Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Για απόψε αυτοσχεδιάζουμε Πιραντέλλο, στο Δημοτικό Θέατρο “Άνετον

Για απόψε αυτοσχεδιάζουμε Πιραντέλλο, στο Δημοτικό Θέατρο “Άνετον

Με το έργοΓια απόψε Αυτοσχεδιάζουμε Πιραντέλλο” από τη Θεατρική Ομάδα 09 (“Οι Γενναίοι του Βορρά”) συνεχίζεται το πρόγραμμα του φεστιβάλ “Ανοιχτή Σκηνή -  Θεατρικές φωνές της πόλης”, που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24  Μαρτίου 2015, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο “Άνετον - Σκηνή Νίκος Ναουμίδης”.

Λίγα λόγια για το έργο

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης της παράστασης Ταξιάρχης Χάνος, η άσκηση συνεχίζεται τώρα παρουσία “πραγματικού” κοινού. Δεν είναι πρόβα . 'Η μήπως είναι; Δεν είναι αυτοσχεδιασμός. Ή μήπως είναι; Δεν είναι προσχεδιασμένα. Ή μήπως είναι; Το ερώτημα του Πιραντέλλο για την υποκειμενικότητα της “αλήθειας” παραμένει και γίνεται αφορμή γι' αυτό το ταξίδι στο σύμπαν της θεατρικής και σκηνικής δημιουργίας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Επιμέλεια φωτισμών: Ταξιάρχης Χάνος
Διασκευή κειμένου: Η ομάδα και ο σκηνοθέτης
Σκηνικά/Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας
Μουσική επιλογή: Η ομάδα και ο σκηνοθέτης
Τεχνική επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού: Στέλιος Καλλιστράτης

Ηθοποιοί
Αγγελίτσα Ελευθερία, Αδαμαντίδης Αδαμάντιος, Αναγνώστου Αχιλλέας, Ζαχαράκης Αριστοτέλης, Ζώρα Στεφανία, Καλλιστράτης Στέλιος, Μιχαλόπουλος Αντώνης, Σπυριδάκη Ευτυχία, Συκιώτη Αθηνά, Φουντουλίδου Ανδρομάχη

Σχετικές ειδήσεις
Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα, του Πιραντέλλο από τους τελειόφοιτους της σχολής «δήλος»
08.07.2016 11:56
Με τα «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», του Λουίτζι Πιραντέλλο, συνεχίζουν οι τελειόφοιτοι της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος, από Τρίτη 12 έως Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016.
Mall, της Στέλλας Παπαδημητρίου από την ομάδα CASUALI στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
19.04.2016 14:25
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία και στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», συνεχίζει την παράσταση του έργου «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης», Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 22, 23 και 24 Απριλίου.
Τσετσέ του Λουίτζι Πιραντέλλο στον Χώρο Τέχνης Art 63
28.03.2016 13:29
Η μαύρη κωμωδία Τσετσέ του σπουδαίου Ιταλού δραματουργού Luigi Pirandello παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, στον Χώρο Τέχνης Art 63.
Απόψε στον Στράτφορντ, της Μάρας Γαβριηλίδου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
23.03.2016 11:44
Η πρώτη από τις πέντε θεατρικές παραγωγές που θα παρουσιαστούν στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στο πλαίσιο του Τουρνουά 5Χ5 είναι η παράσταση «Απόψε στο Στράτφορντ» από την ομάδα NόVAN Theatre Group.
«Η Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
22.03.2016 13:32
«Η Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ έρχεται από την Push Your Art Company για τρεις παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον στις 1, 2 και 3 Απριλίου 2016.