Η Performance της Alexandra Perri είναι η ελληνική συμμετοχή στο 2ο Ετήσιο Greensboro Dance Festival, που τείνει να γίνει θεσμός στην Αμερική, παρουσιάζοντας συμμετοχές από 9 χώρες με θέμα το χορό για κάμερα, σε μια προσέγγιση πέρα από τα συνηθισμένα δεδομένα του χορού.

Το Πανεπιστήμιo της Βόρειας Καρολίνας (University of North Carolina Greensboro) και οι Sugarfoote Productions στο Greensboro οργανώνουν και παρουσιάζουν το Φεστιβάλ στο Wetherspoon Art Museum στις 22 Μαρτίου 2015.

Σε όλες τις photo, σε ένα concept η καλλιτέχνης επιμελείται και εκτελεί, αποτυπώνεται  το αστικό τοπίο να αλλάζει, καθώς η καλλιτέχνης ως μπαλαρίνα ‘εξελίσσεται’ και γίνεται ένα με την επιθυμία της.

Η Performance λαμβάνει χώρα στο αστικό τοπίο του Ηρακλείου-Κρήτης και της Αθήνας (με την συμμετοχή των φωτογράφων Stavros Tsiatas και GM Labrakis).

Η μπαλαρίνα στο αστικό τοπίο περνάει από διάφορα στάδια ξεκινώντας από  σύμβολα (πουέντ), έως την ‘απομόνωση’. Το τοπίο φτάνει από το φώς στην σκιά, σε ένα σκοτεινό χώρο, συμβολίζοντας την επιθυμία του καλλιτέχνη να ξεχωρίσει. Το project εκφράζει αυτήν την επιθυμία του καθημερινού ανθρώπου που ζει στο αστικό τοπίο να ‘πετάξει’, και να ξεπεράσει την ανθρώπινη υπόσταση του. Για να ξεπεράσει ο άνθρωπος την υπόσταση του, ανακαλύπτει  την πιο σκοτεινή πλευρά του.

Η Alexandra Perri είναι εικαστικός /performer και έχει μεγαλώσει στην Κρήτη. Έχει σπουδάσει Εικαστικά στο Brighton-UK και Λονδίνο, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές  εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.