Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

9η Έκθεση Εικαστικών Έργων "Metro Art"

9η Έκθεση Εικαστικών Έργων

Το ξενοδοχείο Metropolitan  διοργανώνει με την επιμέλεια της κυρίας Βιβή Καρακατσάνη  και παρουσιάζει έργα της  “Εικαστικής Ομάδας Θεσσαλονίκης”, από 19 Μαρτίου μέχρι 15 Απριλίου  2015 στην 9η  Έκθεση Εικαστικών Έργων "Metro Art".

 

Η “Εικαστική Ομάδα Θεσσαλονίκης” είναι μια ομάδα εικαστικών οι οποίοι μέσα από τις δημιουργίες τους προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με το κοινό μέσω του εικαστικού λόγου.

 

Οι δημιουργίες τους περιγράφουν απλές καθημερινές στιγμές περασμένες μέσα από το φίλτρο του εικαστικού ,που στόχο τους έχουν να ευαισθητοποιήσουν  και να δώσουν ένα μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας το οποίο, άλλοτε με την φαντασία και άλλοτε με ρεαλισμό υμνεί το όμορφο δώρο της Ζωής .

 

Η έκθεση  εκτείνεται στους κοινόχρηστους χώρους  του ξενοδοχείου, όπου κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζεται σε ένα σημείο  και το περιβάλλον του χώρου  μεταμορφώνεται σε προσωπικό του χώρο.

 

Έτσι ο κοινωνικός ρόλος του ξενοδοχείου διευρύνεται και αποκτά έναν καλλιτεχνικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα: γίνεται ένα βήμα των καλλιτεχνών προς το ευρύ κοινό.

 

Το Ξενοδοχείο Metropolitan , ενδιαφέρεται, και συνεχίζει σταθερά, να στηρίζει και να προβάλει πολιτιστικές δραστηριότητες και διευρύνεται στα πεδία της  τέχνης και της κριτικής σκέψης.

 

Η ομάδα αποτελείται από τους:

 

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Βιβή Καρακατσάνη

Μιχάλη Σισμανίδη

Λεύκα Αγιαννίδου

 

ΨΗΦΙΔΩΤΟ

Νανά Σακελλάρη

 

ΦΩΤΟΓΦΑΦΙΑ

Μάτα Τζιβανάκη

 

ΚΟΣΜΗΜΑ

Μαρία Τσαβδαρά

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Χαλκέντερος

 

έκτακτη συμμέτοχη

ΚΟΣΜΗΜΑ

Λίγδη Τάνια

 

Επιμελήτρια: Βιβή Καρακατσάνη  

Γνωριμία με τους δημιουργούς κάθε Παρασκευή στις 20.00-22.00 

Σχετικές ειδήσεις
22.12.2016 12:55
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση "προσφορά - Ι", στην οποία παρουσιάζονται έργα τέχνης κορυφαίων εικαστικών δημιουργών, τα οποία έγιναν δωρεά προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες: Έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου στην Πινακοθήκη Villa
02.08.2016 14:21
Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 θα εγκαινιαστεί έκθεση εικαστικών έργων του Κώστα Ευαγγελάτου, με γενικό τίτλο "16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες" στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη".
Ελληνική τέχνη και design: Ομαδική έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
13.07.2016 14:55
Για τη θερινή περίοδο του 2016 το ξενοδοχείο St Nicolas Bay στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, φιλοξενεί στον εκθεσιακό του χώρο, την γκαλερί "Αργοναύτης", ομαδική έκθεση Ελλήνων εικαστικών, καθώς και επιλεγμένους σχεδιαστές από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση»: Ομαδική έκθεση στην IANOS Αίθουσα Τέχνης
12.05.2016 11:47
Η ομαδική εικαστική έκθεση «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση» που εγκαινιάζεται στην IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20.00, παρουσιάζει το έργο τεσσάρων νέων εικαστικών που "συγκατοίκησαν" στα εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και αποφοίτησαν το 2015.
Sempre la Grecia: έκθεση στη Βενετία με τη συμμετοχή 10 Ελλήνων καλλιτεχνών
19.02.2016 10:18
Άρωμα "Παντοτινής Ελλάδας" έφερε στη Βενετία η συμμετοχή 10 Ελλήνων εικαστικών στην ομαδική έκθεση 48 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, στο πανέμορφο και ιστορικό Palazzo Cavalli Franchetti, μέσα στο βενετσιάνικο καρναβάλι.