Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017Ο Σύλλογος ΑΡΤΕΜΙΣ παρουσιάζει τους Gadjo Dilo live στο PassportΟ Σύλλογος ΑΡΤΕΜΙΣ παρουσιάζει τους Gadjo Dilo live στο Passport

Οι Gadjo Dilo με guest τον Κωστή Μαραβέγια στηρίζουν την έρευνα για την Ιστιοκύττωση του Συλλόγου ΑΡΤΕΜΙΣ, με ένα live στο Passport, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015.

Οι Gadjo Dilo έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν τη μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing, Django Reinhardt, και την Ελληνική μουσική σκηνή του '50 και '60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz, διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας ένα δικό τους μουσικό στυλ, το "Manouche De Grec". Eπί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα “Ελληνικό” στοιχείο, αναβιώνοντας μιάν άλλη εποχή, παρασύροντας έτσι το κοινό να λικνιστεί  και να σιγοτραγουδήσει παρέα τους. Δεν παραλείπουν, επίσης, να κάνουν ένα «πέρασμα» από τα αμερικανικά jazz standards και γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου, (Edith Piaf, Ella Fitzgerald, FrankSinatra).

Ο Κωστής Μαραβέγιας, με την υπέροχη ενέργεια που τον χαρακτηρίζει, στηρίζει τη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση της έρευνας για την ιστιοκύττωση και θα ανέβει στη σκηνή ως φιλοξενούμενος των Gadjo Dilo.

Η Ιστιοκύττωση (Langerhans Cell Histiocytosis ή LCH) είναι μια σπάνια νόσος που λειτουργεί όπως ο καρκίνος και κυρίως προσβάλει παιδιά, ενώ σπανιότερα εμφανίζεται σε ενήλικες. Υπολογίζεται ότι η ασθένεια προσβάλει ένα σε κάθε 200.000 παιδιά ετησίως.

Ο «Σύλλογος Άρτεμις για την Ιστιοκύττωση» δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια από ασθενείς και τις οικογένειές τους, λόγω της ανάγκης για αλληλοϋποστήριξη και κατανόηση της νόσου. Ο σύλλογος κάθε χρόνο διοργανώνει και χρηματοδοτεί το διεθνές ιατρικό συνέδριο “Nikolas Symposium” στην Αθήνα, με ένα και μοναδικό σκοπό: την εύρεση της παθογένεσης της νόσου και κατ’ επέκταση τη θεραπεία της. Το συμπόσιο έχει βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο ιατρικό χάρτη.

Βand Members:


Κώστας Μητρόπουλος - Κιθάρα | Σωτήρης Πομόνης - Κιθάρα

Νίκος Βλάχος (Tattoo) - Κοντραμπάσο | Σέργιος Χρυσοβιτσάνος – Βιολί

Γιώργος Τσιατσούλης – Ακορντεόν | Ηλιάνα Τσαπατσάρη – Τραγούδι

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του συλλόγου: www.histioartemis.gr

Σχετικές ειδήσεις
Οι Gadjo Dilo για ένα live στο αγαπημένο τους Gazarte
05.12.2016 12:44
Οι Gadjo Dilo επιστρέφουν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 στο αγαπημένο τους Gazarte, για ένα live βγαλμένο από μία άλλη εποχή που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε!
Ακύρωση - Gadjo Dilo live στο Roof Stage του Gazarte
10.10.2016 14:34
Oι Gadjo Dilo... ξαναχτυπούν! Επιστρέφουν για να μας ξεσηκώσουν όπως μόνο εκείνοι ξέρουν... Κάθε τους εμφάνιση στο GAZARTE είναι sold out και μία υπόσχεση για ένα live γεμάτο ρυθμό, χορό και θετική ενέργεια!
Gadjo Dilo live στο Gazarte Roof Stage... ξανά!
19.09.2016 17:19
Oι Gadjo Dilo... ξαναχτυπούν! Επιστρέφουν για να μας ξεσηκώσουν με το ξεχωριστό live τους όπως μόνο εκείνοι ξέρουν... Κάθε τους εμφάνιση στο GAZARTE είναι sold out και μία υπόσχεση για ένα live γεμάτο ρυθμό, χορό και θετική ενέργεια.
Οι Gadjo Dilo επιστρέφουν στο Gazarte
04.07.2016 17:11
Κάθε τους εμφάνιση στο GAZΑRTE είναι sold out αποδεικνύοντας ότι... αυτό το live δεν το χορταίνουμε. Οι μοναδικοί Gadjo Dilo, επιστρέφουν στην πιο μαγική ταράτσα της πόλης για ένα ακόμη live, που αναβιώνει μία άλλη εποχή και θα μας μείνει αξέχαστο!
Οι Gadjo Dilo live στο Roof Stage του Gazarte
31.05.2016 15:14
Οι μοναδικοί Gadjo Dilo, μετά τη sold out εμφάνισή τους στο Roof Stage του GAZARTE επιστρέφουν στην πιο μαγική ταράτσα της πόλης την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 για ένα ακόμη live, που αναβιώνει μία άλλη εποχή και θα μας μείνει αξέχαστο!