Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Δράσεις από την Coca-Cola Τρία Έψιλον για την προστασία των υδάτινων πόρων

Δράσεις από την Coca-Cola Τρία Έψιλον για την προστασία των υδάτινων πόρων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η Coca-Cola Τρία Έψιλον ανακοινώνει τα αποτελέσματα των δράσεων που εφαρμόζει και επεκτείνει τις συνεργασίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Αποστολή Νερό». Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Προγράμματος Συλλογής Όμβριων Υδάτων που υλοποιείται από κοινού με την Coca-Cola Hellas σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership - Mediterranean (GWP-Med) και την περαιτέρω επέκτασή του το 2015, καθώς επίσης και την ανανέωση της συνεργασίας της με τοWWF Ελλάς για την παρακολούθηση της κατάστασης των υγροτόπων στην Κρήτη και την Λέσβο.

 

Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων σε Ελληνικά Νησιά

Το Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων στα Ελληνικά Νησιά εφαρμόζεται από το 2008. Υλοποιείται, σε συνεργασία με τον Global Water Partnership - Mediterranean (GWP-Med), από το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα και υποστηρίζεται από το 2011 από το The Coca-Cola Foundation. Στοχεύει στην εφαρμογή και διάδοση περιβαλλοντικά φιλικών πρακτικών για την αποτελεσματική συλλογή του βρόχινου νερού και τη σωστή διαχείριση των υδατικών πόρων. Οι πρακτικές αυτές περιλαμβάνουν την εγκατάσταση και επισκευή συστημάτων συλλογής βρόχινου νερού, όπως παραδοσιακές στέρνες και σύγχρονες, υπόγειες δεξαμενές, καθώς και την ανάδειξη  ήπιων τρόπων παρέμβασης στη διαχείριση του νερού.

 

Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί σε 28 νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, εγκαθιστώντας και επισκευάζοντας 50 συστήματα συλλογής όμβριων υδάτων και 3 μονάδες παραγωγής πόσιμου νερού που επιτυγχάνουν ετήσια εξοικονόμηση 62.465.000 λίτρων νερού. Αναλυτικά οι δράσεις και τα έργα που υλοποιήθηκαν το 2014 σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα παρουσιάζονται στην έκθεση που συντάχθηκε για το πρόγραμμα από το Global Water Partnership - Mediterranean (GWP-Med) και είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα της εταιρίας www.coca-colahellenic.gr

 

Coca-Cola Τρία Έψιλον &WWF Ελλάς: Παρακολούθηση της κατάστασης των υγροτόπων στην Κρήτη και τη Λέσβο

Η εταιρία επεκτείνει τη συνεργασία με το WWF Ελλάς για 5η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του στόχου για την προστασία των υγροτόπων σε δύο ελληνικά νησιά μέσω της ευαισθητοποίησης των πολιτών και την ενεργοποίηση της αυτοδιοίκησης. Μέσα από αυτή τη συνεργασία έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο εθελοντών για την παρακολούθηση των νησιωτικών υγροτόπων» σε Κρήτη και Λέσβο, συνεισφέροντας στην καλή οικολογική κατάσταση περισσότερων από 100 φυσικών νησιωτικών υγροτόπων. Το 2015 η δράση συνεχίζεται στις συγκεκριμένες περιοχές, με στόχο την προστασία των νησιωτικών υγροτόπων μεγάλης αξίας, την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ενημέρωση και κινητοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα πολύτιμα αυτά οικοσυστήματα.

 

Το νερό αποτελεί τη βασική πρώτη ύλη των προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον, σημαντικό στοιχείο της παραγωγικής διαδικασίας καθώς και ξεχωριστή κατηγορία προϊόντος. Αναγνωρίζοντας τη σημασία του, ακολουθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης και εξοικονόμησης υδάτινων πόρων. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών για την αποδοτικότερη διαχείριση του νερού στις εγκαταστάσεις, την ανίχνευση διαρροών, την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση νερού. Με συστηματική εφαρμογή των συγκεκριμένων πρακτικών στις εγκαταστάσεις της, η Coca-Cola Τρία Έψιλον πέτυχε το 2014 σημαντική πρόοδο.  Ενδεικτικά, η ετήσια κατανάλωση νερού μειώθηκε κατά 23,8% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ενώ ανακυκλώθηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν 40.000.000 λίτρα νερού.

 

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά για περισσότερα από 46 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.  Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 26 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της  The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρία (Amita, Frulite, και το εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ), τα snacks TSAKIRIS, ενώ επίσης διανέμει τα ενεργειακά ποτά Monster.  Η Coca-Cola Τρία Έψιλον  προσφέρει επίσης   ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου και  Brown-Forman. 


Μάθετε περισσότερα στο www.coca-colahellenic.gr

Σχετικές ειδήσεις
Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας στην αναδάσωση του Υμηττού
03.06.2016 17:25
Στις δράσεις καθαρισμού και αναδάσωσης του Υμηττού συμμετείχε το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, στο πλαίσιο της ενεργούς συνδρομής των σπουδαστών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ σε εθελοντικές πρωτοβουλίες, με στόχο την προστασία και ενίσχυση του φυσικού μας περιβάλλοντος.
SafeBeep από τη Vodafone: Προστασία για όσους αγαπάμε
16.05.2016 10:42
H Vodafone σε συνεργασία με την Innovative Applications παρουσιάζουν το SafeBeep, μία πρωτοποριακή εφαρμογή για Android και iOS Smartphones, η οποία λειτουργεί σαν ένα έξυπνο εργαλείο προστασίας του κατόχου της.
Συνεργασία Μουσείου Μπενάκη και Turkish Airlines
04.05.2016 16:21
Μια νέα σημαντική συνεργασία ξεκινά μεταξύ του Μουσείου Μπενάκη και της Turkish Airlines, η οποία θα αποτελέσει τον «επίσημο χορηγό αερομεταφορών» του Ιδρύματος.
Συνεργασία Mediterranean College‬ και Ομίλου Orphee Beinoglou International Forwarders and Logistics‬
22.04.2016 10:33
Μια ακόμη κορυφαία συνεργασία στρατηγικής σημασίας για το 1ο Αγγλόφωνο Ιδιωτικό Κολλέγιο‬ της Ελλάδας. Στο πλαίσιο διεύρυνσης των συνεργασιών με πρωτοπόρες εταιρίες στον κλάδο τους, το Mediterranean College‬, ανακοινώνει τη συνεργασία με τον Όμιλο Orphee Beinoglou International Forwarders and Logistics, την κορυφαία εταιρεία logistics, μεταφορών, αποθηκεύσεων, μετακομίσεων & διανομών της Ελλάδας. ‬‬‬
Solène: Η απόλυτη σειρά αντηλιακής προστασίας μεγαλώνει και έρχεται αυτό το καλοκαίρι με το Dry Touch!
19.04.2016 14:15
To Solène, η απόλυτη σειρά αντηλιακής περιποίησης έρχεται ανανεωμένη με τη σειρά Dry Touch, ιδανική για υψηλή προστασία, άμεση απορρόφηση χωρίς κανένα ίχνος λευκών σημαδιών προσφέροντας, απόλυτη ενυδάτωση και ασύγκριτα βελούδινη αίσθηση.