Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Η Alexandra Perri στο 2ο Ετήσιο Greensboro Dance Festival

Η Alexandra Perri στο 2ο Ετήσιο Greensboro Dance Festival

Η Performance της Alexandra Perri είναι η ελληνική συμμετοχή στο 2ο Ετήσιο Greensboro Dance Festival, που τείνει να γίνει θεσμός στην Αμερική, παρουσιάζοντας συμμετοχές από 9 χώρες με θέμα το χορό για κάμερα, σε μια προσέγγιση πέρα από τα συνηθισμένα δεδομένα του χορού.

Το Πανεπιστήμιo της Βόρειας Καρολίνας (University of North Carolina Greensboro) και οι Sugarfoote Productions στο Greensboro οργανώνουν και παρουσιάζουν το Φεστιβάλ στο Wetherspoon Art Museum στις 22 Μαρτίου 2015.

Σε όλες τις photo, σε ένα concept η καλλιτέχνης επιμελείται και εκτελεί, αποτυπώνεται  το αστικό τοπίο να αλλάζει, καθώς η καλλιτέχνης ως μπαλαρίνα ‘εξελίσσεται’ και γίνεται ένα με την επιθυμία της.

Η Performance λαμβάνει χώρα στο αστικό τοπίο του Ηρακλείου-Κρήτης και της Αθήνας (με την συμμετοχή των φωτογράφων Stavros Tsiatas και GM Labrakis).

Η μπαλαρίνα στο αστικό τοπίο περνάει από διάφορα στάδια ξεκινώντας από  σύμβολα (πουέντ), έως την ‘απομόνωση’. Το τοπίο φτάνει από το φώς στην σκιά, σε ένα σκοτεινό χώρο, συμβολίζοντας την επιθυμία του καλλιτέχνη να ξεχωρίσει. Το project εκφράζει αυτήν την επιθυμία του καθημερινού ανθρώπου που ζει στο αστικό τοπίο να ‘πετάξει’, και να ξεπεράσει την ανθρώπινη υπόσταση του. Για να ξεπεράσει ο άνθρωπος την υπόσταση του, ανακαλύπτει  την πιο σκοτεινή πλευρά του.

Η Alexandra Perri είναι εικαστικός /performer και έχει μεγαλώσει στην Κρήτη. Έχει σπουδάσει Εικαστικά στο Brighton-UK και Λονδίνο, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές  εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Σχετικές ειδήσεις
Dance Days 6: Βραδιά ντουέτων & παράλληλη δράση
26.07.2016 15:01
Στις 27 Ιουλίου 2016, στα πλαίσια του Dance Days 6, θα παρουσιαστεί μια βραδιά ντουέτων στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
Dance Days 6: Χορευτικός αγώνας Judo & Παράλληλες δράσεις
25.07.2016 13:07
Στις 26 Ιουλίου 2016, στα πλαίσια του Dance Days 6, θα παρουσιαστεί το "Hand to Hand" από την ισπανίδα χορογράφο Roser Lopez Espinosa, στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.
compartments dance project: Πρόσκληση συμμετοχής στο αφιέρωμα του Τρένου στο Ρουφ
30.06.2016 11:49
Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ διοργανώνει από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 ένα επταήμερο αφιέρωμα στον σύγχρονο χορό με τίτλο “compartments dance project”.
Caravani, από το The Social Body Dance Lab στο Black Box
04.05.2016 12:39
Η ομάδα χορού The Social Body Dance Lab παρουσιάζει στο θέατρο Black Box στη Θεσσαλονίκη, την παράσταση Caravani.
​Site Specific Dance Performances από τo project Inner Movers
08.04.2016 11:33
30 νέοι δημιουργούν 3 site-specific dance performances, σε 3 διαφορετικά μέρη και σας προσκαλούν να ανακαλύψετε τη δουλειά τους!