Οι Gadjo Dilo με guest τον Κωστή Μαραβέγια στηρίζουν την έρευνα για την Ιστιοκύττωση του Συλλόγου ΑΡΤΕΜΙΣ, με ένα live στο Passport, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015.

Οι Gadjo Dilo έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν τη μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing, Django Reinhardt, και την Ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και ’60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz, διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας ένα δικό τους μουσικό στυλ, το “Manouche De Grec”. Eπί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα “Ελληνικό” στοιχείο, αναβιώνοντας μιάν άλλη εποχή, παρασύροντας έτσι το κοινό να λικνιστεί  και να σιγοτραγουδήσει παρέα τους. Δεν παραλείπουν, επίσης, να κάνουν ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazz standards και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου, (Edith Piaf, Ella Fitzgerald, FrankSinatra).

Ο Κωστής Μαραβέγιας, με την υπέροχη ενέργεια που τον χαρακτηρίζει, στηρίζει τη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση της έρευνας για την ιστιοκύττωση και θα ανέβει στη σκηνή ως φιλοξενούμενος των Gadjo Dilo.

Η Ιστιοκύττωση (Langerhans Cell Histiocytosis ή LCH) είναι μια σπάνια νόσος που λειτουργεί όπως ο καρκίνος και κυρίως προσβάλει παιδιά, ενώ σπανιότερα εμφανίζεται σε ενήλικες. Υπολογίζεται ότι η ασθένεια προσβάλει ένα σε κάθε 200.000 παιδιά ετησίως.

Ο «Σύλλογος Άρτεμις για την Ιστιοκύττωση» δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια από ασθενείς και τις οικογένειές τους, λόγω της ανάγκης για αλληλοϋποστήριξη και κατανόηση της νόσου. Ο σύλλογος κάθε χρόνο διοργανώνει και χρηματοδοτεί το διεθνές ιατρικό συνέδριο “Nikolas Symposium” στην Αθήνα, με ένα και μοναδικό σκοπό: την εύρεση της παθογένεσης της νόσου και κατ’ επέκταση τη θεραπεία της. Το συμπόσιο έχει βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο ιατρικό χάρτη.

Βand Members:


Κώστας Μητρόπουλος – Κιθάρα | Σωτήρης Πομόνης – Κιθάρα

Νίκος Βλάχος (Tattoo) – Κοντραμπάσο | Σέργιος Χρυσοβιτσάνος – Βιολί

Γιώργος Τσιατσούλης – Ακορντεόν | Ηλιάνα Τσαπατσάρη – Τραγούδι

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του συλλόγου: www.histioartemis.gr