Θριαμβευτική υποδοχή από το κοινό συνεχίζει να έχει η μεγάλη θεατρική παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Πάνω από 100.000 θεατές έχουν κατακλύσει μέχρι σήμερα το «Θέατρον» για να παρακολουθήσουν τις πραγματοποιηθείσες παραστάσεις. Η «Σμύρνη μου αγαπημένη» έχει γίνει εξίσου αγαπητή σε κριτικούς και δημοσιογράφους, έχοντας αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια και κριτικές σε περισσότερα από 300 δημοσιεύματα και έχοντας κερδίσει το χαρακτηρισμό της πιο επιτυχημένης παράστασης της χρονιάς.

Ο κύκλος της θεατρικής παράστασης, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετική απήχηση στο κοινό, κλείνει την Κυριακή 5 Απριλίου.

Το θεατρικό έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε η Μιμή Ντενίση για τη Σμύρνη δημιουργήθηκε μετά από έρευνα πολλών ετών και περιγράφει την ανεπανάληπτη ζωή της κοσμοπολίτισσας πρωτεύουσας της Ιωνίας την πιο  σημαντική ιστορικά περίοδο, από το 1917 μέχρι το 1923. Η πολυαναμενόμενη παραγωγή έγινε από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο των στόχων του να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και παράδοση.

Οι συντελεστές της παράστασης συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να προσφέρουν στο κοινό μια αξέχαστη και ιδιαίτερα συγκινητική θεατρική εμπειρία.

Η παράσταση πλαισιώνεται από την έκθεση «Η Σμύρνη των Ελλήνων» της Ενώσεως Σμυρναίων, που φιλοξενείται στο φουαγιέ του «ΘΕΑΤΡΟΝ».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Μουσική-ενορχηστρώσεις: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφίες: Mάρω Μαρμαρινού
3D & επεξεργασία οπτικού υλικού: Γιάννης Βολιώτης

Ερμηνεύουν:
Μιμή Ντενίση, Tάσος Χαλκιάς, Τάσος Νούσιας,  Χριστίνα Αλεξανιάν, Κρατερός Κατσούλης, Δημήτρης Μακαλιάς, Κατερίνα Γερονικολού, Νέδη Αντωνιάδη, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Μαρία Εγγλεζάκη, Αναστασία Σκοπελίτη, Νέλη Αλκάδη, Χρήστος Βελιάνο και ο Μιχάλης Μητρούσης και ο Κώστας Βουτσάς.

Συμμετέχουν επίσης οι, Χριστίνα Δρεμέτσικα, Εβελίνα Κυπραίου, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Άγγελος Μπέσσας, Ζαχαρένια Φραγκιαδάκη, Ηλίας Νομικός, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Νικόλας Γκιούλης.
Συμμετέχει ζωντανά η ορχήστρα Εστουδιαντίνα με τους μουσικούς Κυριάκο Γκουβέντα, Νίκο Μέρμυγκα, Γιάννη Τσέρτο και Γιάννη Πλαγιαννάκο.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εστουδιαντίνα: Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν o Mπάμπης Τσέρτος και η Σοφία Μέρμηγκα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 2 ώρες και 50 λεπτά με το διάλειμμα

Παραγωγή: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού