Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

The Ghosts of Spain

The Ghosts of Spain
Η St.Shepherd και το Μικρό Μουσικό Θέατρο παρουσιάζουν τη Μούσα της Avantgarde Lydia Lunch σε μια μοναδική πράσταση στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!

Ο μόνος τρόπος για να περιγράψεις την τέχνη της Lydia Lunch είναι απλά να μην αποπειραθείς να το κάνεις. Αναγνωρισμένη ως μία από τις πιο εμβληματικές performers της γενιάς της, η Lydia Lunch για περισσότερα από τριάντα χρόνια  πρωτοπορεί συνεχώς σε νέα πεδία καλλιτεχνικής έκφρασης, διαχρονικά παραμένοντας η πιο ανήσυχη, επιθετική, προκλητική φυσιογνωμία της παγκόσμιας underground.

Την έχουν χαρακτηρίσει πολιτιστικό αρχιτέκτονα, ενώ η ίδια δηλώνει πώς αισθάνεται περισσότερο δημοσιογράφος που χρησιμοποιεί πολλαπλά μέσα για να αποτυπώσει την συναισθηματική δυστοπία των καιρών. Μέσω της μουσικής, της συγγραφής, της ποίησης, της φωτογραφίας, της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας, η Lydia Lunch καταθέτει την αποκρουστική κοινωνικό-πολιτική οπτική της και την ολική αποστροφή της για την εξέλιξη της ανθρωπότητας, εκφράζοντας το καλλιτεχνικό της όραμα με έναν τρόπο αυθεντικά προσωπικό. Έχει στο ενεργητικό της μία τεράστια δισκογραφία , η οποία εκτός από τις solo δουλειές της περιλαμβάνει τα albums των σχημάτων που η ίδια κατά καιρούς δημιούργησε (Teenage Jesus & the Jerks, Beirut Slump) καθώς και τις συμμετοχές της σε albums σχημάτων και προσωπικοτήτων που συνεργάστηκε, όπως οι Sonic Youth, οι Birthday Party, οι Einsturzende Neubauten, ο Brian Eno, o Nick Cave, οι Swans, οι Die Haut, οι Sort Sol, ο Marc Almond, o Thurston Moore,  o J.G Thirlwell, οι Black Sun Productions κ.α.

Μουσικά, οι παραστάσεις της χαρακτηρίζονται από ένα κράμα ατμοσφαιρικής ambience και απόκοσμης industrial, παρέα με νότες ταξιδιάρικης jazz-noir και σκοτεινά no-wave και post-punk τοπία. Η ίδια, ακροβατώντας ανάμεσα στον αυτοσχεδιασμό και την πρόζα, αφηγείται με τη μαγική υπνωτιστική φωνή της ιστορίες αστικής παρακμής και ηθικής αποσάθρωσης, παρασέρνοντας τον θεατή σε έναν δηλητηριώδη κόσμο απόγνωσης και ωμότητας.

Ο ερωτικός συμβολισμός είναι διάχυτος, με την ίδια να στέκεται προκλητικά στη σκηνή ως άλλη δασκάλα βασανισμένων επιθυμιών και ένοχης συνείδησης.
 
Στις ειδικές spoken word παραστάσεις της συνδυάζει τη θεατρική performance με την  ποίηση, τη μουσική και τα video projections που η ίδια επιμελείται.
Στην πολυαναμενόμενη εμφάνιση της στην Αθήνα θα παρουσιάσει το οπτικοακουστικό project ‘ The Ghosts of Spain’, ένα ψυχεδελικό μουσικό ταξίδι κουρδισμένο γύρω από την φαντασίωση,  τη θλίψη, την οργή, το sex και τον πόλεμο..
 
Τη βραδιά θα ανοίξουν οι γνωστοί στο Αθηναικό κοινό piano-punksters Mary & the Boy.

Σχετικές ειδήσεις
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
11.10.2016 16:24
Το μουσικό σχήμα Μπάλλος θα εμφανιστεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage.
Μουσικό Χωριό 2016: Πρόγραμμα Συναυλιών 1ης περιόδου
16.08.2016 11:08
Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.
Το Blues for Peace στην Ελλάδα
10.05.2016 14:56
Το Blues Hall of Fame, Athens Greece, σε συνεργασία με την High Voltage Productions, θα διοργανώσει το διεθνή project ‘BLUES FOR PEACE’ που βασίστηκε στην ιδέα του Michael Packer (New York Blues Hall of Fame) και θα πραγματοποιηθεί συγχρόνως σε όλο τον κόσμο (Spain, France, USA, Iran, Italy, Ukraine, Mexico, Israel, Australia κ.ά.).
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Ο Βαγγέλης Κώτσου και οι Ταξίμ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
08.03.2016 15:40
Ο Βαγγέλης Κώτσου σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα "Ταξίμ" θα παρουσιάσει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο την Κυριακή 13 Μαρτίου ένα μουσικό ταξίδι στην λαϊκή παράδοση: "Εφ' Όλης της Ύλης στην Παράδοση".