Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η εικόνα της ψυχής…μένει για πάντα: Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η εικόνα της ψυχής…μένει για πάντα: Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη», παρουσιάζουν από την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 την Εικαστική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Η εικόνα της ψυχής…μένει για πάντα!».

 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι εξής:

Θωμοπούλου Αντωνία, Θωμοπούλου Μαρία, Καραμιχάλη Νίκη, Μητάς Χρήστος και Νικολέλης Στέφανος.

 

Η έκθεση «Η εικόνα της ψυχής…μένει για πάντα» περιλαμβάνει Ζωγραφική και Μεικτή Τεχνική παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικά έργα των δημιουργών που συμμετέχουν.

 

Κοινή αφετηρία τους η τέχνη και τελικός προορισμός ένας κοινός τόπος συνάντησης για όλους, εκεί που η ενεργή συμμέτοχή, στο σύγχρονο πολιτισμό μας γίνεται, μέσω της τέχνης, φορέας πολιτιστικής ανταλλαγής και ανθρώπινης επικοινωνίας.

 

Η έκθεση προβάλει το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς. Την υποχρέωσή μας απέναντι στην κοινωνία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο. Μέσα από εικαστικά έργα που χαρακτηρίζονται από ποικιλομορφία αισθητικών αναζητήσεων, οι καλλιτέχνες αναρωτιούνται για το αν ο άνθρωπος μπορεί ακόμα και σήμερα να ονειρεύεται, να ελπίζει, να ερωτεύεται, να αγωνίζεται, να βοηθά, να σκέφτεται, να δημιουργεί και πάνω από όλα να είναι ακόμα άνθρωπος...

 

Συνομιλώντας με τη συναισθηματική βαρύτητα του συγκεκριμένου “Τόπου και Χρόνου”, και ευαισθητοποιημένοι από τις δυσμενείς συγκυρίες της εποχής, αποφασίσαμε να διαθέσουμε τα έσοδα της έκθεσης στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη».

 

Επιμέλεια έκθεσης: Πασχαλίδου Μαρία

Σχετικές ειδήσεις
22.12.2016 12:55
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση "προσφορά - Ι", στην οποία παρουσιάζονται έργα τέχνης κορυφαίων εικαστικών δημιουργών, τα οποία έγιναν δωρεά προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Η δική μου Εφταλού, 35 χρόνια πριν: Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας
11.07.2016 16:23
Η έκθεση-αφιέρωμα του κ. Γεώργιου Λαζόγκα θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στη Λέσβο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2016.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Έκθεση του Stelarc στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας
18.05.2016 13:15
Έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό και ντοκουμέντα από την πρόσφατη δουλειά του διάσημου Αυστραλού, Κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη Stelarc, εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας (Περιστύλιο).
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία: 26 εικαστικοί + 1 ποιητής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
07.03.2016 13:06
«Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία», τίτλος εμπνευσμένος από τον γνωστό στίχο του Ν. Καββαδία ο τίτλος της έκθεσης 26 εικαστικών + 1 ποιητή που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, και εγκαινιάζεται την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 ώρα 19:00, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ποίησης.