοδώρα Αθανασίου και ο Μπάμπης Πολιτόπουλος, συναντιούνται και κάνουν παρέα σ' ένα γλέντι με άφθονο κόκκινο αγνό κρασί, γύρω στον Απρίλη του 2014. Πίνοντας, χορεύοντας και παίζοντας, αποφασίζουν να φτιάξουν ένα μουσικό νουέτο που να ασχολείται με τις μουσικές που τους αρέσουν. Κομμάτια "απ' αλλού" ρεπερτοριακά και χρονολογικά το καθένα, από τις βαλκανικές ρούμπες, το ελληνικό λαϊκό τραγούδι του '50-'60, ως τα ρεμπέτικα της ταβέρνας και του τεκέ, παίζονται με μπασοκίθαρο και τρίχορδο μπουζούκι, με πολύ μεράκι.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Χάρης Λαμπράκης και ο Kώστας Τατσάκης στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
21.04.2016 13:28
Το μουσικό ντουέτο Τατσάκης-Λαμπράκης εμπνέεται από την free improvisation σκηνή και από μουσικούς όπως o Derek Bailey, Albert Ayler, Kaoru Abe & Peter Brotzmann, μεταξύ άλλων.
Οι Sancho 003 live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
10.02.2016 15:25
Τις δύο τελευταίες Δευτέρες του Φλεβάρη οι SANCHO 003 καταλαμβάνουν το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, αυτοσχεδιάζουν και φέρνουν μαζί τους καινούριο αδισκογράφητο υλικό.
Lamia Bèdioui και The Desert Fish live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
29.01.2016 10:45
Η Τυνήσια ερμηνεύτρια Lamia Bédioui με την μπάντα της The Desert Fish θα βρεθούν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για μία μοναδική συναυλία, με αφορμή την πρόσφατη δισκογραφική κυκλοφορία της, Athamra.
Μητρόπολις, από τους Γιώργο Κατσάνο και Τάσο Φωτίου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
28.12.2015 11:17
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια μουσική αυτοσχεδιαστική κατάδυση σε ένα αγωνιώδες τοπίο γεμάτο αντιφάσεις, με βατήρα την ταινία – σταθμό Metropolis του Fritz Lang και με μόνο συνοδοιπόρο το συναίσθημα.
18.12.2015 14:05
Παρουσίαση του cd του ιατρού και μουσουργού Δρ. Αθανάσιου Σίμογλου με τίτλο «ΔΕΗΣΗ» με δώδεκα μελοποιημένα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη.