Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Τα φονικά: Συναυλία με την Θεοδώρα Αθανασίου και τον Μπάμπη Πολιτόπουλο στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσων

Τα φονικά: Συναυλία με την Θεοδώρα Αθανασίου και τον Μπάμπη Πολιτόπουλο στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσων

Το μουσικό ντουέτο Απ’ Αλλού (Θεοδώρα Αθανασίου & Μπάμπης Πολιτόπουλος) καταπιάνεται στη συναυλία του στο ΚΕΤ με το θέμα του εγκλήματος και του φονικού, όπως αυτό παρουσιάζεται μέσα στα τραγούδια της αστικής λαϊκής παράδοσης, του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Δράση-αντίδραση, πρόθεση-πράξη, έρωτας, κλεψιά, αδικία, καταπίεση αδυνάτου από δυνατό, οριακές συνθήκες που οδηγούν στην αυτοδικία του ατόμου με απαράβατη αφοσίωση στον κώδικα τιμής του. Αυτό το μοτίβο συνθέτει τη φιγούρα που συναντάμε στα κομμάτια που θα ακουστούν.

Λίγα λόγια για το ντουέτο «Απ’ Αλλού»

H Θεοδώρα Αθανασίου και ο Μπάμπης Πολιτόπουλος, συναντιούνται και κάνουν παρέα σ' ένα γλέντι με άφθονο κόκκινο αγνό κρασί, γύρω στον Απρίλη του 2014. Πίνοντας, χορεύοντας και παίζοντας, αποφασίζουν να φτιάξουν ένα μουσικό νουέτο που να ασχολείται με τις μουσικές που τους αρέσουν. Κομμάτια "απ' αλλού" ρεπερτοριακά και χρονολογικά το καθένα, από τις βαλκανικές ρούμπες, το ελληνικό λαϊκό τραγούδι του '50-'60, ως τα ρεμπέτικα της ταβέρνας και του τεκέ, παίζονται με μπασοκίθαρο και τρίχορδο μπουζούκι, με πολύ μεράκι.

Σχετικές ειδήσεις
Nosferatu Ιnto the darkness από τους ΕΟS στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
11.01.2017 10:38
Οι δεξιοτέχνες και άκρως πειραματικοί ΕΟS, επενδύουν με ζωντανή μουσική κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, στο πλαίσιο του θεσμού 16 sounds per second, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Signal / No Signal από το ARTéfacts Ensemble και τους Unsample στο ΚΕΤ
23.11.2016 16:33
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια παράσταση με βίντεο και μουσική από το μουσικό σύνολο ARTéfacts Ensemble και το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής Unsample, με τίτλο Signal / No Signal.
Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο: Θεοδώρα Μπάκα και Ιάσων Μαρμαράς
18.11.2016 16:46
Η Θεοδώρα Μπάκα και ο Ιάσων Μαρμαράς εμφανίζονται στα πλαίσια των εκδηλώσεων "2016 Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο" στην Αγγλικανική εκκλησία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.
4 Υears Party στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
04.11.2016 10:52
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων γιορτάζει την έναρξη της πέμπτης του χρονιάς μ’ ένα μετά-απογευματινό πάρτυ!
Ο Χάρης Λαμπράκης και ο Kώστας Τατσάκης στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
21.04.2016 13:28
Το μουσικό ντουέτο Τατσάκης-Λαμπράκης εμπνέεται από την free improvisation σκηνή και από μουσικούς όπως o Derek Bailey, Albert Ayler, Kaoru Abe & Peter Brotzmann, μεταξύ άλλων.