Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

9η Έκθεση Εικαστικών Έργων "Metro Art"

9η Έκθεση Εικαστικών Έργων

Το ξενοδοχείο Metropolitan  διοργανώνει με την επιμέλεια της κυρίας Βιβή Καρακατσάνη  και παρουσιάζει έργα της  “Εικαστικής Ομάδας Θεσσαλονίκης”, από 19 Μαρτίου μέχρι 15 Απριλίου  2015 στην 9η  Έκθεση Εικαστικών Έργων "Metro Art".

 

Η “Εικαστική Ομάδα Θεσσαλονίκης” είναι μια ομάδα εικαστικών οι οποίοι μέσα από τις δημιουργίες τους προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με το κοινό μέσω του εικαστικού λόγου.

 

Οι δημιουργίες τους περιγράφουν απλές καθημερινές στιγμές περασμένες μέσα από το φίλτρο του εικαστικού ,που στόχο τους έχουν να ευαισθητοποιήσουν  και να δώσουν ένα μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας το οποίο, άλλοτε με την φαντασία και άλλοτε με ρεαλισμό υμνεί το όμορφο δώρο της Ζωής .

 

Η έκθεση  εκτείνεται στους κοινόχρηστους χώρους  του ξενοδοχείου, όπου κάθε καλλιτέχνης παρουσιάζεται σε ένα σημείο  και το περιβάλλον του χώρου  μεταμορφώνεται σε προσωπικό του χώρο.

 

Έτσι ο κοινωνικός ρόλος του ξενοδοχείου διευρύνεται και αποκτά έναν καλλιτεχνικό και επικοινωνιακό χαρακτήρα: γίνεται ένα βήμα των καλλιτεχνών προς το ευρύ κοινό.

 

Το Ξενοδοχείο Metropolitan , ενδιαφέρεται, και συνεχίζει σταθερά, να στηρίζει και να προβάλει πολιτιστικές δραστηριότητες και διευρύνεται στα πεδία της  τέχνης και της κριτικής σκέψης.

 

Η ομάδα αποτελείται από τους:

 

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Βιβή Καρακατσάνη

Μιχάλη Σισμανίδη

Λεύκα Αγιαννίδου

 

ΨΗΦΙΔΩΤΟ

Νανά Σακελλάρη

 

ΦΩΤΟΓΦΑΦΙΑ

Μάτα Τζιβανάκη

 

ΚΟΣΜΗΜΑ

Μαρία Τσαβδαρά

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Χαλκέντερος

 

έκτακτη συμμέτοχη

ΚΟΣΜΗΜΑ

Λίγδη Τάνια

 

Επιμελήτρια: Βιβή Καρακατσάνη  

Γνωριμία με τους δημιουργούς κάθε Παρασκευή στις 20.00-22.00 

Σχετικές ειδήσεις
Έρως Ήρως: ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
08.02.2017 15:05
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η ομαδική εικαστική έκθεση Έρως Ήρως σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και οργάνωση του Ιδρυτή του Μουσείου και συλλέκτη Κωστή Σχιζάκη
Εικαστική έκθεση του Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. στο Πολιτιστικό Κέντρο
08.02.2017 10:18
Έως και τις 15 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας - Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε. ταξιδεύει 82 καλλιτέχνες του στην πρωτεύουσα Αθήνα.
22.12.2016 12:55
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση "προσφορά - Ι", στην οποία παρουσιάζονται έργα τέχνης κορυφαίων εικαστικών δημιουργών, τα οποία έγιναν δωρεά προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες: Έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου στην Πινακοθήκη Villa
02.08.2016 14:21
Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 θα εγκαινιαστεί έκθεση εικαστικών έργων του Κώστα Ευαγγελάτου, με γενικό τίτλο "16 Χρόνια Αισθητικές Υποθήκες" στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη".
Ελληνική τέχνη και design: Ομαδική έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
13.07.2016 14:55
Για τη θερινή περίοδο του 2016 το ξενοδοχείο St Nicolas Bay στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, φιλοξενεί στον εκθεσιακό του χώρο, την γκαλερί "Αργοναύτης", ομαδική έκθεση Ελλήνων εικαστικών, καθώς και επιλεγμένους σχεδιαστές από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.